„Žalgirio“ 3×3 turnyre – pirmą kartą neįgaliųjų krepšinio vežimėliuose varžybos 0

Jau visai čia pat devintasis Kauno „Žalgirio“ 3×3 turnyras, kuriame artėjantį pirmadienį, gegužės 1-ąją, nuo 11 val. ryto iki pat vakaro šalia „Žalgirio“ arenos prakaitą dėl geriausiųjų vardo lies šimtai sporto entuziastų.

Šiais metais sporto fiestoje didžiulis dėmesys taip pat bus skiriamas fizinę ar protinę negalią turintiems žmonėms bei išskirtinai turnyrui suburtoms socialinio projekto „One Team“ komandoms.

Turnyrą lydintis šūkis „Išbandyk save!“ įgaus dar didesnę prasmę, kadangi Nemuno saloje apsilankys neįprasti svečiai – pirmą kartą Lietuvoje įvyks tokio masto krepšinio vežimėliuose turnyras lauko sąlygomis.

Socialinę atsakomybę skatinantis Kauno „Žalgiris“ į pagalbą pasitelkė tarptautinę audito, mokesčių ir verslo konsultacijų bendrovę KPMG, kuri tapo viso 3×3 turnyro globėja. KPMG dėka turnyre savo jėgas išbandys net septynios, neįgaliųjų sporto ir dienos užimtumo klubo „Draugystė“ suburtos krepšinio vežimėliuose komandos, tarp kurių – ne tik kauniečiai, bet ir ekipos, atvykstančios į turnyrą iš Šiaulių, Vilniaus, Panevėžio ir Alytaus.

„KPMG labai reikšmingu savo veiklos aspektu laiko visuomenės judėjimo ir sveikos gyvensenos propagavimą, todėl dalyvavimas šiame turnyre mums labai svarbus. Žmonių su negalia įtraukimas į aktyvias veiklas taip pat yra viena iš mūsų socialinės atsakomybės krypčių, todėl džiaugiamės, kad šiame turnyre pamatysime ir juos. Daugelį metų aktyviai dirbame šiomis kryptimis, nes tikime, kad verslas turi ne tik uždirbti pinigus, bet ir prisidėti prie pozityvių bendruomenių veiklų palaikymo“, – sakė KPMG direktorius Rokas Kasperavičius.

Aštuonios „Specialiosios Olimpiados“ komandos ir septynios neįgaliųjų krepšinio vežimėliuose ekipos rungtyniaus ypatingai parengtoje aikštelėje. Ilgametė „Žalgirio“ rėmėja AB „AKSA“ jiems padovanojo specialią dangą. Turėdami ją vežimėlių krepšinio entuziastai galės dalyvauti ir kituose turnyruose, kuriuose iki šiol neturėdami dangos negalėdavo žaisti.

Taip pat neįprastai savaitę pradės Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos namų auklėtiniai, kurie susibūrę į komandas varžysis gatvės krepšinio aikštelėse. Eurolygos ir „Žalgirio“ projekto „One Team“ dalyviai galės pademonstruoti patobulintus įgūdžius, mat jau kuris laikas su nuteistais nepilnamečiais glaudžiai bendravo projekto ambasadoriais tapę žalgiriečiai Antanas Kavaliauskas ir Augusto Lima.

Tradiciškai turnyro dalyvius ir žiūrovus savo vizitu nudžiugins Lietuvos čempionų krepšininkai, kurie ne tik dalins autografus, dalyvaus nuotaikingoje fotosesijoje, tačiau ir išbandys savo jėgas žaidimo aikštelėse bei prizais apdovanos pačius geriausius, o renginiui pradžią duos „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.

Kaip įprasta, visi turnyro dalyviai gaus po dvejus specialiai turnyrui sukurtus marškinėlius, konkursų ir turnyro nugalėtojų lauks vertingi „Žalgirio“ ir rėmėjų prizai, o gerą atmosferą padės sukurti šmaikštūs vedėjai ir gatvės krepšinio muzikos ritmas.

Komentarai