#ŽaliaBalta. P.Motiejūnas – apie akistatą su A.Kirilenko, mažesnio biudžeto naudą ir ramias Kalėdas 10

Žingsnis po žingsnio tikslo link. Tokiu moto šį sezoną vadovaujasi ne tik „Žalgirio“ trenerių štabas ir krepšininkai, bet ir klubo vadovybė su direktoriumi Pauliumi Motiejūnu priešakyje.

Būtent Kauno „Žalgirio“ vadovas, apsilankęs „Žalgiris TV“ studijoje, tapo dar vienu laidų rubrikos #ŽaliaBalta pašnekovu bei pasidalino mintimis apie savo krepšininko karjerą, darbą „Žalgiryje“ bei kitus dalykus.

„Jaunystėje žaidžiau visose savo amžiaus jaunimo rinktinėse. Aišku, nebuvau rinktinės lyderis, bet ir nebuvau paskutinis kylantis nuo suolo. Tiesa, mūsų karta ypatingų rezultatų nepasiekė, bet pamenu, jog yra tekę žaisti prieš Andrejaus Kirilenkos vedamą Rusijos rinktinę, tačiau nuo jų stipriai „gavome malkų“, tad nelabai yra kuo girtis“, – šypsojosi savo žingsnius krepšinio aikštelėse prisiminęs P.Motiejūnas.

Nors P.Motiejūno svajonė žaisti „Žalgiryje“ netapo realybe, kaunietis, galų gale, rado savo kelią į mylimą komandą bei ilgainiui tapo jos direktoriumi. Dabar „Žalgirio“ ekipos vadovybė gali pasigirti nubrauktu skolų šleifu ir stabilia komandos situacija. Kauno klubo vadovo teigimu, jį tenkina nedidelio Eurolygos mastais klubo statusas.

„Visada kartoju, jog nenorėčiau, kad būtume klubas su 20 milijonų biudžetu. Galbūt būtų gerai turėti 10 milijonų eurų biudžetą, tačiau esame mažesni ir įpratę taip dirbti. Smagu, kad galime turėti daugiau lietuvių ir galime dėti pastangas bei investuoti į jaunimą, stengtis užauginti žaidėjus. Neįsivaizduoju, kad būtų taip pat malonu dirbti turint daug pinigų. Tuomet tiesiog reiktų galvoti, kaip susipirkti žvaigždes ir galvoti, kaip su jomis pasiekti rezultatus“, – teigė P.Motiejūnas.

35-erių metų kaunietis pripažįsta, jog ypatingai karštas metas „Žalgirio“ vadovo kėdėje ateina gruodžio pabaigoje, švenčiu metu, kuomet kitos Europos komandos ieško pastiprinimo bei domisi žalgiriečiais. Tiesa, anot P.Motiejūno, nesenai praėjęs šventinis laikotarpis tapo išimtimi ir buvo sąlyginai ramus.

„Turbūt reiktų pasidžiaugti, kad buvo pirmosios Kalėdos, kuomet nesulaukiau skambučių ir nebuvo įtampos. Paprastai per Kalėdas nutikdavo įvairių istorijų – Mirzos Begičiaus atvejis ar praėjusiame sezone įvykęs išsiskyrimas su Mantu Kalniečiu. Šiemet buvo ramiau. Buvo daugiau domėtasi mūsų „centrais“. Tiesa, kaip ir visi žinome populiariausias yra mūsų vyriausias treneris Šarūnas Jasikevičius. Buvo kreipimųsi dėl jo, tačiau džiaugiamės ir dėkojame Šarui, kad jis liko ir toliau galime tęsti darbą“, – kalbėjo #ŽaliaBalta laidos pašnekovas.

P.Motiejūnas, vertindamas savo klubo ateitį, turi aiškias gaires – tęsti jau kelerius metus kryptingai vykdomą „Žalgirio“ veiklą.

„Persiduoda ir trenerio Š.Jasikevičiaus mąstymas, kad galvojame tik apie būsimas rungtynes ir nenorime prisisvajoti. Nenorime mąstyti toli apie šviesią ateitį. Dabar turimas rezultatas – tikrai didelio bei intensyvaus administracijos darbo vaisius. Turime toliau dirbti ir statyti pagrindą kitoms sporto šakoms. Norisi išlikti pirmiems Lietuvoje ir nelikti paskutiniais tarp tų 11 Eurolygos komandų, kurios turi ilgalaikę sutartį“, – dėstė „Žalgirio“ direktorius.

Komentarai

  1. repas

    Švogeri, kada išmesi iš komandos brangtų balastą, inkarus, pirmą Seibutį ?

  2. tai

    nesueinat prie giminiu stalo, kad cia rasineji?

  3. lauk Seibutį

    nea

  4. daugiau lietuviu motiejunui

    Zalia balta

  5. lauk Seibutį

    neišmes jis nei vieno, ten visi jie draugeliai. Apgailėtinas vadovas, molis.

  6. motiejunas svajotu turet 10milijonu euru

    Smagu kad galime tureti daugiau lietuviu ir deti pastangas bei investuoti i jaunima stenktis uzauginti zaidejus

  7. jau uzpernai turejom

    Motiejunas lipde aplink kalnieti seibuti pociu 4 5 rinktines zaidejai ir nei vienas nepatavo lyderiais patraukt susisiko tai kaip galima turet lietuviu be ameriecio vieno kito tai jau dabar galejom turet 8 9 pergales nors pats pripazino kad galejom turet

  8. pikta

    Neisivaizduoju kad butu taip pat malonu dirbti turint daug pinigu tuomet tiesiog reiktu galvot kaip susipirkti zvaigzdes ir galvoti kaip su jomis pasiekti rezultatu teige motiejunas

  9. neturim zvaigzdziu

    Neturim geresniu pasiekimu kad butu geresni rezultatai tai butu jau 8 9 pergales tai kaip galim istempt su daug lietuviu laimet svarbias runktynes kad ir su unics zvezda

  10. lauk Seibutį

    šiemet prieš Kalėdas motiejūnas buvo ramus, patenkintas ėdė silkę, pats pripažino, nes joks klubas nesidomėjo nei vienu žalgiriečiu, kai tokią šūdiną sudėtį surinko. Darmai tokie niekam nereikalingi.