Š.Jasikevičius: „Pats geriausias jausmas sporte – būti čempionu“ (VIDEO) 0

https://www.youtube.com/watch?v=FIqPWk9rIyE

Vilius Stalgaitis, „BasketNews.lt“

Šarūnas Jasikevičius, ketvirtojo kėlinio pabaigoje pasodinęs ant suolo Kauno „Žalgirio“ kapitoną Paulių Jankūną, šiltai jį apsikabino ir šypsodamiesi persimetė keliais žodžiais. Tai buvo – čempioniškas apsikabinimas.

Po auksinės pergalės Šaras dėkojo ne tik savo komandos senbuviui. „Žalgirio“ gretose buvo ne vienas didvyris.

Vienas iš jų – naudingiausiu finalo žaidėju tapęs Edgaras Ulanovas. Tiesa, Š.Jasikevičius išskyrė ne tik jį.

„Manau, kad didžiausias skirtumas nuo mūsų pernykštės komandos yra mūsų metikai. Pirmoje rungtynių pusėje nežaidėme blogai, bet nepataikėme. Antrame kėlinyje dėl nepataikymo, nervų išsimušėme iš ritmo, darėme psichologines klaidas, leidome mesti laisvus metimus, eiti į stipriąją ranką. Nebuvo daug laiko, bet jau pažįstame „Lietkabelį“ ir juos paleidome. Vėliau mums tapo lengviau, nes mes tiesiog pataikėme“, – kalbėjo Šaras.

Ryškiam „Žalgirio“ sezonui naujas titulas suteiks dar daugiau spalvų. Tuo neabejoja ir Š.Jasikevičius, kuriam per jo karjerą Kauno klube tai yra jau antrasis titulas.

„Sveikinu savo komandą, sirgalius ir visus, kas surišti su klubu. Pats maloniausias jausmas yra laimėti titulą ir, manau, to nusipelnėme. Savaitės metu atrodėme solidžiai ir tai parodo pergalės solidžiais skirtumais. Pats geriausias jausmas sporte yra būti čempionu“, – sakė Šaras.

Galutinėje kovoje dėl Karaliaus Mindaugo taurės emocijų netrūko. Paulius Jankūnas ne kartą kietai kontaktavo su „Lietkabelio“ puolėju Žygimantu Skuču, o Antanas Kavaliauskas dar pirmajame kėlinyje susistumdė ir apsikeitė piktomis frazėmis su Simu Galdiku.

Kaip visada emocionalus buvo ir pats Š.Jasikevičius, kuris ne kartą į arbitrų sprendimus reagavo balansuodamas ties techninės pražangos riba.

„Manau, kad teisėjams buvo sunkios rungtynės, bet kito kelio nėra. Manau, kad su šia komanda visada bus panašios rungtynės, jie – kovotojų ekipa ir žaidžia ties pražangos riba. Tik taip mes norime su jais žaisti, kito kelio nėra“, – aiškino specialistas.

„Žalgiris“ auksiniame finale sugebėjo neleisti siautėti pagrindiniams „Lietkabelio“ ginklams. Mindaugas Lukauskis, Gintaras Leonavičius bei broliai Lavrinovičiai kartu sudėjus pelnė viso labo 22 taškus.

Tiesa, Šaro teigimu, „Lietkabelio“ komandoje yra žaidėjas, kurį norint sulaikyti, reikia didelių pastangų.

„Panevėžio komandoje Kšištofo dvitaškių ir tritaškių pataikymo procentai yra fantastiški. Iš centro pozicijos jis ištraukia „penktus numerius“, tie daug kur vėluoja pagalboje. Jis – problema. Jei gynyboje antrą kėlinį sužaidėme blogiau, tai likusiuose atrodėme labai gerai“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

Komentarai