Eurolygos vicečempionai kovingą „Žalgirį“ palaužė ketvirtajame kėlinyje 4

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai metė iššūkį Eurolygos vicečempionams jų namų tvirtovėje, tačiau ketvirtajame kėlinyje varžovai galiausiai įrodė savo pranašumą. Trečiadienį žalgiriečiai išvykoje pralaimėjo Željko Obradovičiaus vadovaujamai Stambulo „Fenerbahce“ komandai 68:82 (24:28, 13:16, 19:19, 12:19).

Rungtynių Turkijoje starte du tolimus šūvius vieną po kito paleido Leo Westermannas, sudėtingą metimą iš vidutinio nuotolio pridėjo sėkmingų išpuolių seriją pratęsęs Paulius Jankūnas – 8:4. Šeimininkams persvėrus rezultatą (8:10), dar vieną tolimą bombą šįkart smeigė Kevinas Pangosas, o įpusėjus kėliniui L.Westermannas varžovus nustebino ir nuostabiu reidu krepšio link – 14:13. Nuo suolo pakilęs lyderio vaidmens ėmėsi Brockas Motumas: aukštaūgis ne tik pasižymėjo iš artimos distancijos, bet ir įskraidino tritaškį iš aikštės krašto – 19:18. Puikų Renaldo Seibučio perdavimą maksimaliai išnaudojo su pražanga dvitaškį įmetęs Antanas Kavaliauskas, išradingai krepšio link prasibrovė Artūras Milaknis – 24:22. Visgi, paskutinę ketvirčio minutę žalgiriečių puolimas sustojo bei tuo pasinaudoję Eurolygos vicečempionai pirmą rungtynių atkarpą užbaigė pirmaudami rezultatu 24:28.

Antrąjį kėlinį „Fenerbahce“ pradėjo dar keturiais taškais, tęsė savo spurtą iki 10:0 ir privertė neplanuotos minutės pertraukėlės prašyti Šarūną Jasikevičių – 24:32. Svečių tylą iškart po jos nutraukė galingas ir net pražanga stabdytas A.Kavaliausko žaidimas po krepšiu, individualiai visą varžovų gynybą sulaužė deficitą švelninęs L.Westermannas (29:32). Turkams pabandžius vėl nutolti (29:36), svarbų tritaškį smeigė A.Milaknis, dar du taškus rinko nuo lentos taikliai atakavęs L.Westermannas – 34:38. Fantastiškai savąjį krepšį galingu bloku gynė Augusto Lima, o prieš pat didžiąją pertrauką atotrūkiui pernelyg augti neleido tritaškį realizavęs B.Motumas – 37:44.

Trečiąjį kėlinį Pero Antičiui atidarius trečiuoju savo tritaškiu, komandas pirmą kartą skyrė dviženklis skirtumas – 37:47. Tiesa, Lietuvos čempionų tai nė kiek nebaugino: ledus pralaužti pavyko Edgarui Ulanovui, nesustabdomą prasiveržimą pademonstravo L.Westermannas, o dar labiau aistras kurstė snaiperio sugebėjimus demonstravęs A.Milaknis – 45:49. Nuo pat tritaškio linijos reidą krepšio link atliko bei atsilikimą dar labiau mažino B.Motumas (47:49), tačiau čia pat „Fenerbahce“ susigrąžino tvirtesnes žaidimo gijas į savo rankas – 47:55. Sėkmingą atkarpą sužaidė efektingai antras progas „Žalgiriui“ kūręs ir atsilikimą kiek sušvelninęs A.Lima (52:57). Prieš lemiamą ketvirtį kovinę distanciją išlaikė tikslų perdavimą B.Motumui atlikęs ir pats taškus baudų metimais rinkęs K.Pangosas – 56:63.

Lemiamą rungtynių atkarpą „Fenerbahce“ pradėjo pakilia banga ir krovėsi rekordinį pranašumą – 56:69. Situaciją taisyti bandė galingą tandemą po krepšiu sudarę P.Jankūnas ir A.Kavaliauskas, tačiau kitiems žalgiriečiams stringant, sumažinti atotrūkio pernelyg nepavyko (62:74). Laikui sparčiai senkant, kauniečių puolimą ištiko dar didesnis sąstingis ir šeimininkus nuo pergalės teskyrė dvi minutės – 62:77. Komandos kapitonas P.Jankūnas toliau pildėsi savo taškų kraitį, gražiai arčiau krepšio pranėrė A.Milaknis, o į dviženklę taškų ribą ketvirtajame kėlinyje žalgiriečiams įkopti leido tašką rungtynėse dėjęs Luko Lekavičiaus dvitaškis su pražanga – 68:82.

„Žalgiris“: L.Westermannas 15 (4 rez. perd.), B.Motumas 14, A.Milaknis 10, P.Jankūnas 8, A.Kavaliauskas 7, K.Pangosas 5, A.Lima 4, L.Lekavičius 3, E.Ulanovas 2 (5 atk. kam.), R.Seibutis 0, I.Hartensteinas 0.

„Fenerbahce“: E.Udoh 14 (6/8 dvit., 8 atk. kam., 2 blk.), J.Vesely 14, P.Antičius 11 (3/5 trit.), B.Bogdanavičius 10 (5 rez. perd.).

Komentarai

  1. Darius

    Seibučiui, jeigu jis nori žaisti klube, vasarą jau reiktų mesti žaidimą rinktinėje. Visai sulėtėjęs, išsekęs atrodo. Jankūnas sėdęs irgi, matyt akumuliatoriai nepakrauti abiems.

  2. Sutinku

    ir keista apskritai kokia role Seibucio komandoje ypac puolime, jis kaip ir Lima net neziuri i krepsio puse, pangosas negali apibegti centru, lekavicius visiskai nemato aikstes, vakar buvo labai daug momentu kai buvo galimybe pickenrola zaisti bet nezaide, bet tris kelinius dar neblogai atrode, paskui tiesiog pritruko jegu, visgi zaide su finalo dalyviu

  3. Darius

    Renaldas Seibutis per 16 minučių Stambule tik kartą metė į krepšį, o per trejas pirmąsias Eurolygos rungtynes pelnė tik du taškus (su „Baskonia“) iš viso per 34 žaidimo minutes (0/3 dvit.). Lietuvos rinktinės nario naudingumo balų vidurkis Eurolygoje kol kas – 0.

    Jei Jankūnas sugeba būti naudingas komandai ir įmesdamas mažiau, tai Seibutis per 3 Eurolygos rungtynes pelnė tik 2 taškus iš viso, o jo naudingumas yra nulinis, per 3 rungtynes nesurinko nei 1 naudingumo balo. Pasidarė Pocius Nr2. Lėtas, pavargęs, sėdęs, į krepšį net akių nepakelia.

  4. Zalifan from Germany

    Fenerbahce: yesterday 3 homeplayers from Turkey, №1 12,06 min, 2 №2 2,34 min, №3 DNP :)