A.Milaknis: „Žaisti tokioje atmosferoje yra pasimėgavimas krepšininko karjera“ (VIDEO) 0

Vilius Stalgaitis, „BasketNews.lt“

Iki rungtynių su Atėnų „Panathinaikos“ pabaigos likus kiek daugiau nei 2 minutėms Artūras Milaknis pataikė tritaškį, padidinusį „Žalgirio“ persvarą iki penkių taškų (56:51) ir „Žalgirio“ arena, atrodė, tuoj sprogs nuo sirgalių triukšmo, o rankų mostais jį dar labiau didino ir pats A.Milaknis.

Tas metimas gyvybiškai svarbus buvo ne tik komandai, bet ir pačiam krepšininkui – šį vakarą ne vienas Milo metimas iš gerų padėčių skriejo pro šalį.

Tačiau kuo tikras snaiperis skiriasi nuo kitų žaidėjų? Jis visada žino, kad kitas metimas įkris, nesvarbu kiek mėginimų jam prireiktų. Tuo tiki ir A.Milaknis.

„Visada tikiu metimu, treneris ieško progų ir jas sukuria, komandos draugai stato užtvaras, gaila, kad nepataikai iš gerų padėčių, bet tikiu, kad tas metimas turi ateiti. Kantriai laukėme, išnaudojome spragas ir šventėme pergalę“, – po rungtynių pasakojo A.Milaknis.

O atmosfera? Ji buvo fantastiška, įsitikinęs A.Milaknis.

„Tai mums daug prideda. Namų arenoje sirgaliai padėjo kurti neeilinę aplinką. Žaisti tokioje atmosferoje yra pasitenkinimas krepšininko karjera“, – kalbėjo snaiperis.

„Žalgirį“ timptelėjęs tritaškis A.Milakniui buvo trečiasis iš 6. Kaunietis dar pridėjo ir 2 dvitaškius iš tiek pat galimų bei mačą baigė savo sąskaitoje turėdamas 13 taškų.

Tai buvo rezultatyviausios A.Milaknio rungtynės Eurolygoje per pastaruosius keturis mačus. Tiesa, nedaug trūko, kad tokie skaičiai Milui nebūtų teikę jokio džiaugsmo, kadangi „Žalgiriui“ pirmoje susitikimo dalyje tiesiog fatališkai nesisekė.

3 taiklūs tolimi metimai iš 11, 5 dvitaškiai iš 16 ir vos 19 taškų per pirmus du kėlinius. Tokiu puolimo tempu Graikijos grando nenukausi, o „Žalgiris“ tai suprato per ilgąją pertrauką.

„Sunku pasakyti, nežinau, kas lėmė tokią pradžią. Gal per daug vangiai pradėjome. Neatsakėme į jų agresiją, jie buvo agresyvūs. Gal net labiau norėjo laimėti. To negali būti, mes turime būti ta komanda, kuri to nori labiau. Kiekvienose rungtynėse turime labiau norėti laimėti. Nesame tas superklubas, kad individualiai ištrauktume. Turime iškovoti noru. Tiesiog negali būti, kad mes nenorėtume. Gal nebuvome pasiruošę tai agresijai, tai išmušė žaidėjus ir komandinis žaidimas krenta“, – pasakojo A.Milaknis.

Komentarai