Š.Jasikevičius: „Tikiuosi, sirgaliai supras, kad antradienį laukia vienos svarbiausių rungtynių“ 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ iš Kazanės (Rusija)

Kauno „Žalgiris“ išvykoje patiesė Kazanės „Unics“ krepšininkus, o treneris Šarūnas Jasikevičius po pergalės pasidžiaugė, kad itin svarbų tritaškį pataikęs Leo Westeramannas išsaugojo jėgų ir iššovė svarbiausiu metu.

Prasidėjus paskutinei mačo minutei „Žalgiris“ atsiliko 1 taško skirtumu, tačiau iki mačo pabaigos likus 53 sekundėms L.Westermannas smeigė tolimą šūvį. „Unics“ taškų nepelnė ir ėmėsi pražangų taktikos, tačiau „Žalgiris“ išsaugojo pranašumą ir šventė pergalę.

„Leo metimas buvo dalelė sėkmės, bet manau, kad ir varžovai gana sunkių metimų gale pataikė. Smagu, kad pavyko Leo išsaugoti antrai pusei, nes pirmoje jis greitai prisirinko pražangų. Bet jis jau patyręs, todėl išlaukė savo pabaigos“, – kalbėjo treneris.

Varžovų komandoje ir vėl ryškiausiai spindėjo Keithas Langfordas, kuris šįkart pelnė 27 taškus (3/10 dvit., 5/9 trit., 6/6 baudos), išprovokavo 8 pražangas bei surinko 22 naudingumo balus. Jasikevičius pareiškė, kad dabar amerikietis yra kur kas pavojingesnis nei anksčiau.

„Labai daug komandų nesulaiko „Unics“  puolimo. Jie visada žaidžia taip pat, yra kuriančių žaidėjų, o jeigu jie nieko nesukuria, tai yra K.Langfordas, kuris pasiima kamuolį ir išsprendžia visus dalykus. K.Langfordas per šiuos metus yra labai pasikeitęs, subrendęs, jau visko matęs ir žymiau geriau skaito gynybas nei tuomet, kai buvo jaunesnis“, – varžovų žaidėjo pokyčius įžvelgė treneris.

Skirtingai rungtynės susiklostė dviem kauniečių įžaidėjams Kevinui Pangosui ir Lukui Lekavičiui. Kanadietis, kaip ir įprasta, mačą pradėjo starto penkete ir per 14 minučių taškų nepelnė (0/1 dvit.), atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir dukart suklydo.

Tuo metu L.Lekavičius per 26 minutes įmetė 10 taškų (3/6 dvit., 1/1 trit., 1/2 bauda), atliko 5 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 2 ir perėmė 3 kamuolius bei surinko 16 naudingumo balų. Treneris įvertino savo įžaidėjų pasirodymą.

„Turime tris jaunus gynėjus, man reikia, kad bent vienas iš jų gerai sužaistų, o tuomet su juo bus galima rungtyniauti daug minučių. Kevinas dar neįpratęs prie tokių Eurolygos dalykų, todėl bus svyravimų. Lukas žaidžia jau trečius metus šiame lygyje, atvedęs mus į daug pergalių. Man maloniausias vienas dalykas, kad jie visi eina į priekį. Aš juos suprantu, visą laiką jie idealiai nežais“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

Dabar žalgiriečių laukia itin sunki atkarpa. Jie rytoj vidurdienį pradės kelionę Lietuvos link, o sekmadienį 17 val. jau Utenoje LKL pirmenybių mače kovos su „Juventus“ ekipa. Kita savaitė laukia dar sunkesnė – antradienį Eurolygoje žalgiriečiai namie žais itin svarbiose rungtynėse su Stambulo „Anadolu Efes“, o jau ketvirtadienį Tel Avive laukia mūšis su „Maccabi“.

Prieš tokį rungtynių maratoną Š.Jasikevičius akcentavo, kad komandai būtina sužaisti geras rungtynes su „Juventus“. Jis taip pat tikėjosi stipraus sirgalių palaikymo.

„Dabar svarbiausia labai gerai žaisti Utenoje, kadangi tai vienintelis būdas gerai pasiruošti rungtynėms su „Anadolu Efes“. Treniruočių mes nebeturėsime, tik rytoj vėlai sugrįšime, tad Utenoje turi būti geros rungtynės. Likus dienai prieš mačą su „Anadolu Efes“ turėsime pasižiūrėti smulkias detales ir reikės kautis. Tikiuosi, kad ir mūsų sirgaliai supras, kad antradienį bus vienos svarbiausių sezono rungtynių. Reikia, kad jų būtų kuo daugiau“, – žvilgsniu į ateitį pokalbį baigė Š.Jasikevičius.

Komentarai