Žalgiriečiai įveikė „Vytautą“ ir užsitikrino pirmąją vietą LKL reguliariajame sezone (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ komanda pratęsė pergalių seriją „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionate. Trečiadienį kauniečiai „Žalgirio“ arenoje nuo pat pirmųjų minučių pasiuntė Prienų-Birštono „Vytauto“ ekipą į nokdauną ir galiausiai laimėjo rungtynes rezultatu 84:59 (28:13, 27:9, 15:20, 14:17).

Rungtynes žalgiriečiai pradėjo be didesnės žvalgybos, kuomet gražų Kevino Pangoso perdavimą taškais pavertė Augusto Lima, o Renaldas Seibutis ne tik taikliai metė iš vidutinio nuotolio, bet ir žiūrovus palepino savo skrydžiu – 6:0. Sustoti Lietuvos čempionai nesiruošė ir po tolimo Brocko Motumo šūvio, A.Limos dėjimo bei taiklių Edgaro Ulanovo baudų metimų susikrovė dviženklį pranašumą – 13:2. Dar labiau skirtumą tarp komandų augino jau septintąjį rezultatyvų perdavimą įsipaišęs K.Pangosas ir iš skirtingų kampų tritaškius įskraidinę R.Seibutis ir Artūras Milaknis – 21:5. Sėkmingai į žaidimą įsijungė nuo suolo pakilęs Antanas Kavaliauskas, perėmęs kamuolį lengvus taškus rinko Lukas Lekavičius, tad pirmojo kėlinio sirena skelbė įtikinamą šeimininkų persvarą – 28:13.

Antrojo kėlinio pradžioje atstumą iki 40:13 išaugino ne tik tritaškiu, tačiau ir efektingu dėjimu viena ranka nudžiuginęs A.Milaknis bei taškų kraitį atsidarę jaunieji žalgiriečiai Paulius Valinskas ir Gytis Masiulis. Antroje ketvirčio dalyje toliau smaginosi „Žalgirio“ jaunimas: taškus rinkosi G.Masiulis ir P.Valinskas, kuris dar ir nuostabiai užmetė kamuolį iš viršaus įkrovusiam Isaiah Hartensteinui – 51:22. Tiesa, dėjimų fiesta nesibaigė, mat per paskutinę minutę dėjimais krepšį spėjo sudrebinti E.Ulanovas ir I.Hartensteinas, į rūbinę svečius pasiutinę atsiliekant jau 55:22.

Net ir turėdami milžinišką pranašumą žalgiriečiai atsipalaiduoti neketino ir K.Pangoso bei P.Valinsko pastangomis toliau tvirtai laikė žaidimą savo rankose – 62:30. Tuomet puolimas ėmė suktis aplink „Žalgirio“ aukštaūgius – iš artimos distancijos pasižymėjo A.Kavaliauskas ir A.Lima, netaiklius komandos draugų metimus kartojo I.Hartensteinas, bet trečiajame kėlinyje pranašiau atrodė deficitą iki 70:42 sumažinę prieniškiai.

Ketvirtajame kėlinyje formalumų tvarkymą pradėjo tarpusavyje gražiai sužaidę G.Masiulis ir dar vienu dėjimu pasižymėjęs I.Hartensteinas – 74:46. Aštuntą rezultatyvų perdavimą L.Lekavičius rinko po taiklaus A.Milaknio tolimo šūvio, o netrukus I.Hartensteinas gražiu perdavimu grąžino skolą G.Masiuliui – 79:49. Lietuvos čempionams jau galvojant apie mačo pabaigą, „Vytauto“ krepšininkai kiek sušvelnino situaciją, tačiau užtikrintą pasivaikščiojimą įtvirtino iš trijų taškų zonos taiklumą pademonstravęs G.Masiulis bei baudų metimais rungtynes uždaręs P.Valinskas – 84:59.

„Žalgiris“: A.Milaknis 13 (3/6 trit.), P.Valinskas 11, R.Seibutis 10, I.Hartensteinas 10 (5/7 dvit., 8 atk. kam., 2 per. kam.), G.Masiulis 8, L.Lekavičius 6 (8 rez. perd., 2 per. kam.), B.Motumas 6, A.Lima 6, A.Kavaliauskas 6, K.Pangosas 4 (8 rez. perd., 2 per. kam.), E.Ulanovas 4.
„Vytautas“: R.Miniotas 20 (5/7 dvit., 8 atk. kam., 2 per. kam.), A.Valeika 14 (5 atk. kam.), T.Delininkaitis 10.

Komentarai