R.Meilutytė – apie driblingą, „Žalgirio“ palaikymą bei draugystę su krepšininkais (VIDEO) 0

Sekmadienį „Žalgirio“ arenoje per Lietuvos krepšinio lygos rungtynes tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ akylesni krepšinio gerbėjai galėjo atpažinti ir susitikimą stebėjusią Lietuvos, Europos, pasaulio bei olimpinę plaukimo čempionę Rūtą Meilutytę.

Žalia Kauno „Žalgirio“ klubo kepurėle pasipuošusi R.Meilutytė dar prieš rungtynes spėjo apsilankyti „Žalgiris TV“ studijoje ir tapti pirmąją šio sezono laidų rubrikos #ŽaliaBalta pašnekove. Pokalbio metu R.Meilutytė prisipažino penkerius metus Kaune lankiusi krepšinio treniruotes, kol sportininkės nesustabdė kojos lūžis. Plaukikė prisiminė, ką geriausiai darydavo krepšinio aikštėje.

„Gerai varydavausi kamuolį, greitai bėgau. Apskritai, buvau labai vikri. Kalbant apie taiklumą, jis buvo neblogas, bent jau taip manau. Treniruotės dar nebuvo aukšto lygio, bet man labai patiko komandinis žaidimas. Tiesiog nuo vaikystės, kaip ir kiekvieną lietuvį, mane supo krepšinis. Nuo mažumės žiūrėdavau „Žalgirio“ rungtynes per televizorių. Aplink mokyklas buvo vien krepšinio aikštės ir nebuvo įmanoma nepabandyti krepšinio“, – pasakojo kaunietė.

Įtemptas varžybų bei treniruočių grafikas anksčiau neleisdavo Didžiojoje Britanijoje gyvenančiai R.Meilutytei apsilankyti Lietuvoje. Tiesa, sportininkė šiek tiek pakeitė tradicinę treniruočių vietą ir šiuo metu naujajam sezonui ir varžybos ruošiasi Kauno „Girstučio“ baseine.

Būtent dėl šios priežasties plaukikė atrodo progą antrą kartą gyvenime apsilankyti „Žalgirio“ arenoje krepšinio rungtynių metu. Sykį jau stebėjusi mačą Kauno klubo namų arenoje, sportininkė atskleidė besižavinti krepšinio rungtynių atmosfera.

„Krepšinio rungtynių atmosfera man patinka. Šiek tiek primena plaukimo varžybas. Man labai patinka stebėti sirgalius, žiūrėti, kaip jie skanduoja. Tai sukelia daug emocijų. Pati žiūrėdama rungtynes kartais pašūkauju, bet iš esmės esu rami. Nepykstu, jeigu mano komanda pralaimi. Jeigu laimi – džiaugiuosi, jeigu pralaimi – džiaugiuosi bent jau už kovą“, – teigė R.Meilutytė.

Dvejose olimpinėse žaidynėse jau dalyvavusi #ŽaliaBalta laidos pašnekovė tikina būtent šio masiškiausio sporto renginio metu susipažinusi su Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje žaidusiais krepšininkais. R.Meilutytė papasakojo, su kuriais krepšininkais daugiausiai bendravo olimpinių žaidynių metu.

„Teko nemažai bendrauti su krepšininkais olimpinių žaidynių metu – tiek Londone, tiek Rio de Žaneire. Ten susipažinau su nemažai žaidėjų. Geriau pažįstu Antaną Kavaliauską, Joną Mačiulį, Joną Valančiūną. Šiaip neprisimenu vardų, bet visada stengiuosi pasisveikinti“, – šypsojosi plaukikė.

Paklausta, ar nemano, jog nustebins gerą pažįstamą A.Kavaliauską pasirodymu „Žalgirio“ arenoje, R.Meilutytė prisiminė A.Kavaliausko kvietimą dar anksčiau apsilankyti rungtynėse.

„Antanui net nesakiau, kad atvažiuosiu, jis jau praėjusį kartą kvietė mane apsilankyti rungtynėse. Tiesa, negalėjau apsilankyti. Galbūt Antanas mane pamatys ir apsidžiaugs“, – dar prieš LKL rungtynes kalbėjo R.Meilutytė.

Komentarai