LKL: Kauno „Žalgiris“ – Klaipėdos „Neptūnas“ 83:60 (VIDEO) 3

Kauno „Žalgirio“ komanda puikiai išnaudojo namų aikštės pranašumą „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionato trečiosiose pusfinalio serijos rungtynėse. Penktadienį kauniečiai „Žalgirio“ arenoje nugalėjo Klaipėdos „Neptūną“ 83:60 (24:16, 24:18, 20:15, 15:11). Serijoje iki 3 pergalių žalgiriečiai pirmauja 2-1, o ketvirtosios rungtynės pirmadienį bus žaidžiamos Klaipėdoje.

Nors rungtynes išradingu metimu iš po krepšio atidarė Paulius Jankūnas (2:0), savo žodį čia pat tarė ir rimtai nusiteikę klaipėdiečiai – 2:7. Chrisui Loftonui dviem tolimais šūviais atsakė Leo Westermannas, po kelių akimirkų rezultatą išlygino laiku ir vietoje atsiradęs Antanas Kavaliauskas – 10:10. Užtikrintumo baudos aikštelėje įnešęs A.Kavaliauskas rinkosi naudingumo balus, o emocijų bangą pagavęs Leo smeigė trečią ir ketvirtą savo tolimą metimą – 19:12. Ketvirčio pabaigoje tritaškių seriją pratęsė aikštelėn žengęs Renaldas Seibutis – 24:16.

Antrajame kėlinyje į tritaškių karuselę įsisuko ir šeštą šeimininkų tolimą šūvį realizavęs Artūras Milaknis, šaltakraujiškai laiką prie baudų metimų linijos praleido Robertas Javtokas – 29:21. Nugara visas gynybines užkardas sulaužė komandos kapitonas P.Jankūnas, bet gerą atkarpą žaidė ir iš įvairių distancijų taikliai krepšį atakavę varžovai, tad pranašumas menko iki 31:28. Tuomet baudas sumetė Brockas Motumas, pražangos nesustabdytas pasižymėjo ir P.Jankūnas – 35:28. Antroje ketvirčio dalyje ledus pralaužė Kevinas Pangosas, įsibėgėjęs po krepšiu didelių sunkumų nesulaukė A.Kavaliauskas, o taikliomis baudomis naują rekordinę persvarą nustatė P.Jankūnas – 43:34. Svečiams stringant puikiai organizuotoje Lietuvos čempionų gynyboje, atstumą tarp komandų prieš antrą rungtynių pusę dar labiau didino antras progas susikūrę B.Motumas ir E.Ulanovas – 48:34.

Po didžiosios pertraukos ritmas kiek nusimušė: per tris minutes dvitaškiais apsikeitė tik C.Loftonas ir dešine ranka pasižymėjęs P.Jankūnas – 50:36. Kiek užsitęsusią tylą nutraukė prasiveržimu visą klaipėdiečių gynybą supjaustęs E.Ulanovas, Luko Lekavičiaus tikslų perdavimą taškais pavertė A.Kavaliauskas, o netrukus pirmuosius savo taškus pelnė ir naują rekordinės persvaros ribą nubrėžęs pats perdavimo autorius – 59:39. Žaidimo skonį pajutęs L.Lekavičius meistriškai išsisuko iš sudėtingos situacijos, tolimą šūvį įsūdė B.Motumas, tad prieš ketvirtąjį kėlinį žalgiriečiai atsakė į nemažai klausimų – 68:49.

Ketvirtajame kėlinyje galingu bloku emocijas tribūnose pažadinęs A.Kavaliauskas netrukus atidirbo ir kitoje aikštės pusėje, o pergalės kvapą užuodęs Šarūnas Jasikevičius į aikštelę metė iki tol nežaidusius jaunuosius žalgiriečius Paulių Valinską ir Gytį Masiulį – 72:49. Rungtynių baigčiai nekėlus abejonių tolimą strėlę paleido B.Motumas, iš vidutinio nuotolio taikliai metė R.Seibutis – 77:53. Likusius formalumus sutvarkė vieninteliai be taškų buvę ir rankelę iš toli pademonstravę G.Masiulis ir P.Valinskas, o užtikrintą pergalę rezultatu 83:60 šventę Lietuvos čempionai atsidūrė per žingsnį nuo dar vieno LKL finalo

„Žalgiris“: A.Kavaliauskas 14 (6/8 dvit., 8 atk. kam.), L.Westermannas 12 (4/7 trit.), B.Motumas 12 (5 atk. kam.), P.Jankūnas 11 (4/6 dvit., 7 atk. kam.), E.Ulanovas 9, L.Lekavičius 7, R.Seibutis 5, P.Valinskas 3, A.Milaknis 3, G.Masiulis 3, K.Pangosas 2 (5 atk. kam.), R.Javtokas 2.

„Neptūnas“: M.Girdžiūnas 14, D.Ewingas 9 (2 per. kam.), M.Kačinas 7.

Komentarai

  1. Žalias

    Darbo dieną rungtynės prasideda 18:00. Nesąmonė kažkokia.
    Gal storapilviam valdininkam ir gerai, gali anksčiau iš darbo nusiplauti.

  2. Jo

    Penktadienį darbo diena baigiasi 16.45 val. ir storapilviams valdininkams plautis anksčiau nereikia, kai prasideda 18 val. O „žaliam“ jei nepriima į valdininkus teks dirbti matyt sargu ir per naktį….

  3. Seibuti lauk

    Klaipedos komanda Kaune neidomi, rungtyniu su sitais netalentingais grubiais medkirciais paziureti atejo 3800 zmoniu, daugelis kuriu atejo is pareigos Zalgiriui. Tikimes pergales ir Klaipedoje, o mazajame finale tegu susitinka visu nemegstami, taciau vieni kitus tarpusavy isimyleje klaipedieciai ir vilnieciai.