#DėmesysEurolygai. L.Westermannas: „Turkijoje turėsime žaisti kietai nuo rungtynių pradžios“ 4

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ruošiasi dar vienam Eurolygos išbandymui išvykoje. Žalgiriečiai ketvirtadienį išskrenda į Turkiją, kur jau penktadienį susitiks su Stambulo „Galatasaray“ ekipa.

Prieš kelionę į didžiausią Turkijos miestą mintimis apie Kauno klubo žaidimą bei būsimą akistatą su varžovais su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai dalinosi prancūzas Leo Westermannas.

„Visų pirma, turėjome laimėti prieš „Lietkabelį“, – apie sekmadienį vykusias rungtynes su Panevėžio klubu kalbėjo L.Westemannas. – Jiems pirmajame rate buvome patyrę kol kas vienintelį pralaimėjimą LKL pirmenybėse. Net ir nežaidžiant gerai, mums reikėjo tos pergalės. Nesame pačios geriausios nuotaikos, nes pastarąsias dvi savaites nežaidėme itin gerai, bet tai nutinka, o sezonas labai ilgas – 10 mėnesių. Tai tikras maratonas. Norime žaisti žymiai geriau nei per pastarąsias dvi savaites. Turime žaisti geriau dvikovoje su „Galatasaray“, jei galvojame apie pergalę.“

Krepšininkas pasidalino su įžvalgomis apie komandoje atliekamas funkcijas. L.Westermanną šiame sezone galima pavadinti bene universaliausiu žalgiriečiu. 197 cm ūgio žaidėjas Eurolygoje rungtyniavo įžaidėjo, atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose. Prancūzo teigimu, toks pozicijų rotavimas jam sunkumų nesukelia.

„Stengiuosi padėti komandai taip, kaip iš manęs to nori treneris. Esu aukštas, todėl galiu žaisti ne vienoje pozicijoje. Tiesiog stengiuosi būti naudingas komandai. Kartais žaidžiu „pirmuoju“ numeriu, kartais „antruoju“ ar „trečiuoju“. Tai man nesukelia sunkumų. Kol treneris yra patenkintas mano žaidimu, tol viskas gerai“, – aiškino žalgirietis.

Šešias pergales Eurolygoje iškovoję žalgiriečių laukia su keturiais laimėjimais turnyro lentelės dugne esantys Stambulo krepšininkai. „Galatasaray“ šiame sezone pergales iškovojo tik namuose, o „Žalgiriui“ Kaune nusileido 75:87. Tąsyk 16 taškų rungtynėse pelnęs L.Westermannas pažymėjo, jog žalgiriečiai nuo pat dvikovos pradžios turi griebti jautį už ragų.

„Jei neklystu, Stambulo ekipa laimi tik namuose. Tai tikra namų komanda. Turime kovoti ir žaisti kietai nuo susitikimo pradžios. Manau, pastarosiose išvykos rungtynėse gerai pradėdavome dvikovos, demonstruodami savo charakterį, ko nepavyko padaryti praėjusios savaitės rungtynėse Kaune. Turime daryti tą patį Turkijoje – gerai pradėti rungtynes, kibiai gintis. Žinome, kaip įveikti varžovus, kartą jau tai padarėme“, – teigė L.Westermannas.

Komentarai

  1. lauk Seibutį

    Galatasarajus turi tik 4 pergales, bet sudėtį neblogą. Stipri komanda. Geri kraštai Micov, Tyus, stiprūs aukšti centrai vokietis Pleiss ir amerikietis Daye, man savo žaidimu patinka Guler, dar Preldžič, rimtas ir Schilb. Sudėtis tikrai pajėgi. Įdomu kaip ten mūsų priekinė linija prieš šituos atrodys, Kavaliauskas su Lima. Na ir, aišku, mano favoritas eurolygos vargšelis iki šiol Seibutis. Seibuti, tik negauk stogo. Paskaičiavau, Seibutis metė 47 metimus, pataikė 17, gavo 5 stogus, pats prasižengė 32 kartus, jį baudavo vos 9 kartus per visas 16 rungtynių. Silpnai. Žiauriai silpnai

  2. gerai apzvelgi seibai

    Taiva reikia laimet kad ir toliau lyktu su 4 gala zutbut reikia pergales norint kilt auksciau nors ir isvykoi sekmingiau zaidziam butina bus kietai gintis nusiteikiant iki galo seibuciui prisitaikyt

  3. Linas

    Pats laikas jau ri jam sulost gerai: http://bit.ly/2ijJoQS

  4. lauk Seibutį

    visi klubai koreguoja sudėtis, kelis žaidėjus pakeitė ir Galatasarajus. Neptūnas nepatenkintas Klimavičiumi, ieško jam klubo, tik mūsų bosų bosas niekada neketina nieko keisti. Taip pernai Pocių turėjome ir Hanlaną, kaip buvo numirę, kaip buvo inkarai, taip ir liko iki pat sezono uždarymo. Ir šiemet tas pats, prisirašė kontraktų po 200 000 su mirusiomis dūšiomis ir patenkintas. Atsakingas momentas, daug rungtynių parodė sudėties spragas, a jam dzin. Viskas gerai. Silkę ėda per Kalėdas, Naujaką švenčia spakainas. Džiaugiasi, kad kiti klubai nesidomi žalgiriečiais, nei vieno nevilioja. Tai tu kaip tik sunerimk, kad kažkas ne taip, kad nei vienas niekam neįdomus. O jis vaikšto ir giriasi, šiemet man ramu, sudėtį surinkau tokią, kad niekas nesidomi niekuo, galiu sau bambą kasytis.