LKL: Pasvalio „Pieno žvaigždės“ – Kauno „Žalgiris“ 56:63 (VIDEO) 22

Didžiąją rungtynių dalį puikiai gynyboje darbavęsi Kauno „Žalgirio“ krepšininkai atidirbo už netaiklius metimus ir „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionate iškovojo 18-ą pergalę iš eilės. Pirmadienį išvykoje žalgiriečiai susitvarkė su Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ pasipriešinimu 63:56 (12:8, 15:16, 19:9, 17:23).

Susitikimo pradžioje komandos puldamos krepšį nežibėjo: du taškus su pražanga kauniečiams rinko Leo Westermannas, nugara sėkmingai sužaidė Edgaras Ulanovas, tačiau dar prasčiau atrodė aikštės šeimininkai, tesukrapštę du taškelius – 5:2. Rungtynėse toliau dominavo gynyba, o „Žalgiriui“ persvarą po pirmojo kėlinio krovė gudriai krepšio link prasibrovęs Kevinas Pangosas bei baudų mesti stoję L.Westermannas, Augusto Lima ir Artūras Milaknis – 12:8.

Antrajame kėlinyje gyvybės į žaidimą bandė įnešti nuo suolo pakilę Antanas Kavaliauskas ir Renaldas Seibutis – 17:10. „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai toliau duso geležiniuose kauniečių gynybos gniaužtuose, o atotrūkis tarp komandų augo iki 22:10, kuomet po krepšiu buvo pastebėtas Brockas Motumas, veržliai sužaidė Lukas Lekavičius ir baudas pridėjo A.Kavaliauskas. Išradingo L.Lekavičiaus perdavimo sulaukė Paulius Jankūnas (24:11), tačiau tuomet galingą atkarpą sužaidė „Žalgirio“ gynybos galvosūkį išsprendęs Egidijus Dimša – 24:24. Prieš pat didžiąją pertrauką pranašumą svečių pusėn grąžino L.Westermanno ir B.Motumo taškai – 27:24.

Vaizdas aikštėje nesikeitė ir trečiojo kėlinio pradžioje – vyravo chaosas, kuris per keturias minutes „Žalgirio“ krepšininkams atnešė A.Limos dvitaškį, L.Westermanno prasiveržimą su pražanga ir E.Ulanovo tikslias baudas, bet to visiškai pakako prieš bedantį varžovų puolimą – 34:25. Šeimininkams išsinarpliojus iš gynybos gniaužtų skirtumas menko iki 34:29, tačiau čia pat jį didino kovingai sužaidę L.Westermannas ir L.Lekavičius – 38:29. Dar labiau atsiplėšti Lietuvos čempionams pavyko po galingo A.Kavaliausko žaidimo baudos aikštelėje, kuomet buvo pelnyti šeši taškai paeiliui – 44:31. Kėlinuko pabaigoje susidariusią erdvę puikiai išnaudojo dvitaškį realizavęs B.Motumas – 46:33.

Tik ketvirtajame kėlinyje „Žalgirio“ tritaškių sąskaitą atidarė B.Motumas, taikliai krepšį iš vidutinio nuotolio atakavo R.Seibutis – 51:33. Į dar sunkesnę padėtį šeimininkus stūmė meistriškai po krepšiu sužaidęs bei naują rekordinės persvaros ribą nustatęs komandos kapitonas P.Jankūnas – 55:35. Neatsiliko ir dar vieną tolimą bombą įskraidinęs B.Motumas (58:35), tačiau sudėti ginklų Pasvalio krepšininkai nesiruošė ir kilo paskutiniam šturmui – 58:41. Tiksint paskutinėms atakos sekundėms drąsiai sužaidė K.Pangosas, tritaškį per rankas įsmeigė šeimininkų viltis daužęs R.Seibutis – 63:45. Per likusį laiką varžovai sugebėjo pakutenti nervus, sumažino deficitą, bet teisėjo švilpukas fiksavo dar vieną žalgiriečių pergalę vietinėse pirmenybėse – 63:56.

„Žalgiris“: L.Westermannas 12 (4/4 dvit., 5 atk. kam., 2 per. kam.), B.Motumas 11, A.Kavaliauskas 11 (5/5 dvit.), R.Seibutis 6 (2 per. kam.), P.Jankūnas 6 (2 per. kam.), K.Pangosas 4, L.Lekavičius 4 (7 rez. perd.), A.Lima 4 (5 atk. kam.), E.Ulanovas 4, A.Milaknis 1, I.Hartensteinas 0.

„Pieno žvaigždės“: E.Dimša 13, I.Fiodorovas 9 (4/4 dvit.), O.Olisevičius 9 (5 atk. kam.).

Komentarai

  1. Seibuti lauk !

    Kas matot rungtynes, pakomentuokit kaip ten Seibutis

  2. tai ko neseki runktyniu

    Atsigavo laikinai ben metimus pataike seibutis 6 taskai 1 tritaski viena bauda pramete

  3. zalgiris

    Laimejo bet vos pabaigoi neprisizaide o jau 4 kelini pirmavo 63 -47 cia per ta lima dave 5 taskus sumest

  4. zalgiris

    Kavaliauskas 11 tasku

  5. jesikevicius seibutis

    Seibutis atliko gera darba pristabde derika lou pasvalio vedli tik 4 taskai nedave jam lengvai jaustis aiksteleje

  6. Seibuti lauk !

    Rungtynes pries Pasvali, o i minusa suzaide Milaknis, Pangos, Lima ir Harteinstein. Zalgiris sumete 63 taskelius, kada dar taip buvo LKL-e paskutini syk pries toki varzova ?

  7. Visus

    Kurie į minusą lauk, kai nebus komandoj žaidėjų žais sirgaliai už dyka

  8. Seibuti lauk !

    Sirgaliai ir taip zaidzia uz dyka. Daznas uz dyka zaisdamas dar didesni nora rodo

  9. sauliuas

    zalia kurva

  10. sauliuas

    zalia kurva

  11. seibuti 11-13

    Su vytautu prienuose 55-63 zalgiris

  12. ka

    cia nusisneki, kas ir kur uz dyka zaidzia? Jei diskutuojam tai apie esme o ne bele tik kad atsakyt kazka.

  13. zalia balta

    Penktadieni pildom arena jau daugiau kaip puse bilietu ispirkta bus sausakimsa

  14. zalia balta

    Penktadieni pildom arena jau daugiau kaip puse bilietu ispirkta bus sausakimsa karsta

  15. lauk Seibutį

    Kas nusišneka ? Kas tau nepatinka ? Ką atsakyti į nesąmoningą parašymą, kad visus lauk ir sirgaliai žais už dyką ? Čia esmė ? Man tada tavęs gaila

  16. kardas

    sauliuas
    2017.01.17 00:21
    sauliuas
    2017.01.17 00:21sauliuas-tu esi raudonkepuraite is Gudijos ,kur pas tave skyle ,kaip unitizas,maziau lankykis tos pakraipos klubuose, eik pasitikrink pas gydytojus sveikata….

  17. krepsinis.net

    Zalgirio vasaros legionieriai kurie tapo pagalbiniai

  18. krepsinis.net

    Pagalbiniai lima nezaidzia taip kaip is jo buvo tikimasi zalgirije susikloste situacija kad kai kurie legionieriai uzima tik pagalbiniu vaidmeni ju minutes ribojamos o ju nauda neretai abejotina kalba zinoma eina apie pangosa ir lima apciuopiamos naudos nenesantys legionieriai yra didele prabanga mazo biudzeto komandai

  19. o seibutis nelieciamas be kritikos

    Is seibucio ir nera apciuopiamos naudos nenesantys komandai tai tik is kitos puses pasiteisinusiu vasaros pirkiniu is usienio ko gero galima laikyt tik westermana

  20. jei

    gaila tai gal ir rakta nuo buto kur sudeti tavo pinigai duotum?

  21. nekreipkit

    demesio i ta vaika , invalidas jis, lai raso , jei priziuretojui gerai, tai lai raso

  22. //

    jei pries pienine tik 63 imete,tai kas bus su realu? po nauju metu komanda degraduoja,ir labai sparciai