Vladui Garastui „Žalgirio“ arenoje plojo 12 tūkstančių krepšinio mylėtojų (VIDEO) 1

Vladui Garastui jau seniai neplojo tiek daug krepšinio mylėtojų. Lietuvos krepšinio legenda griausmingai pasitinka 85 metų jubiliejų. Garsusis treneris Kaune buvo pagerbtas per ilgąją „Žalgirio“ ir „FC Barcelona“ rungtynių pertrauką.

Jubiliejų V.Garastas švęs vasario 8-ąją, bet kitą savaitę žalgiriečiai Eurolygos mačą žais išvykoje su Pirėjo „Olympiacos“, todėl Lietuvos čempionai strategą nusprendė pasveikinti iš anksto.

„Žalgirio“ arenoje prigeso šviesos, o aikštės centre atsistojęs V.Garastas vaizdo kube stebėjo jam skirtą klipą. „Su gimtadieniu, treneri!“ – skelbė užrašas jame. „Ačiū! Ačiū!“ skandavo ir tūkstančiai dėl V.Garasto per pertrauką neišsiskirsčiusių žiūrovų, kurių iš viso susitikimą su „Barca“ stebėjo 12,4 tūkst.

„Valiooooo!“ – sveikinimą vainikavo vieningas žaliai baltų sirgalių armijos šūksnis.

„Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas aprengė V.Garastą specialiai jam pasiūtu „Žalgirio“ švarku su trenerio inicialais ir įteikė kalaviją – galingų pergalių simbolį. Treneriui garbingiausi apdovanojimai – „Žalgirio“ Garbės ordinas ir „Žalgirio“ garbės ženklelis – jau buvo įteikti anksčiau.

V.Garastas su „Žalgiriu“ triskart laimėjo SSRS čempionato auksą 1985, 1986 ir 1987 metais. Šie laikai pakrikštyti „Aukso karštlige“. 1986-aisiais jo vadovaujami žalgiriečiai laimėjo tarpkontinentinę Joneso taurę. Vadovaudamas Lietuvos rinktinei V.Garastas pasidabino bronzos medaliu 1992-ųjų ir 1996-ųjų olimpinėse žaidynėse.

Komentarai

  1. lauk Seibutį

    O 1995m Europos čempionate su Lietuvos rinktine laimėjo sidabrą. Pamiršote ?