Edgaras Ulanovas – Karaliaus Mindaugo taurės turnyro MVP (VIDEO) 0

Tomas Vanagas, „BasketNews.lt“

Sužaidus 29 minutes ir 32 sekundes Edgaras Ulanovas paliko aikštę ir daugiau į ją nebegrįžo. Visgi nors ir nežaidė lemiamo ketvirčio metu, jam tai nesutrukdė tapti naudingiausiu „KIDY Tour – Karaliaus Mindaugo taurės“ finalo žaidėju.

E.Ulanovas surinko 18 naudingumo balų, o jį pagal šį rodiklį aplenkė tik 23 naudingumo balus surinkęs Kevinas Pangosas. Po mačo pats E.Ulanovas pripažino, kad MVP titulas jį šiek tiek nustebino.

„Nežinau, kažkiek nustebino. Vertinant šias finalo rungtynes, tai visi mes panašiai sužaidėme ir tas titulas galėjo atitekti bet kam. Smagu, kad treneriai ir komandos draugai manimi pasitikėjo.

O svarbiausia, kad iškovojome taurę, kurios dar nebuvome laimėję. Dėl to džiaugiuosi labiausiai. Titulai visada svarbūs, jų sezono eigoje nėra daug. Turėjome gerą šansą, buvome maksimaliai susikaupę. Kiekvieną tokį šansą turi pasiimti“, – teigė krepšininkas.

E.Ulanovas sulaukė savo buvusio trenerio Kazio Maksvyčio sveikinimų.

„Labai smagu dėl E.Ulanovo, – teigė K.Maksvytis. – Aš džiaugiuosi, kad buvau Edgaro pirmas ir vienintelis treneris Kauno krepšinio mokykloje. Už jį džiaugiuosi dvigubai, jis – vertas to apdovanojimo, Edgaras daug ir sunkiai dirba. Šitoje vietoje nėra jokio pavydo ar pašalinio jausmo.“

E.Ulanovas per 25 minutes pelnė 10 taškų (2/4 dvit., 1/2 trit., 3/4 baudos), atkovojo 6 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį, kartą prasižengė, išprovokavo 4 pražangas ir surinko 18 naudingumo balų.

Kalbėdamas apie pergalingas rungtynes 84:63 prieš „Lietkabelį“, E.Ulanovas pabrėžė, kad žalgiriečiai šįkart varžovams atsakė kietu žaidimu.

„Lėmė tai, kad buvome visi kartu, nepaisant to, kas vyko aikštėje rungtynių metu. Žinojome, kad varžovai žaidžia kietą ir fizinį krepšinį ir turėjome atsakyti tuo pačiu. Daugiau mažiau tai gavosi neprastai, tikrai pirmus du kėlinius jie laikėsi labai gerai ir parodė gerą žaidimą.

Bet antroje pusėje mes laikėmės plano ir perlaužėme eigą savo naudai. Nebuvo taip, kad mes blogai žaidėme pirmoje pusėje, tuomet ir varžovai rungtyniavo gerai. Bet mane patį ne kiek nustebino, o tiesiog parodė mums lengvą šoką. Svarbu, kad išlaikėme tempą bei agresyvumą ir perlaužėme rungtynes“, – teigė krepšininkas.

Komentarai