Jaunieji žalgiriečiai ruošiasi finaliniam Eurolygos jaunių turnyro etapui Stambule (VIDEO) 0

Šių metų pradžioje „Žalgirio“ arenoje organizuotame Eurolygos jaunių atrankos turnyre triumfavę jaunieji Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ruošiasi finaliniam turnyro etapui, kuris šią savaitę vyks Stambule Eurolygos vyrų finalo ketverto metu.

Prieš kelionę į Turkiją jaunieji žalgiriečiai šlifavo savo žaidimą Kauno „Žalgirio“ treniruočių centre. Apie būsimą finalinį Eurolygos jaunių turnyrą mintimis dalijosi vyriausiasis treneris Tomas Masiulis bei puolėjas Grantas Vasiliauskas.

„Pilna sudėtimi susirinkome savaitę prieš turnyrą, – kalbėjo T.Masiulis. – Nemaža žaidėjų dalis dalyvavo savo amžiaus grupių Moksleivių krepšinio lygos finaluose. Kita komandos dalis – sportavo kartu. Dabar akcentuojame susižaidimą, taisykles gynyboje, imituoti spaudimo situacijas. Norime, kad žaidėjai pajaustų vienas kitą.“

Sausio mėnesį surengtame Eurolygos jaunių atrankos turnyre vienu žalgiriečių lyderių buvęs ir tarp penkių geriausių turnyro žaidėjų patekęs Grantas Vasiliauskas (vid. po 9,3 tšk. ir 8,5 atk. kam.) tikisi, jog komandai gerus rezultatus padės demonstruoti lygiavertė sudėtis.

„Komanda tikrai nusiteikusi kovoti dėl aukščiausių vietų. Pasiruošimas turnyrui vyksta neblogai. Žaidėme draugiškas rungtynes su LSU komanda ir laimėjome dvikovą dideliu skirtumu. Aišku, darėme daug klaidų, bet stengiamės treniruotėse jas ištaisyti. Neturime išreikšto lyderio, daug žaidėjų yra panašaus pajėgumo ir turime ilgą atsarginių žaidėjų suoliuką. Tai mūsų stiprybės“, – aiškino G.Vasiliauskas.

Ne vienerių metų patirtį su jaunųjų žalgiriečių komandomis Eurolygos jaunių turnyruose sukaupęs treneris T.Masiulis puikiai supranta, jog kiekvienas kluptelėjimas turnyre gali užtrenkti duris kovoje dėl čempionų titulo. Specialisto teigimu, trenerių štabui bus įdomu stebėti, kaip jaunieji žaidėjai tvarkosi su įtampa tokio lygio turnyre.

„Visos rungtynės turnyre kaip finalas. Žaisime ne prie savų sirgalių, o jauni žaidėjai į tai reaguoja kitaip. Tikrai turime nemažai žaidėjų, kurie žaidė savo amžiaus rinktinėse ir turi nemažai patirties tokiuose turnyruose. Aišku, tokiuose turnyruose atsiskleidžia žaidėjų charakteris, kas lengviau ir kas sunkiau susitvarko su įtampa. Mums ir patiems įdomu pasižiūrėti, kaip ten atrodysime“, – pasakojo T.Masiulis.

Tiesa, prieš pat kelionę žalgiriečių pasirengimą sujaukė vieno komandos lyderių Igno Sargiūno liga. Į Turkiją negalintį vykti gynėją sudėtyje pakeis Nedas Kancleris.

Pirmąsias rungtynes Eurolygos jaunių turnyro finaliniame etape Stambule Kauno „Žalgiris“ žais jau šį ketvirtadienį su Stambulo „Fenerbahce“ jaunaisiais talentais. Vėliau žalgiriečių grupėje lauks Belgrado „Mega Leks“ ir Madrido „Real“ jaunių komandų barjerai.

Komentarai