#DėmesyEurolygai. D.Itoudis ir N.De Colo – apie būsimas rungtynes su „Žalgiriu“ 1

Penktadienio popietę Maskvos CSKA krepšininkai atliko paskutinius metimus „Žalgirio“ arenoje prieš vakare laukiančią akistatą su Kauno „Žalgirio“ klubu.

Į Kauną be vieno sezono lyderių Milošo Teodosičiaus atvykusi Eurolygos čempionų ekipa dėl netekties pernelyg nesijaudina. Apie tai ir kitus su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai kalbėjo vyriausiasis Rusijos klubo treneris Dimitris Itoudis ir rezultatyviausias komandos krepšininkas Nando De Colo.

„Milošas yra svarbus mūsų komandai, bet žaidėme ir be N.De Colo septynerias Eurolygos rungtynes, – kalbėjo CSKA ekipos vyr. treneris. – Ši komanda suburta tam, kad įveiktų kliūtis. Tai ir bandome padaryti.“

D.Itoudžiui antrino ir gynėjas N.De Colo. Tapęs naudingiausiu praėjusios savaitės Eurolygos krepšininku prancūzas išskyrė, jog CSKA sulaukė sugrįžusio anksčiau traumą besigydžiusio amerikiečio Cory Higginso.

„Be Milošo žaidėme jau keletą rungtynių. Neturėjome ir Cory Higginso. Tiesa, C.Higginsas jau grįžo ir mes žinome, kaip reikia žaisti. Jeigu mums ir trūksta žaidėjų, turime tęsti darbą“, – teigė N.De Colo.

Pirmojoje dvikovoje tarp „Žalgirio“ ir CSKA Maskvoje šeimininkai tik po atkaklios kovos 95:86 įveikė žalgiriečius. Kauno ekipa po trijų kėlinių dar turėjo dviejų taškų pranašumą, tačiau ketvirtąjį kėlinį CSKA laimėjo 11 taškų skirtumu. Kalbėdamas apie antrąjį sezono mūšį, D.Itoudis išskyrė žalgiriečių kovingumą.

„Kaip ir minėjau Eurolygos tinklalapiui, „Žalgiris“ turi didelę kovotojų dvasią. Kaip ir visos komandos kauniečiai tikrai turės papildomos motyvacijos dvikovoje su Eurolygos čempionais. „Žalgirį“ užveda ir jų karštas nuostabių sirgalių palaikymas. Yra daug faktorių, kurie lems, jog tai bus sunkios rungtynės. Esame pasirengę žaisti tokioje dvikovoje“, – teigė treneris.

N.De Colo, paklaustas apie „Žalgiryje“ žaidžiantį savo tautietį Leo Westermanną, kalbėjo apie žalgiriečio žaidimo ypatybes.

„Jis – puikus žaidėjas. Leo – krepšininkas, kuris stengiasi mokytis kiekvieną dieną. Jis puikiai tinka „Žalgiriui“ ir vyriausiojo trenerio filosofijai. Tai žaidėjas, galintis kontroliuoti žaidimą“, – tvirtino CSKA lyderis.

Savo ruožtu D.Itoudis interviu pabaigoje pasidalino savo įžvalgomis apie Kauno „Žalgirio“ ekipos stiprybes šiame sezone bei kalbėjo apie komandoje žaidžiančius stiprius kūrėjus.

„Visų pirma, žalgiriečiai gerai žaidžia komandinį krepšinį. Jie puikiai dalinasi kamuoliu bei gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių. Iš tiesų, tai viena geriausiai dėl kamuolių kovojančių komandų Eurolygoje, o pirmoje dvikovoje Maskvoje sugebėjome atsikovoti daugiau kamuolių. Tai buvo pliusas mums. Taigi vieno dalyko išskirti negaliu. „Žalgiryje“ žaidžia daug gerų kūrėjų, gerai žaidžiančių baudos aikštelėje ir ties perimetru. Nuo puolėjų iki sunkiųjų kraštų, nuo „mažojo“ penketo iki „didžiojo“ penketo krepšinio filosofijos“, – aiškino D.Itoudis.

Komentarai

  1. nereiketu

    seibuciui patiketi gintis pries colo , neapsigins tikrai, westermanas arba ulanovas, dar gal vokietis patrukdytu