I.Sargiūnas – apie prisijungimą prie „Žalgirio“ dublerių, M.Pocių ir debiutinio NKL sezono tikslus (VIDEO) 1

Kauno „Žalgirio“ dublerių komandos debiutantai jau turėjo ne vieną progą apšilti kojas Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionato 2016-2017 m. sezono kovose. Vis tvirčiau aukštesniame lygyje jaučiasi ir kaunietis Ignas Sargiūnas, tapęs vienu iš svarbesnių „Žalgiris-2“ krepšininkų.

„Žalgirio“ organizacijos pasiūlymas prisijungti prie dublerių komandos sukėlė labai daug džiaugsmo, – mintimis su „Žalgiris TV“ dalinosi I.Sargiūnas. – Jau praėjusiais metais buvau susietas šiuo klubu – su metais vyresniais žaidėjais dalyvavau Eurolygos jaunių atrankos turnyre. Tad turėjau vilties žaisti dubleriuose, bet gavęs pasiūlymą buvau labai laimingas.“

17-metis 193 cm krepšininkas kaip ir kiekvienas tikras kaunietis nuo mažens aktyviai palaikė Kauno „Žalgirio“ klubą. Paklaustas apie žalgirietį, kurio žaidimą sekė labiausiai, I.Sargiūnas nedvejojęs paminėjo Martyno Pociaus vardą.

„Mano mėgstamiausias krepšininkas, į kurį mėgau lygiuotis buvo Martynas Pocius. Man patiko jo žaidimas, patiko atletiškumas, šios žaidimo savybės“, – teigė I.Sargiūnas.

Taiklią rankelę turintis Lietuvos jaunių rinktinės narys šią vasarą kartu su kitais talentingiausiais savo kartos žaidėjais iškovojo pasaulio jaunių krepšinio čempionato bronzos medalį. Iki tol krepšininkas kaupė patirtį ne tik rinktinėse, bet ir Moksleivių krepšinio lygoje bei Regionų krepšinio lygos čempionate. Žaidėjas pripažįsta – debiutas RKL nebuvo lengvas, tačiau tapo gera įžanga į NKL čempionatą.

„Tikrai pasijautė skirtumas tarp Moksleivių krepšinio lygos ir Regionų krepšinio lygos čempionatų. Vien ta varžovų fizinė jėga, bet buvo labai gerai patirtis, įsivažiavimas į šį sezoną ir supratimas, kad reikės fizinės jėgos ir kitokio supratimo aikštėje“, – kalbėjo žaidėjas.

Prieš sezoną I.Sargiūnas spėjo sudalyvauti ir NBA organizuojamoje jaunųjų krepšinio talentų stovykloje „Basketball Without Borders“. Suomijoje vykusioje stovykloje I.Sargiūnas teigė pasisėmęs ypatingos patirties.

„Susirinko tikrai geri žaidėjai bei NBA treneriai. Turėjome labai geras individualias treniruotes kiekvieno žaidėjo pozicijai. Pasižiūrėjome, kokiame esame lygmenyje tarp kitų Europos žaidėjų, tai buvo tikras stimulas tobulėti toliau savo karjeroje“, – įspūdžiais dalinosi kaunietis.

Jau spėjęs debiutuoti NKL pirmenybėse krepšininkas per pirmąsias 12 sezono rungtynių vidutiniškai renka po 9,1 taško ir atlieka po 3,3 rezultatyvaus perdavimo. I.Sargiūnas tikisi, jog debiutinis sezonas aukštesniame lygyje sutvirtins jį kaip žaidėją.

„Noriu patobulinti krepšinio suvokimą. Žaidžiame tarp vyrų , kurie yra žaidę ir LKL čempionate. Kiekvienas šioje komandoje yra su tikslu patobulėti. To ir sieksime“, – pokalbį užbaigė krepšininkas.

Komentarai

  1. Darius

    Siulyciau Zalgirio vadovams NBA pavyzdziu labiausiai degradavusi komandos zaideja issiusti i dubleriu komanda, o didziausia pazanga padariusi dubleri paimti i pagrinda. Siuo metu visiskai padveses yra Seibutis. Vyti ji lauk i dublerius ! Paimkit Sargiuna i pagrinda, tegu pasitreniruoja vietoj to netikusio seibo kuri laika su vyrais. Abiems butu i nauda.