Kauną išjudino devintasis „Žalgirio“ 3×3 turnyras (VIDEO, FOTO) 0

Gegužės 1 d. kauniečius ir miesto svečius džiugino pavasariškas oras ir Kauno „Žalgirio“ organizuojamas 3×3 turnyras. Devintus metus surengta šventė dalyvius ir žiūrovus lepino krepšinio ir tinklinio kovomis, gausiais prizais ir žalgiriečių apsilankymais renginyje.

Nors beveik visą praėjusią savaitę Kauną merkė lietūs, pirmadienio rytas prie „Žalgirio“ arenos išaušo giedras ir saulėtas. Tuo pasidžiaugęs ir palinkėjęs dalyviams laikytis garbingo žaidimo taisyklių turnyrą atidarė Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.

Šarui davus startą, kaip mat kovos užvirė keturiolikoje krepšinio ir dvejose tinklinio aikštelėse. Būtent giliau Nemuno saloje vykusiose tinklinio varžybose paaiškėjo pirmieji nugalėtojai dvejose amžiaus grupėse.

Juos ir dar dviejų krepšinio grupių prizininkus apdovanojo „Žalgirio“ vidurio puolėjas Augusto Lima. Geros nuotaikos nestokojęs brazilas kiekvienam laimėjusiam asmeniškai teikė prizus ir nevengė įsiamžinti asmenukėse su kiekvienu to paprašiusiu gerbėju.

Netrukus šventė sulaukė ir daugiau žalgiriečių. Leo Westermanno ir Renaldo Seibučio vedamas penketas lipo ant scenos ir pakvietė dalyvauti konkurse visus norinčius. „Žalgirio“ žaidėjų atliekamus triukus su krepšinio kamuoliu sėkmingai pakartojusiems turnyro dalyviams ar svečiams iškart atitekdavo įvairūs prizai.

Linksmybes renginyje keitė rimtos kovos prie krepšių. Turnyrui įpusėjus trijų amžiaus grupių finalus stebėjo Robertas Javtokas, kuriam teko misija išrinkti naudingiausius nugalėtojų žaidėjus.

Dar viena pertrauka renginyje įvyko, kai turnyre apsilankė likę 8 žalgiriečiai. Jie išsiskirstė prie skirtingų krepšių ir „Minuso“ žaidime sau į poras išsirinko po vieną jaunąjį turnyro dalyvį. Tada 8 poros, viena prieš kitą, susikovė ketvirtfinalyje, po kurio žaidimą apleido Pauliaus Jankūno, Artūro Milaknio, Edgaro Ulanovo ir Luko Lekavičiaus komandos.

Įnirtinguose pusfinaliuose krito ir Antano Kavaliausko bei Brocko Motumo vedami dvejetai, o finale susigrūmė Kevino Pangoso ir Erikos tandemas bei devynmetį Nedą į pagalbą pasikvietęs Paulius Valinskas. Būtent mažojo Nedo taiklūs metimai lėmė, kad jo ir P.Valinsko duetas tapo nuotaikingo žaidimo čempionais, o pačiam Nedui atiteko marškinėliai su visais žalgiriečių parašais.

Krepšinio kovoms sugrįžus į aikšteles, paaiškėjo likusių grupių čempionai. Įdomi kova klostėsi pirmą kartą surengtose neįgaliųjų krepšinio vežimėliuose varžybose. Turnyro globėjos tarptautinės audito, mokesčių ir verslo konsultacijų bendrovės KPMG dėka į renginį atvykusios 7 komandos visą dieną grūmėsi ant specialios dangos aikštelės, kol galiausiai joje triumfavo Kauno trijulė, už savo nugaros palikusi komandas iš Vilniaus, Panevėžio, Šiaulių ir Alytaus.

Naujutėlaičiais oficialiais turnyro kamuoliais „Spalding“ rungtyniavę dalyviai džiaugėsi ir dvejais gautais marškinėliais su „Žalgirio“ simbolika. Turnyro metu krepšininkai gaivinosi Birštono mineralinis vandeniu „Vytautas“.

Galiausiai visą dieną prie „Žalgirio“ arenos bumpsėję kamuoliai nutilo, o turnyro dalyviai jau laukia kitų metų, kai bus surengtas jubiliejinis – dešimtasis – Kauno „Žalgirio“ 3×3 turnyras.

Galite parsisiųsti visas devintojo „Žalgirio“ 3×3 turnyro nuotraukas.

Komentarai