#DėmesysEurolygai. P.Jankūnas: „Turime kautis daug geriau negu kovėmės praėjusią savaitę“ 0

Eurolygos savaitės rungtynės antrąją savaitę iš eilės drebins „Žalgirio“ areną. Šį ketvirtadienį žalgiriečiai namuose priims Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkus mūšyje, kuris bus transliuojamos daugybėje pasaulio valstybių.

Prieš svarbią Eurolygos dvikovą su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai bendravo Kauno komandos kapitonas Paulius Jankūnas.

„Praėjusios savaitės pralaimėjimai ne tik gali, bet ir turi mus sutelkti. Du pralaimėjimai per vieną savaitę yra tikrai per daug ir neturėjo taip būti. Manau, tai užgavo mūsų ambicijas ir visi turi pasidaryti asmenines išvadas. Turime žaisti kitaip, turime kautis daug geriau negu kovėmės praėjusią savaitę“, – teigė P.Jankūnas.

Į Kauną atvyksiantys „Panathinaikos“ krepšininkai su žalgiriečiais žaidė pirmąsias šio sezono Eurolygos rungtynės. Tąsyk Atėnuose Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai po atkaklios kovos nusileido varžovams 76:84. Graikai šiuo metu turnyro lentelėje žygiuoja penktoje vietoje, iškovoję 14 pergalę ir patyrę 10 pralaimėjimų.

„Panahtinaikos“ klube šiame sezone rezultatyviausiai žaidžia rungtynėse su „Žalgiriu“ dėl traumos negalėjęs rungtyniauti Mike‘as Jamesas (13,5 taško) bei kitas amerikietis Chrisas Singletonas (12 tšk.). Komandoje ryškiai išsiskiria K.C.Riversas, Nickas Calathesas bei Jamesas Gistas, kuris prieš rungtynes Kaune spėjo sugrįžti į „Panathinaikos“ gretas po traumos. Žinoma, negalima nepaminėti ir šiame sezone ne sykį solidžiai pasirodžiusio aukštaūgio Ioannio Bourousio.

„Tai yra labai atletiška komanda, – apie varžovus kalbėjo P.Jankūnas. – Turi mobilius aukštaūgius, be abejo, turi ir I.Bourousį. Daugelis varžovų krepšininkų, kurie išeina į aikštelę yra labai atletiški, gerai kovoja dėl kamuolių, bėga į greitas atakas, žaidžia greitą krepšinį. Graikų klubas turi ir metikų, kurie gerai pataiko. Bus sudėtingos rungtynės ir labai intensyvios.“

Prieš rungtynes žalgiriečiai turi papildomą kozirį – namų areną ir savų sirgalių palaikymą. P.Jankūno teigimu, komandai labai svarbu gerai sužaisti namuose.

„Tai yra labai svarbu, nes žaidžiame namuose prie savo sirgalių. Nereikia niekur keliauti, tiesiog yra nuostabu. Tai mums labai padeda per rungtynes ir tikiuosi, jog mums pavyks pasirodyti geriau“, – kalbėjo kapitonas.

Komentarai