LKL: Šiaulių „Šiauliai“ – Kauno „Žalgiris“ 71:93 0

Visi dvylika kauniečių pelnė taškus, o Kauno „Žalgirio“ komanda (31-3) į savo sąskaitą įsirašė dar vieną užtikrintą pergalę Lietuvos krepšinio lygoje. Ketvirtadienį Šiauliuose žalgiriečiai susitvarkė su „Šiaulių“ ekipos (6-28) pasipriešinimu 93:71 (28:18, 27:13, 25:24, 13:16).

Į „Šiaulių“ komandos tolimesnius šūvius rungtynių pradžioje atsakė drąsiai arčiau krepšio sužaidę Paulius Valinskas ir dvitaškiu su pražanga rezultatą išlyginęs Edgaras Ulanovas – 5:5. Ilgai netrukus kauniečiams kiek grėsmingiau atsiplėšti leido greitajame puolime puikios gynybos vaisius ragavę Augusto Lima ir jau devintąjį savo tašką rinkęs E.Ulanovas – 15:8. Vos tik žengęs aikštelėn ramiu veidu tritaškį įskraidino Gytis Masiulis, o įspūdingą pasirodymą toliau tęsė dar kartelį pražangos nesustabdytas ir pranašumą iki 21:11 didinęs E.Ulanovas. Perėmęs kamuolį galingai rungtyniavo nuo suolo pakilęs Isaiah Hartensteinas, solo šou tęsė E.Ulanovas, o taikliais baudų metimais rezultatyvų žalgiriečių ketvirtį uždarė komandos kapitonas Paulius Jankūnas – 28:18.

Net ir turėdami apčiuopiamą persvarą svečiai naudojo aktyvų spaudimą po visą aikštelę. Taškų kraitį greitajame puolime atsidarė Renaldas Seibutis, universalumą demonstravo I.Hartensteinas, o iš toli pataikius P.Valinskui, pasitarimą teko šaukti varžovų trenerių štabui, mat skirtumas staigiai išaugo iki 37:18. Po jos šiauliečiai pralaužė aktyvią „Žalgirio“ gynybą, tačiau čia pat dvi tolimas bombas smeigė Artūras Milaknis ir dvitaškiais naują rekordinės persvaros ribą nubrėžę P.Jankūnas ir G.Masiulis – 47:20. Prieš didžiąją pertrauką iššovė Kevinas Pangosas, antrą kartą varžovus iš toli nubaudė pasitikėjimo įgavęs jaunasis žalgirietis G.Masiulis, tad į rūbinę Lietuvos čempionai keliavo turėdami tvirtus pamatus antrai rungtynių pusei – 55:31.

Trečiąjį kėlinį aktyviai pradėjo iki tol nerungtyniavę Antanas Kavaliauskas, Brockas Motumas ir Lukas Lekavičius. A.Kavaliauskas pelnė 6 taškus iš eilės, R.Seibutis pridėjo prasiveržimą (63:35), o B.Motumas taškus pelnė tiek iš po krepšio, tiek iš toli – 70:39. Iki didžiausio skirtumo santykį augino L.Lekavičiaus tritaškis (73:39), bet šiauliečiai irgi pradėjo atkusti puldami žalgiriečių krepšį (73:45). Paskutinėmis kėlinio minutėmis tarp dviejų K.Pangoso dvitaškių įsiterpė ir tolimas A.Milaknio šūvis – 80:55.

Nors ketvirtasis kėlinys tebuvo formalumas, A.Kavaliausko baudų metimai ir L.Lekavičiaus tritaškis buvo sugražinę 30 persvarą (85:55). Visgi žalgiriečių greitai surinktos komandinės pražangos leido šeimininkams dažnai stoti prie baudų metimo linijos ir šiek tiek apkarpyti skirtumą. Rungtynių pabaigoje B.Motumas ir R.Seibutis pelnė po 4 taškus ir taip užfiksavo galutinį mačo rezultatą – 93:71.

„Žalgiris“: E.Ulanovas 14 (6/7 dvit.), A.Kavaliauskas 10 (2 blk.), B.Motumas 9, A.Milaknis 9, K.Pangosas 9 (4 rez. perd.), R.Seibutis 8, G.Masiulis 8 (2 per. kam.), I.Hartensteinas 7 (8 atk. kam., 3 per. kam.), L.Lekavičius 6, P.Valinskas 5 (4 rez. perd.), P.Jankūnas 4 (5 atk. kam.), A.Lima 4.

„Šiauliai“: T.Lekūnas 14 (8 atk. kam., 4 rez. perd., 3 per. kam.), D.Sabeckis 12 (7 rez. perd., 2 per. kam), V.Koreniukas 12, M.Echodas 11.

Komentarai