L.Uleckas: „Anksčiau atrodė, jog pakliūti į „Žalgirį“ yra neįmanoma“ (VIDEO) 0

Po praėjusio sezono iš pagrindų atsinaujinusi Kauno „Žalgirio“ dublerių krepšinio ekipa tęsia žygį Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionate. Jaunųjų žalgiriečių ekipoje kojas vis labiau apšyla ir komandos naujokai, vienas jų – Lukas Uleckas.

Iš Marijampolės kilęs 17-metis 195 cm ūgio krepšininkas tik šiame sezone debiutavo NKL pirmenybėse. Iki šiol L.Uleckas patirties vyrų krepšinyje semdavosi žaisdamas Regionų krepšinio lygoje. Žaidėjo teigimu, jau ir darbas treniruotėse „Žalgirio-2“ gretose yra nauja patirtis karjeroje.

„Visai smagu būti su „Žalgirio“ dublerių apranga, turiu kilti į aukštesnį lygį. Galbūt likęs žaisti MKL čempionate būčiau demonstravęs gerus rezultatus, gal būtų buvę per lengva ir nebūčiau tobulėjęs. Žaisdamas „Žalgirio“ dubleriuose, turiu stumdytis su vyrais, treniruotėse vyksta visai kitoks darbas. Atsakingiau žiūrime į fizinį pasiruošimą, darbą su treniruokliais“, – teigė L.Uleckas.

NKL čempionate per jau sužaistas 8 rungtynes marijampolietis renka po 8,5 taško, atkovoja po 2,5 kamuolio bei atlieka po 2,9 rezultatyvaus perdavimo. Nuo 2013-ųjų metų Kaune besimokantis ir krepšinį žaidžiantis L.Uleckas dar pamena dienas, kuomet pats stebėdavo jaunųjų žalgiriečių žaidimą gimtojoje Marijampolėje.

„Kai buvo jaunesnis, atrodė, kad pakliūti į „Žalgirį“ yra neįmanoma. Žiūrėdavau „Žalgirio“ dublerių komandos rungtynes, kuomet jie atvykdavo į Marijampolę. Turėjau viltį patekti į „Žalgirį-2“, to labai norėjau“, – mintimis dalinosi jaunasis žalgirietis.

Europos jaunučių čempionato vicečempionas bei pasaulio jaunių čempionato prizininkas su Lietuvos rinktine pozityviai žvelgia į savo pirmąjį sezoną NKL čempionate su „Žalgirio-2“ ekipa. Atsinaujinusi ir gerokai atjaunėjusi komandos sudėtis, krepšininko nuomone, neleis iškart kovoti dėl aukštų rezultatų, tačiau sunkus darbas jaunuoliams padės sustiprėsi 2016-2017 m. sezono eigoje.

„Esame beveik visi vienodo amžiaus, todėl puikiai sutariame tarpusavyje. Žiūrėsime, kaip pavyks mums įrodyti savo pajėgumą sezonui įsivažiavus. Pirmoje sezono dalyje mums bus sunkiau, nes esame fiziškai silpnesni nei varžovų komandos. Per pusmetį, dirbdami treniruoklių salėje, sustiprėsime ir antroje dalyje galėsime rimčiau pasipriešinti“, – kalbėjo L.Uleckas.

Komentarai