B.Motumo ir pietų afrikiečio regbio specialisto tandemas džiugino nekasdieniškais dėjimais (VIDEO) 0

Įsivaizduokite: Kauno „Žalgirio“ puolėjas Brockas Motumas skinasi kelią ne į varžovų baudos aikštelę, o į varžovų įskaitinę teritoriją regbio dvikovoje. Atrodo, keista? Toks scenarijus galėjo tapti realybe. 26-erių metų žalgirietis Australijoje žaisdavo regbį, todėl šis sportas jam nėra naujiena.

B.Motumui prisiminti savo dienas regbio aikštėje ir išmokti naujų judesių padėjo Kauno „Žalgirio“ regbio klubo treneris iš Pietų Afrikos Respublikos Siyabulela Mlalandle, kuris kartu su B.Motumu dalyvavo dviejų sporto šakų – krepšinio ir regbio iššūkyje.

„Manau, kad regbis, jei ne pati kiečiausia, tai tikrai viena iš kiečiausių sporto šakų pasaulyje. Regbio žaidėjai yra greiti ir fiziškai stiprūs. Jie gali atlikti daug veiksmų aikštėje ir, norėdamas tapti regbio žaidėju, turi būti fiziškai tvirtas. Tai greitas sportas ir labai smagus stebėti“, – dar prieš improvizuotą regbio treniruotę kalbėjo B.Motumas.

Kol žalgirietis nebuvo priėmęs galutinio sprendimo tapti profesionaliu krepšininku regbis B.Motumo gyvenime užėmė tikrai ne paskutinę vietą. Išbandęs ne vieną sporto šaką australas regbio žaidėju netapo tik dėl savo fizinių duomenų, tuomet ne itin tikusių regbio aikštėje.

„Regbį žaidžiau būdamas paaugliu. Prieš tai pradinėje mokykloje. Išbandžiau daug sporto šakų, bet regbis buvo mano mėgstamiausia. Tiesa, vėliau tapau per aukštas ir per liesas, kad galėčiau toliau žaisti regbį, todėl daugiau nebeužsiėmiau šiuo sportu“, – kalbėjo B.Motumas.

Jau nuo 2014 metų Lietuvoje gyvenantis ir ne pirmą sezoną Kauno „Žalgirio“ regbio klubą treniruojantis S.Mlalandle prieš pratybas su B.Motumu buvo puikios nuotaikos ir ne tik laidė pokštus apie krepšinio žaidėjus, bet ir pasidalino savo įžvalgomis apie krepšinį.

„Manau, kad krepšinį žaidžia liesi ir „mergaitiški“ vyrukai, – juokėsi pietų afrikietis. – Ne, žinoma, kad juokauju. Krepšinis – tvirta sporto šaka, reikalaujanti didelio žaidėjų judrumo, kūno judėjimo ir pusiausvyros. Tai sunkiausia dalis sporte – pliometrika, kuomet turi nuolat greitai įveikti labai trumpas distancijas. Sportininkas privalo atlikti daug, norėdamas įveikti tokias užduotis. Žinoma, didžiausias darbas įvyksta treniruočių metu. Tai, kas yra demonstruojama aikštėje yra visai kas kita.“

Žalgiriečius – krepšininką ir regbininką prieš treniruotę „apšildė“ ir trumpas žinių testas apie skirtingas sporto šakas – B.Motumui teko klausimai apie regbį, S.Mlalandle  – apie krepšinį. Atlaikius klausimų iššūkį, abu atletai surėmė jėgas „Žalgirio“ treniruočių salėje ir atliko keletą regbio judesių, į kuriuos pavyko įpinti ir krepšinio elementų.

Po treniruotės S.Mlalandle džiaugėsi naujuoju treniruočių partneriu bei padovanojo „Žalgirio“ krepšinio klubo aukštaūgiui „Žalgirio“ regbio komandos marškinėlius. Savo ruožtu australas pažadėjo apsilankyti „Žalgirio“ arenoje įsikūrusiame „Bare 11“ bei prisijungti prie kitų regbio aistruolių, kurie bare vasario ir kovo mėnesiais tiesiogiai stebės transliuojamas Šešių Nacijų taurės regbio rinktinių dvikovas. Artimiausia transliacija – jau vasario 12 d., sekmadienį, 17.00 val., kai susigrums Prancūzijos ir Škotijos regbio rinktinės.

Komentarai