Š.Jasikevičius: „Esu laimingas, kad paneigiame išankstines prognozes“ (VIDEO) 0

Penktadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai dvikova „Žalgirio“ arenoje su Belgrado „Crvena Zvezda“ pradės pasirodymą Eurolygos reguliariojo sezono antrajame rate. Per pirmąsias 15 rungtynių žalgiriečiai iškovojo 6 pergales ir toliau tęsia grumtynes dėl patekimo tarp aštuonių stipriausių turnyro ekipų.

Prieš prasidedant antrajai sezono daliai apie savo komandos auklėtinių žaidimą bei būsimas kovas mintimis su „Žalgiris TV“ dalinosi vyriausiasis komandos treneris Šarūnas Jasikevičius.

„Žaidėjai stengiasi išpildyti tai, ko norime iš jų. Krepšininkų atsidavimui niekada neturėjau jokių pretenzijų. Daugiausiai kenčiame dėl krepšininkų patirties trūkumo. Turime žaidėjų, kurie Eurolygoje rungtyniauja tik pirmąjį sezoną bei užima svarbią rolę. Jie kaip ir visi jauni žaidėjai žaidžia truputį nestabiliai. Jeigu jie taip ir toliau dirbs, kreips dėmesį į detales, bus toks pats atsidavimas, galvoju, kad vis tiek jų žaidimas gerės. Aš to ir tikiuosi“, – teigė Š.Jasikevičius.

Prieš naujojo formato Eurolygos sezoną žalgiriečiai buvo įvardijami kaip vieni turnyro autsaiderių. Po sunkesnio sezono starto (viena pergalė per 6 rungtynes) Kauno krepšininkai įsivažiavo pirmajam ratui įsibėgėjus (5 pergalės per likusias 9 rungtynes).

Tiesa, vyriausiasis Lietuvos čempionų treneris neskuba daryti ankstyvų išvadų, žiūri tik į artimiausią ateitį bei džiaugiausi bent jau pirmajame rate paneigtomis prieš sezoną sklandžiusiomis prognozėmis žalgiriečiams.

„Eurolygoje iškovoti ir vieną pergalę yra sunku, todėl nestebina manęs ir autsaideriai. Čia reikia didžiulio atsidavimo, didžiulės koncentracijos bei kuo greičiau užmiršti kiekvieną pergalę ir kiekvieną pralaimėjimą. Reikia iškart keliauti prie kito tikslo. Kažkas turi būti dugne. Esu laimingas, kad paneigiame išankstines prognozes, kurios sakė, jog būsime dugne. Tiesa, dar liko pusė sezono, todėl daryti tolesnes išvadas yra anksti“, – kalbėjo kaunietis.

Prieš antrojo Eurolygos reguliariojo sezono ratą „Žalgirio“ krepšininkai bei sirgaliai gali džiaugtis rezultatyvesniu pasirodymu puolime negu praėjusiame sezone (81 tšk., praėjusiame sezone – 71), geresniu pataikymu iš toli (37,8 proc., praėjusiame sezone – 32,8) bei kitais pagerėjusiais žaidimo aspektais.

Anot Š.Jasikevičiaus, visai tai lemia sezono eigoje žalgiriečiams įskiepyta žaidimo filosofija.

„Kas daugiausiai džiugina, jog yra sudėtas pamatas, ant kurio laikosi komanda. Galvoju, kad darbo yra kažkiek padaryta ir vyrai supranta, ko iš jų norime. Yra „uždėta“ filosofija dėl gynybinių ir puolimo dalykų. Dabar svarbiausiai susikaupti kiekvienai dvikovai, atsigauti ir daryti kuo mažiau klaidų, kurioms mums kainuoja nemažai taškų“, – pagrindinius savo komandos žaidimo akcentus vardino treneris.

Kita galimybė „Žalgirio“ ekipai iškovoti pergalę – rungtynės penktadienį „Žalgirio“ arenoje su Belgrado „Crvena Zvezda“. Serbijos sostinėje žalgiriečiai iškovojo svarbią pergalę 88:79, tačiau prieš kelionę į Kauną serbų krepšininkai namuose susitvarkė su dviem turtingiausiais Eurolygos klubais – Madrido „Real“ ir Maskvos CSKA.

Stabiliai šiame sezone žaidžianti „Crvena Zvezda“ bandys įsitvirtinti pirmajame komandų aštuntuke. Savo ruožtu pergalės atveju žalgiriečiai galėtų aplenkti oponentus turnyro lentelėje. Prieš būsimą dvikovą Š.Jasikevičius išskyrė varžovų žaidimo subtilybes.

„Serbijos ekipos gynėjai yra labai aukšti ir fiziškai tvirti bei neleidžia kitų komandų žaidėjams daug vadovauti. Neleidžia jiems pradėti puolimo bei stengiasi išstumti iš užtvarų. Turime į tai atsakyti savo užsivedimu bei fizine jėga. Turime ypač gerai paruošti visus derinius. Gynyboje žinosime ties kuriais žaidėjais galime rizikuoti, nuo kurių negalime. Kažkokių pranašumų prieš „Crvena Zvezda“ turime ir stengsimės jais pasinaudoti. Vis dėl to svarbiausia išvengti lengvų varžovų taškų“, – teigė „Žalgirio“ vairininkas.

Komentarai