Prezidentė D.Grybauskaitė „Žalgirio“ arenoje apdovanojo sparčiausiai augusias įmones 0

Rasa Dževeckytė, „Verslo žinios“

„Žalgirio“ arenoje įvyko finalinis „Gazelė 2016“ renginys, kuriame buvo paskelbtos sparčiausiai Lietuvoje augusios įmonės. Į šį titulą šiemet pretendavo apie 4000 bendrovių, jų pasveikinti atvyko prezidentė.

Šiemet finalinis renginys pirmą kartą persikėlė į Kauną, „Žalgirio“ areną.

„Čia labai įdomi vieta – „Žalgirio“ arena. Jūsų, greitai bėgančių, kasmet vis daugiau. Jau nebetelpate į bet kokią Vilniaus salę, tad tenka važiuoti į Kauną. Tai – miestas irgi labai greitai judantis ir besikeičiantis“, – Dalia Grybauskaitė, Lietuvos prezidentė, pasveikino į areną susirinkusius verslininkus.

Šventiniame renginyje susirinko per 1100 svečių.

Projektas „Gazelė“ vyksta jau 13 metų, prezidentė yra ilgametė renginio globėja.

„Greitai bėgti gali tik jaunas verslas. Jaunas visomis prasmėmis. Mes galime iš jūsų mokytis, kaip laužyti stereotipus, kaip vizijas paversti tikrove“, – sakė D.Grybauskaitė.

Ji atkreipė dėmesį, kad smulkusis verslas ne tik kuria darbo vietas, kas sulaiko vis daugiau gyventojų nuo minties emigruoti, bet ir geba vertinti socialinę atsakomybę.

„Kaip tikros gazelės išmokėte bėgti greitai. Bet gamta parengusi šiuos gyvūnus trumpoms distancijoms – sprintui. Tačiau mokslas įrodė, kad ištvermingiausias ilgų distancijų bėgikas yra žmogus. Tad pasiruoškite maratonams. Išlikite verslūs, greiti ir stiprūs, o mes jumis didžiuosimės. Sveikinu visus, kuriuos teks pasveikinti šiandien“, – sakė D.Grybauskaitė.

Regionuose sparčiausiai augusias įmones apdovanojo miestų merai, o pagrindinį „Gazelės 2016“ titulą įteikė Lietuvos prezidentė.

„Niekada nesvajojau, kad teks susitikti didelėse sporto arenose. Tai rodo, kokie milžiniški pokyčiai vyksta versle. Šiandien „Žalgirio“ arenoje susirinko ne šiaip daugiau kaip 1100 žmonių, tai – sėkmės palytėti žmonės, kurie laisvai kuria savo likimą, laisvai įgyvendina savo idėjas. Juk kai kurie net neišdrįsta daryti to, ką darote jūs“, – sveikindamas susirinkusiuosius „Žalgirio“ arenoje sakė Rolandas Barysas, dienraščio „Verslo žinios“ vyriausiasis redaktorius.

Pasak R.Baryso, sparčiausiai augančių įmonių skaičius nemažėja, vadinasi, esame gerame kelyje.

„Kas slypi po skaičiais? Tai – žmonių istorijos ir likimai. Važinėdami po Lietuvą sužinome daug istorijų, kurios yra įkvėpimas kitiems ir skatinimas kurti verslą. Žinoma, yra bendrovių, kurioms ne visada sekasi, tačiau jūsų pozityvi patirtis gali būti paskatinimas, padrąsinimas kitiems“, – kalbėjo R.Barysas.

2004 m. kai tik pradėta rengti apdovanojimus, Lietuvoje buvo 212 „Gazelių“. Šiemet jų – arti 4000. Šie skaičiai liudija, kad smulkusis ir vidutinis verslas užima vis stipresnes pozicijas šalies ekonomikoje.

Komentarai