Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Anadolu Efes“ 68:76 10

Sausakimša „Žalgirio“ arena išvydo emocingas Eurolygos 27-ojo turo rungtynes. Antradienį Kauno „Žalgirio“ komanda po nuožmios kovos turėjo pripažinti Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkų pranašumą – 68:76 (22:17, 22:24, 15:19, 9:16).

Nors rungtynes puikiu žaidimu nugara pradėjo Augusto Lima (2:0), varžovai pirmosiomis minutėmis pasirinko kitokią taktiką ir pavydėtinai šaudė iš toli – 2:6. Komandos draugams ieškant savojo žaidimo, taikiklį susiderino „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas, kuris po nuostabių Leo Westermanno rezultatyvių perdavimų, turėtą aštuonių taškų deficitą nurėžė iki 8:12. Jau ketvirtą L.Westermanno tikslų perdavimą taškais įtvirtino ir nuo suolo pakilęs Antanas Kavaliauskas, nesustabdomu prasiveržimu pasižymėjo Kevinas Pangosas, o uraganiniais reidais rezultatą lygino Artūras Milaknis – 17:17. Laiku ir vietoje dar kartą atsidūrė A.Kavaliauskas, o pirmą rungtynių atkarpą uždarė prie trijų taškų zonos nedovanotinai paliktas ir Luko Lekavičiaus pastebėtas Edgaras Ulanovas – 22:17.

Antrajame kėlinyje tolimų metimų krušą tęsė L.Lekavičius, Brockas Motumas ir atotrūkį iki 32:21 tritaškiu auginęs E.Ulanovas. Po svečių paprašytos minutės pertraukėlės atstumas staigiai mažėjo iki 32:25, tad nieko nelaukęs savo žodį tarė ir Lietuvos čempionų vairą savo rankose laikantis Šarūnas Jasikevičius. Tuomet sau įprastu stiliumi pasižymėjo L.Lekavičius, o rekordinį pranašumą grąžino išradingai sužaidęs Robertas Javtokas – 36:25. Tiesa, čia pat iš saugios kauniečių persvaros beliko keturi taškai (36:32), tad dar vieną pasitarimą šaukti teko Š.Jasikevičiui. L.Westermannas pataikė tritaškį, bet rungtynes teko pradėti nuo pradinio taško (39:39). Artėjant didžiajai pertraukai iniciatyvos ėmėsi A.Milaknis, kurio šūviai leido žalgiriečiams į rūbinę keliauti būnant priekyje – 44:41.

Po didžiosios pertraukos šeimininkus iš besivejančiųjų vaidmens traukė baudų mesti stojęs B.Motumas ir nuostabų L.Westermanno aikštės matymą dvitaškiu pavertęs E.Ulanovas – 48:47. Sustoti neketinęs Jaysonas Grangeris tempė turkus į priekį, tačiau rimčiau varžovams nutolti neleido žaidimą į savo rankas paėmęs L.Lekavičius – 53:58. Aistroms kunkuliuojant, kamuolys vis dažniau atsidurdavo patikimose P.Jankūno rankose, o deficitą iki 59:60 ištirpdė paskutinėmis atakos sekundėmis fortūnos šypsnio sulaukę A.Kavaliauskas ir L.Lekavičius.

Lemiamam ketvirčiui startavus tolimu svečių dūriu (59:63), triukšmo lygį arenoje kėlė pusiausvyrą atstatę A.Limos ir L.Lekavičiaus epizodai– 63:63. Ilgai tylėjęs mirtiną šūvį iš toli paleido L.Westermannas, iki pabaigos aštriai sužaidė pražangą išprovokavęs bei svarstykles kauniečių pusėn nusvėręs E.Ulanovas – 68:65. Tuomet išaušo varžovų valanda, kurie išsinarplioję iš Lietuvos čempionų gynybos gniaužtų pradėjo tolti (68:70). Kol „Žalgirio“ puolimas stovėjo vietoje, turkai įsmeigė dar du dvitaškius ir prasidėjus paskutinei minutei siuntė kauniečius ant bedugnės krašto – 68:74. Intrigos įpūsti galėjęs L.Lekavičius tritaškis apmaudžiai nepasiekė tikslo ir karštoje kovoje svarbų revanšą pasiekė svečiai iš Stambulo – 68:76.

„Žalgiris“: L.Lekavičius 11 (6 rez. perd.), E.Ulanovas 10, P.Jankūnas 9, A.Milaknis 9, L.Westermannas 8 (5 atk. kam., 8 rez. perd.), A.Kavaliauskas 6 (3/3 dvit.), B.Motumas 5, A.Lima 4 (3 per. kam.), K.Pangosas 3, R.Javtokas 2, R.Seibutis 1.

Anadolu Efes“: J.Grangeris 25 (6/7 dvit., 3/6 trit., 8 rez. perd.), D.Brownas 13 (5/7 dvit.), B.Paulas 12 (3/5 trit.), B.Dunstonas 10 (5/7 dvit., 9 atk. kam., 2 per. kam.).

Komentarai

  1. Hyper

    Manau kad didziausia klaida buvo veztis pagrindine sudeti i Utena sekmadieni. Siandien kai is tikro reikejo laimeti-pritruko kvapo

  2. Seibuti lauk

    Beprotiska kova del 8 ko baigta, bet aciu komandai uz ja. Buvo daug geru emociju, tik kreipiuosi i Jasikeviciu, negi iki siol nesupratai, kad seibucio ir japtoko eurolygoje negalima leisti i aikste ir ypac abieju vienu metu ? 2 keliny prie +11 i aikste abu kartu isbego sitie 2 nelaimingi balvonai ir kai po keliu min juos pasodino, tebuvo like tik +4 ir turkai pereme iniciatyva. Japtokas per suzaista laika isigudrino nepagauti net 3 kamuoliu. Kaip brangiai mums tai kainuoja… Ar nebutu galima nors per likusia sezono dali kazkaip isvengti tokio taktinio nesusipratimo ? Aciu dievui, svirdulys jau pats pakabins tapkes ant vinies, bet gal kaip nors pasakykite ate ir seibuciui ? Negi man i baznycia eiti ir misias uzpirkti, kad klipata atleistu ? Negi neuztenka vaizdu per visa sezona ?

  3. BS

    Analou Efes are already in the Final 4 (referees will do the rest work)

    #NeverEfes
    #NeverTurkishAirlines

  4. Q

    Vienas is pirmu zingsniu ateinanciam tarpsezonyje turetu buti atsisveikinimas su seibuciu bei javtoku, ir pamainu jiems suradimas.
    Butinai reikia ir universalaus,atletisko lengvojo krasto.

  5. qq

    Gal net Pangoso pakeitimas legendiniu ‘atletisku juoduku’ (bet kuriuo :)

    Dar prisiminus, kad be 5 min buvo Vojukas (o liko ‘dziaugtis; Kavaliausku) – ohohohoho koks sezonas buti galejo

  6. Seibis beibis

    Turkų spaudoja antraštės“Seibutis ir Lima nukalė pergalę savo taikliais metimais Efesui“ rezultatyviausi žaidėjai Seibis net 1 taškas Lima net 4,jei šitie grėbliarankiai būtų išnaudoję bent pusė savo progų žalgiris būtų laimėjas .Lima lėtas nekordinuotas neturi metimo ,tikiuosi jį parduos kuo greičiau .Dar gal būtų laimėja ber kažkoks genijus lygiam rezultatui esant atmetė kamuolį Seibiui prie tritaškio tai ir nulėmė rungtynių baigtį,šitas žmogus baudos nepataiko o jam leidžia tritaškį mest,kogero bet kuris iš salės atėjas pataikytų daugiau nei Renaldas ,Manau pardavūs Seibuti kokiem prienam ,dar galima būtų nusipirkti juoduką paprastą kuris duotų daugiau naudos

  7. na

    klausykit, ne seibutis pralose sitas rungtynes, nepataike ir neapsigyne daug kas, manau kad paciam seibuciui labai nelengva nes jis gi ne durnas, supranta kokiam lygyje yra dabar, ir kad zalgiris jam yra per gera komanda . Limos nekalu prie lentos nes su juo galima ta agresyvi gynybe prie perimetro , dvigubinimas kokybiskas, su vojuku to nebutu imanoma. Bet bendrai tai dziaugiuosi siu metu komanda ir treneriu nes prognozavau dvigubai blogesnius rezultatus.

  8. to beibis

    1. Lima neparduodamas, nes jis is Real pasiskolintas
    2. Vietoje Vujuko – ne Lima, o Kavaliauskas. Per plauka Vojukas nesutiko likti, tik tada eme Kavaliauska.

  9. lauk Seibutį

    O kokią naudą jis duoda komandai ? 29 naudingumo balai per 27 rungtynes, Jankūnas per vienas tiek surenka. Iš klipatos jokios naudos, Jasikevičius jį kaip rankinyje leidžia į aikštelę tik gintis arba subauduoti kai to reikalauja situacija. Bėda, kad klipatinis net ir nepasigina. Abu su japtoku sudaro puikų lavonų duetą, galima būtų iš tokių pažvengti, bet kai esi komandos sirgalius ….

  10. mazai

    naudos ypac eurolygoj, bet gi saras nelaikys jo kita sezona jei nematys tos naudos, pvz kaip buvo su lipkevicium, manau abu dabar panasaus lygio pasidare, jei i rinktine nepaims jo , tai gal pasigydys ir dar pazais, bet jei paims i rinktine tai bus didele klaida ir geda adomaiciui.