„Žalgiris“ apdovanojo geriausiai besimokančius Kauno mokyklų moksleivius 1

Jaunosios kartos ateitimi besirūpinanti Kauno „Žalgirio“ komanda šį rudenį pradėjo mokymosi skatinimo programą, kurios metu apdovanojo geriausiai besimokančius Kauno mokyklų auklėtinius.

Lietuvos čempionų komanda nėra abejinga jaunuolių ugdymui ir švietimui, tad jau devynerius metus vykdo projektą „Žalgiris – Tavo mokykloje“, o šįkart nusprendė ir apdovanoti geriausius rezultatus rodančius mokinius.

„Labai džiaugiamės, kai praėjusio sezono pabaigoje mūsų gimnazijoje apsilankė visa „Žalgirio“ komanda. Stengiamės atsidėkoti žalgiriečiams ir toliau juos palaikome „Žalgirio“ arenoje vykstančiose rungtynėse. Akcija „Žalgiris – Tavo mokykloje“ mums ir taip padeda nuostabiai leisti laiką kartu, o dabar dar buvo apdovanoti ir geriausiai besimokę moksleiviai“, – kalbėjo antrus metus iš eilės projekte „Žalgiris – Tavo mokykloje“ pirmaujančios LSMU gimnazijos atstovė Kristina.

Geriausiai besimokančių moksleivių skatinimo programoje sutiko dalyvauti septynios Kauno mokymosi įstaigos – Kauno Kovo 11-osios gimnazija, Kauno Bernardo Brazdžionio pagrindinė mokykla, Kauno Martyno Mažvydo pagrindinė mokykla, LSMU gimnazija, Kauno „Varpo“ gimnazija, Kauno Juozo Grušo meno gimnazija bei VDU „Rasos“ gimnazija.

Šios akcijos metu bilietais į „Žalgirio“ namų rungtynes buvo apdovanoti net 230 moksleivių, o VDU „Rasos“ gimnazija savo dovanas gavo iš ypatingo svečio – buvusio gimnazijos auklėtinio, „Žalgirio“ komandos kapitono Pauliaus Jankūno rankų.

Pagrindiniame „Žalgiris – Tavo mokykloje“ projekte dėl aktyviausios mokyklos titulo bei „Žalgirio“ krepšininkų vizito besibaigiant mokslų metams varžosi mokyklos iš įvairių Lietuvos kampelių, rinkdamos taškus savo apsilankymais Kauno „Žalgirio“ namų rungtynėse.

Viena šio projekto dalių yra ir žalgiriečių parašų dalijimo akcija, kuomet pasibaigus Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėms du komandos nariai bendrauja su „Žalgirio“ arenos lankytojais. Žalgiriečiai ne tik raito autografus komandos gerbėjams, bet ir dažnai įsiamžina „asmenukėse“, kuriomis jaunieji sirgaliai aktyviai dalinasi socialiniuose tinkluose.

Komentarai

  1. Jüratė

    Gaila, bet mażoms kaimo mokyklėlėms nėra galimybės sulaukti Żalgirio komandos mokykloje, nes per mażai mokosi mokinukù, kad galėtù surinkti daug taškù. O stebėjusieji varżybas patyrė daug puikiù empcijù ?