G.Masiulis: „Prisiminus debiutą LKL, atrodė, jog žaidžiau su skafandru ir bokso pirštinėmis“ (VIDEO) 0

Vienas naudingiausių Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) reguliariojo sezono krepšininkų – Gytis Masiulis po sezono su Kauno „Žalgirio“ dublerių ekipa greitai įsiliejo į vyrų komandos gretas.

Lietuvos krepšinio lygoje jau spėjęs debiutuoti rytoj 19-ąjį gimtadienį švęsiantis 204 cm ūgio žaidėjas pratinasi prie sunkesnio darbo treniruotėse ir žaidimo aukštesniame lygyje su „Žalgirio“ ekipa.

„Stengiuosi dirbti šioje komandoje iš visų jėgų, – teigė G.Masiulis, kalbėdamas su „Žalgiris TV“. – Treniruotės čia žymiai sunkesnės ir visiškai skiriasi greičiai bei jėga. Stengiuosi įsilieti į komandą.“

Buvusio žalgiriečio ir dabartinio Kauno „Žalgirio-2“ ekipos vyr. trenerio Tomo Masiulio sūnus LKL čempionate šiame sezone ant parketo pasirodė trijuose susitikimuose. Krepšininko debiutas įvyko rungtynėse su „Nevėžiu“, kuriose G.Masiulis pelnė 4 taškus. Kitose dvejose dvikovose kaunietis rinko po 9 taškus.

„Prisimenu pirmąjį debiutą ir, atrodo, jog tuomet žaidžiau su skafandru ir bokso pirštinėmis, – šypsojosi G.Masiulis, prisiminęs nelengvą pirmąjį žingsnį LKL čempionate. – Dabar viskas kiek geriau, pamažu priprantu prie didesnės arenos. Manau, toliau bus tik lengviau.“

Patarimų „Žalgirio“ komandoje jaunajam krepšininkui dalina ne tik trenerių štabas, tačiau ir kiti žalgiriečiai. G.Masiulio teigimu, Kauno klube vyrauja gera atmosfera ir jaunam žaidėjui nėra sunku įsilieti į kolektyvo gretas.

„Manau, daugiausiai patarimų duoda Paulius Valinskas ir Lukas Lekavičius. Visgi juos geriausiai pažįstu. Būna, kad jie pasako, kaip daryti kokį nors derinį. Apskritai, padeda visi. Komanda labai gerai, tad ir atmosfera joje draugiška“, – teigė žaidėjas.

Šiandien, sekmadienį, G.Masiulis gali sulaukti dar vienos galimybės pasirodyti LKL čempionate rungtynėse. Žalgiriečiai išvykoje rungtyniaus su Kėdainių „Nevėžio“ klubu, o jaunasis žalgirietis pirmąjį sykį karjeroje gali pasirodyti LKL išvykos rungtynėse.

Komentarai