I.Hartensteinas: „Sunkiausia buvo greitai išmokti vokiečių kalbą“ (VIDEO) 0

„Žalgiris – tavo mokykloje“ ir „Žalgiris TV“ organizuojama laidų rubrika #BackToSchool pasiekė šio sezono finišą. Paskutiniuoju žalgiriečiu, kuris dalijosi mokyklos laikų prisiminimais, tapo jaunasis Kauno „Žalgirio“ komandos talentas Isaiah Hartensteinas.

Krepšininkas gimė ir užaugo Jungtinėse Amerikos Valstijose, tačiau nuo dvylikos metų persikėlė gyventi į savo tėčio gimtinę – Vokietiją. Persikėlimas nebuvo lengvas, nes I.Harteinsteinas turėjo greitai išmokti naują kalbą.

„Tikriausiai mokykloje man labiausiai patiko anglų kalba ir kūno kultūra. Iš JAV į Vokietiją atvykau būdamas dvylikos metų ir gerai kalbėjau angliškai. Tuomet sunkiausia man buvo greitai išmokti vokiečių kalbą. Taigi mėgstamiausios pamokos – anglų ir kūno kultūra“, – mėgstamiausias pamokas ir vokiečių kalbą prisiminė I.Hartesteinas.

Praėjusią savaitę 19-ąjį gimtadienį atšventęs krepšininkas jau yra išstypęs iki 210 cm ūgio. Anot paties I.Hartensteino, ūgis buvo vienas iš aspektų nuolat jį išskirdavęs iš minios bei kartais įveldavęs į komiškas situacijas.

„Ūgiu visuomet dvigubai lenkdavau kitus vaikus. Visuomet buvau aukštas, o išvykose su bendraklasiais kiti žmonės galvodavo, kad esu kuris nors iš mokytojų“, – šypsojosi aukštaūgis.

I.Hartensteinas anksti pateko į krepšinio apžvalgininkų radarą kaip itin perspektyvus talentas ir būsima ateities Vokietijos krepšinio žvaigždė, todėl jo tėvai rūpinosi, kad sūnus nepamirštų ir mokyklos. Anot pašnekovo, tėvai stengėsi įskiepyti mokyklą kaip prioritetą.

„Mano tėvai visuomet mokė, jog mokykla turi būti pirmoje vietoje. Žinoma, visuomet norėjau žaisti tik krepšinį, bet tėvai ragino mokytis ir atlikti visus darbus“, – aiškino krepšininkas.

Komentarai