Po pralaimėjimo Pirėjuje Š.Jasikevičius pretenzijų žalgiriečiams neturėjo (VIDEO) 5

Kauno „Žalgirio“ trijų pergalių Eurolygoje serija nutrūko Graikijoje. Trečiajame kėlinyje dėl traumos praradę kapitoną Paulių Jankūną žalgiriečiai įstrigo kibioje varžovų gynyboje ir pralaimėjo Pirėjo „Olympiacos“ komandai 64:73 (19:19, 16:16, 19:21, 10:17).

Aštriu prasiveržimu pirmuosius Lietuvos čempionų taškus Pirėjuje pelnė Artūras Milaknis, trečią progą susikūręs baudų mesti stojo Paulius Jankūnas, o dar vienu reidu varžovų gynybą sulaužė Leo Westermannas – 6:4. Akimirksniu kauniečių turėtas pranašumas virto minus trimis taškais (6:9), tačiau netrukus pusiausvyrą atstatyti pavyko iš toli iššovus Kevinui Pangosui – 9:9. Antroje kėlinio dalyje puolimą į savo rankas perėmė komandos kapitonas P.Jankūnas, pasižymėjęs po savalaikio L.Westermanno perdavimo bei puikaus metimo iš dešinės pusės – 13:14. Sėkmingai į žaidimą įsiliejo po keitimo pasirodę Antanas Kavaliauskas ir Lukas Lekavičius, kuris gudriai sužaidęs lygino rezultatą pirmojo ketvirčio pabaigoje – 19:19.

Antrajame kėlinyje žaidimas sukosi aplink „Žalgirio“ aukštaūgius: dvitaškį realizavo A.Kavaliauskas, baudų stojo mesti A.Lima, tolimą bombą smeigė Brockas Motumas – 25:21. Arčiau krepšio be jokių skrupulų sužaidė ir Edgaras Ulanovas, tačiau įsimėtę varžovai sugrąžino status quo (27:27). Tai iš vėžių neišmušė nepailstančio L.Lekavičiaus, kuris vienas pats dar kartą nusvėrė svarstykles kauniečių pusėn – 31:27. Prieš pat didžiąją pertrauką „Olympiacos“ krepšininkus nubaudė kamuolį perėmęs Renaldas Seibutis (35:32), bet dar skaudesniu dūriu atsakė fantastišką tritaškį su sirena smeigęs Vassilis Spanoulis, tad komandos ilsėtis keliavo viską palikusios antrai rungtynių pusei – 35:35.

Po didžiosios pertraukos komandos toliau žengė koja kojon išvien, kuomet žalgiriečiams papildomą progą sukūrė A.Lima ir tolimą bombą įsmeigė L.Westermannas – 40:39. Iki pabaigos sukovojus dėl kamuolio tritaškį įskraidino K.Pangosas, pasinaudojęs patikima užtvara krepšio link prasiveržimą atliko atotrūkį iki 45:41 didinęs L.Westermannas. Tiesa, tuomet Graikijos čempionų tvirtovėje triukšmo lygį kėlė viską pakeitusi tolimų šūvių serija – 45:47. Rezultatą eilinį sykį buvo išlyginęs P.Jankūnas, tačiau „Olympiacos“ komanda jautėsi vis užtikrinčiau ir užtikrinčiau, tad nieko nelaukęs pasitarimą sušaukė Šarūnas Jasikevičius (47:52). Krepšį dėjimu po L.Lekavičiaus tikslaus perdavimo sudrebino P.Jankūnas, o tas pats L.Lekavičius įspūdingu tolimu šūviu su sirena nuo lentos uždarė kėlinuką, nurėždamas deficitą iki 54:56.

Lemiamas rungtynių ketvirtis startavo aktyviu B.Motumo ir A.Limos žaidimu, tačiau kitoje aikštės pavojingą spurtą surengė net ir sudėtingiausius metimus realizavęs Mattas Lojeski – 57:64. Didžiausią deficitą įgiję Lietuvos čempionai baltos vėliavos nekėlė ir po minutės pertraukėlės grįžo į rungtynes minant trtiaškio liniją pataikius L.Westermannui ir už nesportinę pražangą baudas sumetus E.Ulanovui – 61:64. Tiesa, čia pat svečių puolimas vėl užsikirto ir prasidėjus prieš paskutinei minutei skirtumas išaugo iki 61:68. Žalgiriečiai net ir greitajame puolime nepasinaudojo kiekybiniu pranašumu, gavo V.Spanoulio tolimą dūrį ir atsidūrė ant prarajos krašto šiose rungtynėse – 61:71. Sukurti stebuklą dar bandė tritaškį įskraidinęs A.Milaknis, bet per likusį laiką nieko pakeisti nebepavyko, tad Pirėjuje nutrūko „Žalgirio“ trijų pergalių serija Eurolygoje – 64:73.

„Žalgiris“: L.Lekavičius 11 (5 rez. perd.), P.Jankūnas 10 (5 atk. kam., 2 blk.), L.Westermannas 9, B.Motumas 7 (5 atk. kam.), K.Pangosas 6 (2/2 trit.), E.Ulanovas 6 (5 atk. kam.), A.Milaknis 5, A.Lima 4 (8 atk. kam., 3 blk.), A.Kavaliauskas 4, R.Seibutis 2.

„Olympiacos“: G.Printezis 17 (3/4 trit., 10 atk. kam., 2 per. kam.), M.Lojeski 12 (2 per. kam.), V.Spanoulis 11 (3/7 trit.).

Komentarai

  1. juozas

    Rungtynes gyvai.
    Lietuviskas komentatorius.
    HD kokybe
    Be reklamu
    http://snip.li/hw7al

  2. Seibuti lauk

    Pagarba komandai uz kova, tiesa, ne visai. Kavaliauskas nekovojo, o Seibutis isvis nezaide. Dar pridekime javtoka, dar Hartenstein. Kavaliauskui problema pataikyti is po krepsio ? Seibuciui isvis problema i krepsi paziuteti. Mazoka gaunasi pajegu, norint atsilaikyti pries Olimpiakos.

  3. jankunas

    Paskubejom su metimais 4 is vis geru metimu progu neisnaudojo o olympiakos is vis pataike sudetingus metimus ir su sirenom

  4. Labai

    Krito graikam, o mums pritrūko Pauliaus gale, bet kovėsi gerai, aišku jei nekreipsim dėmesio į musulmonai, kuris gana juokingai atrodė šį kart

  5. Seibuti lauk

    Nepavyko ideti Limai, o kavaliauskas 2 kartus po krepsiu tiesiog apsisiko. 1 karta mete kaip japtokas ir nepataike i lanka, o kita, vietoj to, kad mestu iskart, pradejo tupcioti ir gavo stoga. Jei ne sitie garantuoti 6 neimesti taskai, galima buvo tiketis pergales. Be to, po kavaliausko 2 situ nesamoniu po krepsiu praradom iniciatyva ir Olimpiakos pradejo pirmauti. Tai tokios bedeles, bet visumoj zaidimas buvo labai geras, prigasdinom Olimpiakosa ne juokais. Bravo komandai, isskyrus kavaliauska ir vel zombiu pasidariusi seibuti.