LKL finale – „Žalgirio pergalė 39 taškų skirtumu (VIDEO) 17

„Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionato finalo serija į „Žalgirio“ areną pritraukė net NBA žvaigždes. Šeštadienį Mindaugo Kuzminsko ir „Žalgirio“ marškinėliais pasidabinusio Jono Valančiūno akivaizdoje Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sutriuškino Panevėžio „Lietkabelio“ komandą 97:58 (20:11, 24:13, 28:11, 27:23). Serijoje iki 4 pergalių žalgiriečiai išsiveržė į priekį rezultatu 2-1.

Trečiosios finalo serijos rungtynės prasidėjo itin nervingai, per tris minutes kauniečių gretose pasižymėjo Paulius Jankūnas, o svečiai taškų sąskaitą atsidarė tik ankstyvą techninę pražangą užsidirbus Šarūnui Jasikevičiui – 5:1. Antroje ketvirčio pusėje skirtumą iki 14:6 didino agresyviai baudos aikštelėje rungtyniavę Augusto Lima ir Antanas Kavaliauskas bei pirmą Lietuvos čempionų tritaškį įsmeigęs Kevinas Pangosas. Laiko prisitaikyti gavęs tritaškį įskraidino ir B.Motumas, o solidžią žalgiriečių gynybą pirmajame kėlinyje puikiai atspindėjo aštuntoji „Lietkabelio“ komandos klaida – 20:11.

Svečiams iš Panevėžio toliau stringant sustyguotoje šeimininkų gynyboje, pranašumą iki 27:11 didino po krepšiu karaliavęs B.Motumas bei iš toli iššovęs Renaldas Seibutis. Dar net neįpusėjus antrajam kėliniui „Žalgiris“ liko be vyriausiojo trenerio, kadangi už antrą techninę pražangą aikštelę turėjo palikti Š.Jasikevičius. Technine pražanga teisėjai apdovanojo ir varžovų vidurio puolėją Simą Galdiką, tačiau kauniečių žaidėjai tuščiais šoviniais šaudė jau daugiau nei tris minutes (27:19). Tylą nutraukė devintuosius savo taškus pelnę bei dviženklį pranašumą šeimininkų pusėn grąžinę B.Motumas ir P.Jankūnas – 31:21. Malonės nesulaukė ir techninę pražangą užsidirbęs Kšištofas Lavrinovičius, o prieš pat didžiąją pertrauką rekordinį pranašumą sukrovė įsižaidęs A.Kavaliauskas bei iš vidutinio nuotolio taikliai atakavę Leo Westermannas ir K.Pangosas – 42:24.

Po didžiosios pertraukos Lietuvos čempionų traukinį dar labiau nutolino komandos kapitonas P.Jankūnas, kuris pelnęs 19-ąjį tašką individualiu pasirodymu beveik prilygo visai „Lietkabelio“ komandai – 50:24. Trečiajam kėliniui įpusėjus naują rekordinės persvaros ribą nustatė krepšio link nardę K.Pangosas ir L.Westermannas – 56:26. Tiesa, pergalės be kovos atiduoti nelikę svečiai smeigė tris tolimus šūvius paeiliui ir rėžė deficitą iki 58:35. Po pasitarimo atsakymą surado ledus iš tolimos distancijos pralaužę Lukas Lekavičius ir Artūras Milaknis – 64:35. Greitos atakos metu pasižymėjo B.Motumas, o dvigubą persvarą sukūrė baudų metimais kėlinį uždaręs R.Seibutis – 70:35.

Net ir turint milžinišką pranašumą atsipalaiduoti nesiruošė tolimą bombą paleidęs R.Seibutis ir rezultatyviausią finalo serijos mačą žaidęs B.Motumas – 75:36. Rungtynių baigčiai nebekėlus abejonių savo žodį tarė ir panevėžiečiai, sužaidę geriausią atkarpą bei mažinę deficitą iki 76:46. Tuomet iš trečią tolimą dūrį smeigusio R.Seibučio pavyzdį paėmė A.Milaknis, perėmęs kamuolį taškų kraitį finalo serijoje atsidarė Isaiah Hartensteinas – 86:50. Likusius formalumus sutvarkė pražangos nesustabdytas A.Kavaliauskas ir galingą žalgiriečių pergalę rezultatu 97:58 tolimu šūviu įtvirtinęs L.Lekavičius.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 19 (5/5 dvit., 5 atk. kam.), A.Kavaliauskas 14, B.Motumas 13, R.Seibutis 12 (3/4 trit.), L.Lekavičius 12 (3/4 trit.), K.Pangosas 7 (6 rez. perd.), L.Westermannas 6 (5 rez. perd.), A.Milaknis 6 (2 per. kam.), I.Hartensteinas 4, E.Ulanovas 2 (6 atk. kam.), R.Javtokas 0.

„Lietkabelis“: G.Leonavičius 14, S.Galdikas 8 (2 blk.), Ž.Janavičius 7 (5 rez. perd.).

Komentarai

  1. Ro

    Visus su pergale.
    O Šaras pasakė tikra tiesą apie teisėjus. Jie visiškai negerbia nei Šaro nei visos Žalgirio komandos. Negana to, Šaras tai ne koks Krapikas ar Kurtinaitis. Šaras jau dabar europos treneriu elitas, o ateity ir viso krepšinio pasaulio elitas

  2. Efka

    Sarai,nevaryk ant Neptuno! Pats sakei k.,kad klaipedieciai normalus . Ir sakei ,kad cia atmosfera gera. Ir skaitai komentarus. Net tavo , chata A.G. nuomamuosi,nors turi turi Barsoj net pora
    Ir nevare ant taves ,kad nieko gero. Buk zmogus ,nevaryk ant visu…

  3. Hyper

    Teiseju LKL lygis daugiau nei tragiskas….

  4. kaunas

    Va toki zalgiri matem koki matydavom eurolygoje gana saskytis su lietkabeliu

  5. R

    Mums reikia S.Galdiko.
    Nęs Robkė jau pencijoj ir komandos tempo nepaveja, Lima skolintas, Hartensteinas nepatyręs, Kavaliauskas ?

  6. Kristė

    Gal žinot kur yra rungtynių vaizdo yrašas

  7. R

    lkl.lt portale rašydami straipsnio antraštę jog ir be Šaro Ž sutriuškino lietk truputi nusišnekėjo. Jau po 3 kėl jie buvo sutriuškinti.

  8. x

    nu va,pagaliau zali parode kas yra kas

  9. Seibuti lauk

    Klystat, teisejai Lietuvoje auksto lygio, taciau jie taip teisejauja, nes jiems taip rekomenduojama. Zalgiris musamas del intrigos.

  10. Hyper

    Tai kokio cia auksciausio lygio teisejai? Vakar nei Zalgiris, nei Lietkabelis ju svilpimu liko nepatenkintas… Geras teisejas, turi likti nepastebimas aiksteje, ir nekliudyti megautis zaidimu…

  11. teisejai

    daugiau skriaudzia tomas jesevicius sara

  12. tv3 portalas ceponis

    ar teisejai is tiesu skriauzia kauno zalgiri

  13. Na

    dėl to momento kada išvarė, saras buvo teisus, numušė kai leidosi kamuolys, efka, ar pats supranti ką parašei?

  14. Seibuti lauk

    Seibutis suzaide 2 ar 3 geras rungtynes per visa sezona, o teisejavimas…2 teisejai dirbo savo darba, teisejavo, o Jasevicius dare kas jam liepta. Visiskai suvele rungtynes. Jasikevicius jam teisingai priekaistavo, uz ka buvo neteisingai isvytas. Abi technines jam skyre Jasevicius, kuris, kad atrodytu objektyvus, nei uz ka viena technine skyre ir Ksystofui. Tam, kad nebutu apkaltintas, esa i 1 puse svilpe. Taciau, Zalgiris, pagarba Maskoliunui, parode, kad neketina zaisti pagal purvinus lkl-o zaidimelius ir jei bus musami, tai ne laimes, bet laimes tiesiog sutrypdami Panevezi. Patikekit, likus 4 min ir rezultatui +30 nei viena komanda nepuls spausti varzovo, nes tai negarbinga. Kam, juk skirtumas nesvarbus. Bet Zalgiris muse Panevezi iki galo. Muse, nes uz Panevezio stovejo lkl purvini fintai. Ir per Panevezi Zalgiris trype tuos fintus i miltus. Buvo parodyta, kad jei toks teisejavimas tesis, Zalgiris volu sulygins Lietkabeli. Nes tai vyksta ne tik finalo metu, o viso sezono. Visada i Kauna atvaziuoja koks nors grybas su svilpuku, kuris erzina ziurovus, trenerius ir zaidejus, gadina krepsini ir iskraipo rezultata. Patikekit, normaliomis salygomis prie +30 rungtynes be triuksmo ir dulkiu baigia 2 sudetis be jokiu presingu. Taciau Zalgiris parode, kad lygos bajeriai komanda jau uzkniso. Aciu dievui, Zalgiris toks pajegus, kad gali zaisti ir be trenerio, ir teisejams palaikant varzova. Bet mes jau norime tikro vaizdo, tikro teisejavimo. Esam pavarge nuo nesamoniu.

  15. Seibuti lauk

    Beje, kas liecia krepsini, Zalgiris per 3 pirmus kelinius praleido i savo krepsi tik 12 metimu is zaidimo. To nemate lkl vadovas. Nekyla klausimu kodel ? Lkl finalas yra brangakmenis ant sezono karunos, o vado nera. Tai normalu ? Cia tas pats, jei futbolo cempionato finale nedalyvautu fifa prezidentas. Tai neisivaizduojama. O pas mus tai vyksta. Idomu, o i bronzines krepsinio parodijos varzybas del bronzos jis irgi nenupedina ?

  16. del bronzos

    I vilniu atvyksta kaip ir panevezy taigi saras pasigedo milasiaus kaune dar sestadienis kokie planai kad netvyko atvyks penktadieni kai reikes taure iteikt

  17. zalgiris

    Aisku reikia zalgiriui sia savaite uzbaik serija gana su lietkabeliu taikstytis ir laimet uzkeiktam panevezi nutraukt prakeiksma galutinai jei atsives toki zaidima koks buvo sestadieni