#ŽaliaBalta. S.Skvernelis – apie grumtynes po krepšiu, halės atmosferą ir fanų skanduotes 1

Kauno „Žalgirio“ rungtynių metu „Žalgirio“ arenoje galima sutikti ne vieną Lietuvoje gerai pažįstamą veidą. Meilė krepšiniui ir žalgiriečiams pritraukia ir svarbiausius Lietuvos asmenis. Vienas tokių – Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, Kaune stebėjęs Eurolygos rungtynes.

Kaune gimęs ir praėjusiais metais Premjero pareigas eiti pradėjęs 46-erų metų politikas apsilankė „Žalgiris TV“ studijoje ir dalinosi savo įspūdžiais apie antrąją Lietuvos religiją #ŽaliaBalta laidoje.

„Krepšinį žaidžiau jaunystėje, bandžiau ir lankyti treniruotes, tikrai labai mėgstu šį sportą, – kalbėjo S.Skvernelis. – Dar ir dabar žaidžiu krepšinį. Pagal ūgį esu metikas. Stengiuosi mesti iš toliau. Žinoma, kada būna galimybės stengiuosi pasistumdyti ir po krepšiu. Nors amžius jau daro savo, todėl tie stumdymaisi darosi skausmingi.“

Ministras Pirmininkas jau nuo mažų dienų prisipažįsta palaikęs tik Kauno „Žalgirio“ krepšininkus. Atmintyje #ŽaliaBalta laidos svečiui įsirėžė garsiosios žalgiriečių kovos su CSKA ir čempionų titulai. Tiesa, vaikystėje Kauno sporto halėje S.Skverneliui apsilankyti neteko, tačiau legendinės krepšinio šventovės atmosferą dabartinis Premjeras savu kailiu pajautė jau būdamas studentu.

„Esu iš paprastos šeimos, tad tuo metu patekti į halę būdavo tikra sudėtinga. Pirmąjį sykį rungtynes halėje jau stebėjau būdamas studentu. Halėje teko stebėti daug rungtynių, ten būdavo kita atmosfera. Aišku, „Žalgirio“ arenoje atmosfera yra nepakartojama, bet Kauno sporto halėje iš esmės buvo visi savi, galėjai kitus pažinti iš veidų. Halėje nuo palaikymo būdavome net šlapi. Dabar, aišku, yra privalumas, jog turime unikalią areną ir didžiulį palaikymą“, – apie Kauno sporto halę ir „Žalgirio“ areną kalbėjo S.Skvernelis.

Niekam ne paslaptis, jog aukšto rango valstybės politikai turi elgtis pagal protokolą ir valdyti nereikalingas emocijas. Tiesa, tai nėra lengva užduotis emocingam krepšinio sirgaliui S.Skverneliui.

„Esu žiauriai karštas sirgalius ir dabar tenka save varžyti. Tas, žinoma, apsunkina situaciją. Kaip bebūtų, žiūrovas esu emocingas – ir elgsena, ir kartais pasakantis nuomonę ne taip, kaip reikėtų, bet tokios tos emocijos rungtynių metu. Su fanais skanduoju ne visas skanduotes, kurios skamba „Žalgirio“ arenoje, nors kartais norisi pritarti, kalbant apie teisėjavimą“, – juokėsi Ministras Pirmininkas.

Prieš Eurolygos rungtynes su „FC Barcelona“ klubu kalbintas politikas, paklaustas apie būsimos dvikovos baigtį (tąsyk žalgiriečiai įveikė katalonus 89:85), atskleidė nuolat besitikintis žalgiriečių pergalės.

„Kiekvieną kartą tikiu „Žalgirio“ pergale, bet sporte nutinka visko. Svarbiausia, kad po bet kurių rungtynių, kurios pasibaigia ir pergale, ir nesėkme, gali pasakyti, kad vyrai padarė viską, netgi daugiau negu viską, kad nugalėtų. Tuomet esi jiems visuomet dėkingas“, – tvirtino S.Skvernelis.

Komentarai

  1. KAM SITA MENTA

    SNEKINA