P.Laso: „Jonas Mačiulis visada turi kažką pasakyti apie „Žalgirį“ (VIDEO) 0

Be Jono Mačiulio į Kauną atvykę Madrido „Real“ krepšininkai Eurolygos rungtynių dienos popietę surengė paskutinę treniruotę prieš akistatą su Kauno „Žalgirio“ ekipa.

Dar prieš repetuojant žaidimo planą „Žalgirio“ arenoje „Real“ klubo vyriausias treneris Pablo Laso ir aukštaūgis Othello Hunteris pasidalino mintimis su „Žalgiris TV“.

„Viena aišku – mūsų žaidimo stilius nesikeis, – apie tai koks bus „Real“ žaidimo planas rungtynėse Kaune kalbėjo P.Laso. – Esame komanda, kuri mėgsta žaisti greitą krepšinį, kursime progas atakuoti mūsų snaiperiams iš toli. Kaip bebūtų, pirmoje dvikovoje su „Žalgiriu“ Madride solidžiai pasirodė mūsų aukštaūgiai. Visi keturi priekinės linijos žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių. Tai reiškia, jog suderinome savo puolime varžovų baudos aikštelėje su metimais iš tolimų distancijų. Iš esmės tai yra ta žaidimo sritis, kurioje norime žaisti dar geriau – turėti dinamišką puolimą.“

Apie tai, kaip bus svarbu nusiteikti akistatai su Kauno „Žalgirio“ ekipa kalbėjo šeimininkų laimėtose rungtynėse Madride (96:91) su žalgiriečiais 10 taškų pelnęs O.Hunteris.

„Turėsime žaisti kietai. Negalime neįvertinti savo varžovų, nes tai gera ekipa. Praėjusioje dvikovoje laimėjome tik rungtynių pabaigoje. Turime žaisti savo žaidimo bei nusiteikti kovai emociškai ir fiziškai“, – teigė krepšininkas.

Vyriausias Madrido klubo treneris, kaip ir O.Hunteris, pagarbiai atsiliepė apie žalgiriečius. „Real“ vairininkas išskyrė ne vieną Kauno krepšininką ir vardino šio sezono Šarūno Jasikevičiaus ekipos stipriąsias žaidimo puses.

„Manau, šiame sezone „Žalgiris“ sudėtyje turi geriau pataikančių žaidėjų – sugrįžusį Artūrą Milaknį, gerai pataikantį Keviną Pangosą bei Brocką Motumą, kuris išplečia „Žalgirio“ puolimą. Tai sukuria progas kauniečių aukštaūgiams, kurias bando sukurti „Žalgirio“ kūrėjai – Leo Westermannas ir Renaldas Seibutis. Edgaras Ulanovas labai solidžiai žaidžia „trečiojo“ numerio pozicijoje puolime bei kovodamas dėl puolime kamuolių. Manau, kad „Žalgiris“ – solidi komanda, kurioje yra visko – pataikančių žaidėjų, kovos dėl atšokusių kamuolių. Gynyboje žalgiriečiai žaidžia kietai. Taigi rungtynės bus sunkios ir turėsime būti joms pasiruošę nuo pirmos akimirkos“, – kalbėjo P.Laso.

Į Kauną su „Real“ ekipa neatvyko buvęs žalgirietis J.Mačiulis. Krepšininkui pakilo temperatūra ir jis liko gydytis Ispanijoje. P.Laso teigimu, J.Mačiulis visuomet stengiasi įskiepyti apie tai, kaip sunku varžovams žaisti „Žalgirio“ arenoje.

„Jonas visada turi kažką pasakyti apie „Žalgirį“. Jis visada praneša naujausias žinias iš Kauno ekipos. Gaila, kad J.Mačiulis susirgo. Dar antradienį manėme, kad jis bus jau sveikas trečiadienį ar ketvirtadienį, tačiau aukšta temperatūra nesitraukė. Taigi Jonas neatvyko. Jonas visuomet tikina, kad čia sunku kovoti, bet jo energija padėjo pasiruošti šiai dvikovai“, – interviu metu šnekėjo P.Laso.

Komentarai