Kauno „Žalgiris“ įsirašė pirmąją pergalę LKL finale 9

Kauno „Žalgirio“ komanda „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionato finalo seriją atidarė pergale. Sekmadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai nugalėjo Panevėžio „Lietkabelį“ 73:67 (19:17, 18:12, 18:24, 18:14) ir serijoje iki 4 pergalių išsiveržė į priekį 1-0. Antrosios finalo rungtynės trečiadienį bus žaidžiamos Panevėžyje.

Nors finalas startavo Mindaugo Lukauskio tritaškiu (0:3), ilgai netrukus kauniečių taškų sąskaitą atidarė varžovo klaida pasinaudojęs Kevinas Pangosas ir pirmą šeimininkų tolimą šūvį įsūdęs Leo Westermannas – 5:3. Prasiveržimais svečių gynybą sulaužė K.Pangosas ir Edgaras Ulanovas, galingai po krepšiu sužaidė Augusto Lima, tačiau lygų rezultatą 11:11 išlaikė visus taškus „Lietkabeliui“ rinkęs M.Lukauskis. Antroje ketvirčio dalyje snaiperio sugebėjimus dar kartą pademonstravo L.Westermannas, nepaisydamas pražangos pasižymėjo A.Lima, už kurį baudą realizavo aukštaūgį pakeitęs Antanas Kavaliauskas – 17:13. Per likusį laiką žalgiriečiai pataikė dvi baudas iš keturių ir po pirmųjų apylygių dešimties minučių pirmavo trapiu dviejų taškų skirtumu – 19:17.

Antrajame kėlinyje Lietuvos čempionai truktelėjo į priekį, kuomet greičio ir ūgio pranašumais puikiai naudojosi krepšio link nardęs E.Ulanovas, o po gero darbo gynyboje žaibiško išpuolio smaigalyje atsidūrė distanciją iki 25:17 didinęs Brockas Motumas. Panevėžiečiams daugiau nei tris minutes trukusią tylą pavyko nutraukti tik Pauliui Jankūnui užsidirbus nesportinę pražangą, tačiau čia pat didžiausią turėtą pranašumą sugrąžino šešis taškus paeiliui rinkęs A.Kavaliauskas – 32:24. Prieš didžiąją pertrauką kiek užstrigusį šeimininkų puolimą pažadino B.Motumas, kurio pastangomis į rūbinę žalgiriečiai keliavo turėdami populiariausią, aštuonių taškų persvarą – 37:29.

Trečiojo kėlinio pradžioje „Žalgiris“ varžovų gynybą laužė per priekinę liniją, tačiau atstumas po sėkmingos svečių atkarpos tirpo iki 39:36. Tuomet kauniečiai įjungė aukštesnę pavarą: toliau žibėjo L.Westermanno perdavimais maitintas A.Lima, dvitaškį pridėjo E.Ulanovas ir pranašumas vėl išaugo – 45:36. Tiesa, netylėjo ir panevėžiečiai, kurie atradę naujų ginklų puolime rėžė atsilikimą iki minimumo bei provokavo sunerimusio Šarūno Jasikevičiaus minutės pertraukėlę – 46:45. Po jos netrūko kovos ir žaidimo skonį pajutę „Lietkabelio“ krepšininkai po ilgos pertraukos persvėrė svarstykles į savo pusę (48:50). Sunkiu komandai metu iš toli vos trečią šeimininkų tritaškį realizavo B.Motumas, o ketvirtį uždarė įsibėgėjęs A.Lima – 55:53.

Lemiamą atkarpą atidarė neeilinį susiklausymą tarpusavyje demonstravę L.Westermannas ir A.Lima, o netrukus tas pats L.Westermannas tolimu šūviu siuntė komandas į pasitarimą, mat skirtumas akimirksniu išaugo iki 60:53. Lietuvos čempionai toliau darniai dirbo gynyboje, puolime ledus pralaužė Lukas Lekavičius, spurtą iki 11:0 gražiu stiliumi, po šeštojo L.Westermanno rezultatyvaus perdavimo, dėjimu įtvirtino A.Lima – 64:53. Plastiškai prasiveržimą užbaigė B.Motumas, įpusėjus kėliniui dar vieną L.Westermanno dovanėlę arčiau krepšio gavo dvidešimtąjį tašką pelnęs A.Lima – 68:57. Laikui sparčiai senkant panevėžiečiai kilo lemiamam šturmui ir rėžė deficitą iki 70:66. Prasidėjus paskutinei minutei sukrutėjo E.Ulanovas, kuris ne tik įspūdingai „pūtė“ varžovo metimą, tačiau netrukus kitoje aikštės pusėje dvitaškiu artino kauniečius prie pergalės – 73:66. Per likusį laiką svečiai net nebandė gelbėtis ir pirmąjį didžiojo LKL finalo mūšį rezultatu 73:67 laimėjo titulą ginantis „Žalgiris“.

„Žalgiris“: A.Lima 20 (9/12 dvit.), E.Ulanovas 14 (5/7 dvit., 5 atk. kam., 2 blk.), B.Motumas 11, L.Westermannas 10 (6 atk. kam., 8 rez. perd.), A.Kavaliauskas 9 (6 atk. kam.), K.Pangosas 4 (2 per. kam.), L.Lekavičius 4 (6 rez. perd., 2 per. kam.), P.Jankūnas 1 (2 blk.), R.Javtokas 0, A.Milaknis 0.

„Lietkabelis“: K.Lavrinovičius 15, M.Lukauskis 15, B.Madgenas 12 (6 atk. kam.).

Komentarai

  1. ......

    Kaip matom fanai Kaune jau išpindėjo, kad net į finalą nesugeba susirinkti. Gėda ir nepagarba komandai. Palaikymo ne tik Eurolygoj reikia, nors kad ir ten atmosfera nepasižymim…. Reikėtų susimąstyti.

  2. Seibuti lauk

    Na gal tu pet daug nori, puikus oras, kas buvo reta si pavasari, be to sekmadienis. Zmones isvaziave is Kauno kas kur, be to, Zalgiris visa galva stipresnis uz Panevezi, nors siai komandai pagarba uz grazia kova.

  3. kaunas

    zmoniu 5549 tai gi ne rytas kad visa arena uzpildyt

  4. kaunas finalas

    bent jau tikrai daugiau nei pusfinaly na bet is paziurejimo tikrai nemazai buvo pilnas aukstas

  5. Seibuti lauk

    Rytas yra sudo kruva ir siemet jie es baronkos skyle. Su Paneveziu yra tikras finalas, bus idomu ziuret. Su rytu butu vieni vartai 4:0, jau atsibodo ziuret kaip i juos Zalgiris valosi kohas.

  6. taip

    bet renkasi zmones su rytu zymiai daugiau, pvz jei paimsim paskutines reguliaraus sezono rngt su rytu buvo pilna arena, tai tiesiog inercija ir gal bent jau kita sezona vis didesne dalis sirgaliu pagaliau supras kad ryto klubas yra agonijoje ir gydytis nenori, vien ko verti ju pasiulymai maksvyciui ir madgenui. Visai esu nusivyles seibuciu jamLKL atkrentamosios per ausktas lygis, o pingus gauna didesnius nei ulia , lukas , kur bent kokia logika? Visada palaikydavau vadovybes sprendimus , bet jei kitam sezonui pratesit su seibuciu uz tokia alga tai tikrai imsiu manyt kad seibutis grazina dali algos. Daugiausiai jisai vertas 90 t euru, neisivaizduoju kas jam galetu sumoket daugiau

  7. krepsinis.net

    lkl finalas kaunieciams neidomus tiek mazai sirgaliu arenoje dar nera buve

  8. manau per daug tresuoja

    kad matai neidomus kaunieciams finalas gal bereiksmis traipsnis kaip kiti sako kad ir taip zalgiris laimes nebus intrigos o jei panevezi pralaimes tai sestadieni dar sulauksim daugiau sirgaliu nors ir saras tikejosi nepilnos arenos

  9. suminai

    nesuprantu kuo nepatenkintas ? Kad taves i valdyba nekviecia? Ka cia pripaistei, persikaitinai ryskiai