Š.Jasikevičius prieš išvyką į Stambulą: „Abu su Ž.Obradovičiumi įmesime po nulį taškų“ 0

Donatas Urbonas, 24sek.lt inf.

Kauno „Žalgirio“ komanda antradienį išvyko į Stambulą. Ten jų laukia susitikimas su „Fenerbahce“ krepšininkais. Dar viena dvikova vyks ir šalia aikštelės, kur savo ekipoms diriguos Šarūnas Jasikevičius ir Željko Obradovičius.

Kai pastarąjį kartą „Žalgiris“ žaidė su „Fenerbahce“, Šaras dar pats vilkėjo Stambulo klubo aprangą. Tiesa, 2011-ųjų vasario 16-ąją „Žalgiris“ laimėjo akistatą Kaune 85:84.

Bet laikai pasikeitė. „Fenerbahce“ piniginę papildė krūvos milijonų, Šaras dabar stovi prie „Žalgirio“ vairo, o turkus į trečią Eurolygos finalo ketvertą iš eilės bandys atvesti Ž.Obradovičius. Beje, puikus Š.Jasikevičiaus pažįstamas iš laikų Atėnų „Panathinaikos“.

„Bus malonu su juo pasimatyti. Tai aukščiausio lygio treneris ir žino, kaip paruošti komandą. Stengsiuosi paruošti ir aš. Jis neįmes nė taško“, – juokavo Šaras.

Pirmąją pergalę penktadienį prieš Vitorijos „Baskonia“ pasiekęs „Žalgiris“ stengsis pasinaudoti sezono pradžios faktoriumi, kai favoritai dar nedemonstruoja gero žaidimo. Tą byloja ir dvi išvargtos „Fenerbahce“ pergalės vienu taškeliu prieš Bambergo „Brose“ ir „FC Barcelona“.

„Jie žaidė prieš labai rimtus varžovus, bet galėjo ir pralaimėti tas abejas rungtynes. Tik krenta į akis, kad „Fenerbahce“ kol kas įmeta tik po 70 taškų. Todėl turime žaisti kuo greičiau ir atakuoti juos greitoje atakoje. Kai jie sustoja penkiese prieš penkis, tas jų ūgis apsunkina rungtynes“, – pasakojo Š.Jasikevičius.

40-ies lietuvio teigimu, didelis turkų pranašumas yra būtent centimetrai, todėl jų trūkumą žalgiriečiai turės kompensuoti greitu žaidimu.

„Kas bus svarbiausia, sunku pasakyti. Yra daug faktorių. Atkovoti kamuoliai, rungtynių tempas… Turime būti greitesni už turkus, nes jie už mus didesni visose pozicijose, išskyrus įžaidėjo. Reikia, kad greitai judėtų kamuolys, patys mes judėtume greitai. Reikia limituoti lyderius: tiek Dixoną, tiek Bogdanovičių, Datomę. Tai komanda, kuri pretenduoja į Eurolygos čempionų titulą ir lengva nebus. Bet reikia žaisti savąjį krepšinį ir stengtis žaisti greičiau, – apie Stambulo ekipos braižą kalbėjo Š.Jasikevičius. – Kai komanda pretenduoja laimėti Eurolygą, pranašumų daug neturime. Kažkur jų yra, kažkur bus detalės, kurias turėsime akcentuoti. Pavyzdžiui, atakuoti jų žaidėjus specifinėse aikštėse vietose. Tą ir bandysime daryti“.

„Žalgiris“ pirmą kartą šį sezoną žais dvejas Eurolygos rungtynes per vieną savaitę. Tvarkaraštis pašėlęs – penktadienį namuose priėmė „Baskonia“, sekmadienį LKL čempionate rungėsi su Klaipėdos „Neptūnu“, trečiadienį Stambule mes iššūkį „Fenerbahce“, o penktadienį namuose pasitinka Tel Avivo „Maccabi“.

„Stengiamės daryti daugiau vaizdo peržiūrų, nenuvarginti žaidėjų, kad jie turėtų energijos. Toks grafikas, mes jo nepakeisime. Visada sakome, kad norime daugiau rungtynių. Taip bus dabar“, – nesikrimto Šaras.​

Komentarai