L.Birutis – apie „Žalgirį-2“, stumdymąsi su P.Jankūnu ir būsimą tritaškį (VIDEO) 0

Jauniausios Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ekipos Kauno „Žalgiris-2“ vidurio puolėją Lauryną Birutį juokaujant galima vadinti veteranu. 19-metis 213 cm ūgio krepšininkas komandoje rungtyniauja jau trečiąjį sezoną ir yra vienas vyriausių „Žalgiris-2“ žaidėjų.

„Kol kas asmeniškai sezonas klostosi neblogai. Komanda atsinaujinusi, todėl mums dar trūksta susižaidimo, turime daug naujų krepšininkų. Jauniems krepšininkams dar trūksta laiko, atėjus į vyrų krepšinį. Žinoma, ir pats turėjau keletą blogesnių rungtynių, buvo ir geresnių, bet kol kas viskas gerai“, – su „Žalgiris TV“ mintimis dalinosi aukštaūgis.

Krepšininko statistika kalba pati už save. Trečiasis sezonas L.Biručiui NKL pirmenybėse – pats sėkmingiausias karjeroje. Vidurio puolėjas per pirmąsias 13 čempionato rungtynių renka po 17,2 taško, atkovoja daugiausiai lygoje po 8,9 kamuolio bei renka po 25,4 naudingumo balo. Žaidėjas pripažįsta, jog kartu su kitais komandos lyderiais bei vyresniais žaidėjais – Gyčiu Masiuliu ir Kristupu Žemaičiu įneša ramumo į jaunos komandos žaidimą.

„Esame vyriausi žaidėjai, turime daugiausiai patirties sukaupę vyrų krepšinyje, todėl treneris mumis daugiau ir remiasi bei pasitiki. Įnešame daugiau ramybės į žaidimą, – teigė L.Birutis. – Kartais ir man tenka padalinti patarimų, bet kol kas jų daug ir pats negaliu pridalinti, nes pačiam reikia daug ko išmokti.“

Nepaisant jaunos komandos sudėties, daugybės žaidėjų tik šiame sezone debiutavusių NKL pirmenybėse, L.Birutis 2016-2017 m. sezono nenurašo kaip jau pasibaigusio jauniesiems žalgiriečiams. Aukštaūgis tikina, kad debiutantai, apšilę kojas lygoje, antroje sezono dalyje demonstruos brandesnį žaidimą.

„Turime daug gerų naujokų. Visi stengiasi treniruotėse, bando išmokti klausyti trenerio, esame tuo patenkinti. Aš galvoju, kad net šiame sezone galime pademonstruoti gerą rezultatą lygoje. Pirmoji sezono pusė visada būna sunkesnė su naujais žaidėjais. Taip buvo atėjus ir mums į komandą, manau, kad antroje sezono pusėje įsižaisime“, – komandos galimybes vertino L.Birutis.

Krepšininkui šiame sezone jau ne sykį teko treniruotis ir su pagrindine Kauno „Žalgirio“ vyrų ekipa. Laikinai iš rikiuotės iškritus Robertui Javtokui, L.Birutis užpildė atsiradusią aukštaūgio spragą treniruotėse. Jaunasis žalgirietis įvertino tokią patirtį ir išskyrė, su kuo stumdytis treniruotėse sunkiausia.

„Aišku, tenka stumdytis visa jėga. Turiu pakeisti žaidėją, kuris tuo metu negali treniruotis. Labai gera patirtis, po truputį jaučiu, kad tai darosi daryti vis lengviau. Treniruotėse kol kas sunkiausia stumdytis su Pauliumi Jankūnu, jis parodo savo jėgą“, – kalbėjo žaidėjas.

Puiki statistika NKL ir galimybės išbandyti jėgas su vyrų krepšininkais – dar ne viskas, ką šiame sezone nuveikė L.Birutis. Krepšininkas savo karjeroje NKL čempionate dar nė sykio nemetė tritaškio. Nors žaidėjo uždavinys – kieta koja varžovų baudos aikštelėje, L.Birutis tikina – tritaškį jis gali pataikyti.

„Treneris kartais paragina mesti tritaškį ir per treniruotes. Tritaškius sugebu pataikyti. Galbūt ta diena, kuomet pataikysiu tritaškį ateis greitai“, – šypsojosi krepšininkas.

Komentarai