#BackToSchool. L.Westermannas: „Jei dabar reiktų išsirinkti darbą, būčiau fizioterapeutas“ 0

Projekto „Žalgiris – tavo mokykloje“ ir „Žalgiris TV“ organizuojama laidų rubrika #BackToSchool į mokyklinį „suolą“ pasodino dar vieną Kauno „Žalgirio“ komandos žaidėją. Šįkart apie savo mokyklos laikus pasakojo prancūzas Leo Westermannas.

„Yra daug smagių atsiminimų, – kalbėjo žalgirietis. – Prancūzijoje lankiau mokyklą, kurioje mokėsi geriausi 15-18 metų amžiaus krepšininkai. Daug buvusių bendraklasių dabar žaidžia NBA ir visame pasaulyje. Buvome jauni ir krėtėme šunybes, tačiau apie visas negaliu pasakoti prieš kamerą. Smagiai leidome laiką ir tuo mėgavomės.“

Anksti supratęs, jog nori tapti krepšininku, L.Westermannas kantriai mokėsi krepšinio paslapčių. Tiesa, paklaustas apie savo svajonių profesiją, žaidėjas į šį klausimą pažvelgė iš dviejų perspektyvų – prisiminęs, ką labiausiai mėgo mokykloje, bei po įgautos karčios patirties krepšininko karjeroje.

„Visuomet save mačiau kaip krepšininką, tačiau, kai buvau jaunesnis man patiko viskas, kas buvo susiję su istorija. Kaip bebūtų, jeigu dabar reikėtų išsirinkti svajonių darbą, būčiau fizioterapeutas. Mano karjera dar nėra tokia ilga, bet jau patyriau nemažai traumų. Nesu studijavęs fizioterapijos, bet jau išmanau nemažai dalykų apie reabilitacijos procesus“, – pasakojo krepšininkas.

Prancūzas neatsitiktinai užsiminė apie istoriją. Krepšininko teigimu, istorija ir geografija ilgą laiką buvo mėgstamiausi L.Westermanno užsiėmimai mokykloje. Meilė istorijai išliko ir iki šių dienų. Krepšininkas domisi savo šalies istorija bei didžiausiais XX-ojo amžiaus kariniais konfliktais.

„Kai pirmąjį sykį lankiausi Paryžiuje, man patiko viskas, kas buvo susiję su karaliais ir Prancūzijos karalyste – Liudviku XIV arba „Karaliumi saule“, kaip jį vadina Prancūzijoje, bei Liudviku XVI. Žinoma, buvau sužavėtas ir Napoleonu Bonapartu. Tai didžioji Prancūzijos istorijos dalis. Man tai pat patiko viskas, kas susiję su Pirmuoju ir Antruoju pasauliniais karais – knygos, filmai, vaizduojantys tų karų laikotarpį“, – tvirtino žaidėjas.

Kaip ir dauguma prancūzų L.Westermannas mėgsta futbolą. Tiesa, futbolas nebūtų kitas žalgiriečio pasirinkimas po krepšinio, jeigu kalbėtume apie mėgstamiausias sporto šakas. Krepšininkas tvirtina, kad po sezono nemažai laiko praleidžia rankose laikydamas teniso raketę.

„Žinoma, krepšinis didelė mano šeimos dalis, bet bandžiau ir kitas sporto šakas. Kiekvieną vasarą žaisdavau tenisą, žinoma, ir futbolą. Esu didelis futbolo fanas. Kaip bebūtų, tenisas ir krepšinis – pagrindinės mano sporto šakos“, – atskleidė krepšininkas.

Interviu metu sužinosite ir apie tai, ar L.Westermannas norėtų sugrįžti į mokyklinį suolą bei, ką svarbiausio mokykloje išmoko žalgirietis.

Komentarai