AB „Aksa“ – ilgametė Kauno „Žalgirio“ rėmėja 1

www.aksa.lt inf.

Kauno „Žalgirio“ rėmėjų gretose jau daug metų matomas akcinės bendrovės „Aksa“ pavadinimas. AB „Aksa“ yra ilgametė Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandos rėmėja ir daugiau kaip 10 sezonų prisideda prie legendinės Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandos biudžeto formavimo.

Ryšių tarp bendrovės ir komandos galima atrasti dar iš ankstesnių metų – dabartinis AB „Aksa“ generalinis direktorius Mindaugas Plūkas buvo vienas iš Kauno „Žalgirio“ vadovų auksiniais 1999-aisais, kai Kauno „Žalgiris“ laimėjo Eurolygos taurę.

AB „Aksa“ – tai viena iš didžiausių ir sparčiausiai auganti gelžbetonio konstrukcijų gamybos įmonė Lietuvoje. AB „Aksa“ dirba daugiau nei 300 darbuotojų, įmonės pajamos 2016 m. sudarys apie 17 mln. eurų. (2015 m. pajamos buvo 12,7 mln. eurų; pajamų didėjimas 2016 m. viršys 30 proc.). AB „Aksa“ gaminamos gelžbetonio konstrukcijos (kolonos, rygeliai, perdangos plokštės, sieninės ir cokolinės plokštės, laiptų maršai) naudojamos statant pramoninius pastatus, parduotuves, logistikos centrus, administracinius pastatus, daugiabučius namus, o dalis gelžbetonio konstrukcijų (perdangos plokštės, sąramos, „BROLIO“ blokeliai sienoms) skirta ir individualiai statybai. AB „Aksa“ gelžbetonio konstrukcijos naudojamos ne tik Lietuvos statybos objektuose – kiekvienais metais vis didėja eksporto pardavimai, ypač Skandinavijos šalyse. Šiuo metu eksporto pardavimai siekia beveik 35 proc. AB „Aksa“ pardavimo pajamų.

Gelžbetonio gamintojo darbas yra atsakingas, reikalaujantis techninių žinių, tikslumo, jiems keliami aukšti kokybės reikalavimai, o taip pat šis darbas nėra lengvas ir fiziškai. Ugdydama savo darbuotojų lojalumą ir skatindama juos  AB „Aksa“ stengiasi savo personalui sudaryti kuo geresnę darbo ir socialinę aplinką. Partnerystė su Kauno „Žalgiriu“ – viena iš priemonių motyvuoti darbuotojus: jie kviečiami apsilankyti Kauno „Žalgirio“ rungtynėse, turi galimybę palankiausiomis sąlygomis stebėti ir kitus „Žalgirio“ arenoje vykstančius renginius AB „Aksa“ nuomojamoje VIP ložėje.

Visi AB „Aksa“ darbuotojai tradiciškai kviečiami dalyvauti įmonės Kalėdinėje šventėje, darbuotojų šeimoms organizuojamos vasaros išvykos, statybininkų dienos minėjimai (tai ypač didelį įspūdį darbuotojų vaikams paliekanti šventė – daug pripučiamų atrakcionų, sunkiai įsivaizduojamas kiekis cukros vatos, spragėsių, ir kitų skanumynų). AB „Aksa“ darbuotojams įmonės lėšomis atliekami išsamūs sveikatos tyrimai, mokyklinio amžiaus darbuotojų vaikai Rugsėjo 1-osios proga apdovanojami dideliu mokyklinių priemonių rinkiniu, kiekvieną ketvirtį visiems darbuotojams skiriama papildoma tikslinė lėšų suma, kurią darbuotojas kartu su kolegomis gali panaudoti sportui, sveikatai, kultūriniams renginiams ar pramogoms. Daugumos AB „Aksa“ darbuotojų atlyginimas ženkliai viršija Lietuvos darbo užmokesčio vidurkį, o aukščiausios kvalifikacijos ir didžiausius našumus pasiekiantys darbuotojai produktyviausiais mėnesiais gali pasidžiaugti atlyginimais, kurie solidžiai atrodo net ir Vakarų Europos šalių kontekste.

AB „Aksa“ džiaugiasi, kad bendradarbiavimas su Kauno „Žalgiriu“ atveria papildomų rinkos plėtros galimybių. Nemaža dalis bendrovės tikslinio rinkos segmento – statybinių įmonių ar individualių užsakovų – yra Kauno „Žalgirio“ sirgaliai, todėl su šiais klientais iš karto užsimezga tvirtas emocinis ryšys. Bendri pomėgiai ir vertybės, kartu stebimos „Žalgirio“ rungtynės vienija bendrovę su šiais klientais, taip pamažu sukuriant sąlygas abipusiai sėkmingam ilgalaikiam bendradarbiavimui.

Skirdama dalį uždirbamo pelno Kauno „Žalgirio“ komandai, AB „Aksa“ suvokia istorinę Kauno „Žalgirio“ vertę Kauno miesto bendruomenei ir visai Lietuvai. Kauno „Žalgiris“ padovanojo Lietuvai Eurolygos taurę, Europos taurę, „Žalgiris“ visada buvo viena iš svarbiausių Kauno vizitinių kortelių. Kauno „Žalgiris“ yra bendruomenes suburianti komanda, kuri kasmet visiems kauniečiams ir „Žalgirio“ gerbėjams kituose Lietuvos miestuose suteikia daug ryškių emocijų. AB „Aksa“ džiaugiasi, kad sėkmingai besiklostantis verslas leidžia prisidėti prie Kauno „Žalgirio“ pergalių.

Komentarai

  1. algimantas ramanauskas

    Noriu bilieto i Zalgiris/Olimpiakos