„Žalgirio“ vyrai apie R.Javtoką: kovingumo pavyzdys, nepamirštamas dėjimas ir rūbinės generolas (VIDEO) 0

Praėjusią savaitę Kauno „Žalgirio“ komandos vidurio puolėjas Robertas Javtokas paskelbė baigiantis įspūdingą profesionalo karjerą. Nuo 2011 metų Kauno klube rungtyniavęs krepšininkas tapo vienu iš nepamainomų žaliai baltų žaidėjų.

Apie Roberto Javtoką karjerą, sezonus „Žalgiryje“ bei indėlį į Lietuvos krepšinį su „Žalgiris TV“ kalbėjo komandos direktorius Paulius Motiejūnas, vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius bei ekipos kapitonas Paulius Jankūnas.

„Robertas yra kovingumo pavyzdys. Tokių žaidėjų yra labai nedaug, – su „Žalgiris TV“ mintimis dalijosi P.Motiejūnas. – Visuomet juokauju, kad norėtųsi perpilti Roberto kraujo kitiems, kad ir kiti turėtų tiek noro žaisti ir meilės krepšiniui. Kai eina kalba apie kovotoją, Robertas yra tikras kovotojo pavyzdys. Nesvarbu, kiek, ką skauda, svarbu, kad reikia žaisti ir jis padarys viską, kad galėtų žaisti. Tai nėra žmogus, kuris kažką daro dėl šou ar noro pasirodyti. Jis tikrai be galo mylį krepšinį. Ta meilė ir aistra sportui taip ilgai ir išlaikė Robertą komandoje. Jis puikus pavyzdys jaunimui ir žmogus, kurį norisi turėtų rūbinėje kuo ilgiau. Robertas negalvoja apie save, jis galvoja apie visą komandą.“

Pirmąjį susidūrimą su R.Javtoku puikiai prisimena ir buvęs krepšininko komandos draugas Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje bei dabartinis „Žalgirio“ ekipos vyriausiasis treneris Š.Jasikevičius. Žaidėjai akis į akį susitiko Lietuvos rinktinės treniruočių stovykloje, kurioje Š.Jasikevičius ir R.Javtokas kartu žaidė vienoje poroje.

„Man atrodo, su Robertu aikštėje pirmą kartą susidūrėme rinktinėje, – pažinties pradžią prisiminė Š.Jasikevičius. – Treniruotės metu mus paskyrė žaisti kartu poroje dviese prieš vieną. Niekada nepamiršiu situacijos, kuomet atidaviau Robertui labai blogą perdavimą. Robertas tą perdavimą kažkaip apsisukęs pagavo, krepšys buvo visai kitoje pusėje ir Robertas skridimo metu pagavo tą kamuolį ir dar apsisukęs įdėjo jį į krepšį. Sąžiningai, tai buvo vienas įspūdingiausių dėjimų, kuriuos esu matęs savo gyvenime. Į akis krito nerealus Roberto atletiškumas. Buvo aišku, kad su laiku jo savybės pasivys atletiškumą ir jis taps nuostabiu krepšininku.“

Ne tik kartu rungtyniavęs su R.Javtoku, bet ir buvęs žaidėjo treneriu Š.Jasikevičius išskyrė pagrindines R.Javtoko žaidimo ir būdo savybes, kurios leido krepšininkui tapti ryškia persona tiek Europos aukštaūgių kontekste, tiek nepamainoma komandos dalimi.

„Robertas – Lietuvos ir Europos krepšinio istorijoje yra vienas iš geriausių besiginančių vidurio puolėjų. Seniai nebuvo tokio vidurio puolėjo, kuris taip gerai besigintų būdamas toli ir arti nuo krepšinio bei pagalbinėse sistemose. Nerealus Roberto atletiškumas savo laiku viską sutvarkydavo. Manau, kad Robertas turėjo fantastinę karjerą bei žmogus, kuris viską darydavo dėl komandos. Ar reikėdavo lemiamu momentu kentėti didžiules traumas, durstytis adatas, ar kažką tokio. Visada žinodavai, kad iš jo bus viskas atlikta šimtu procentu dėl komandos“, – teigė specialistas.

Roberto Javtoko bendražygis Kauno „Žalgiryje“ – P.Jankūnas spėjo su vidurio puolėju susipažinti dar anksčiau – Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje bei sezone Maskvos srities „Chimki“ klube. Žaidėjai Kauno klube liko vieninteliai be pertraukų rungtyniaujantys klube nuo 2011 metų. P.Jankūnas geriau nei kitas žaidėjas pažįsta R.Javtoką ir pasidalijo savo mintimis apie savo draugą aikštėje ir už jos ribų.

„Ne veltui Robertas daug metų buvo rinktinės kapitonu. Visi lietuviai suvažiuodavo ir išrinkdavo vieną žmogų. Tos jo būdo savybės tiek būdo tiek aikštelėje. Robertas visada turėdavo ką pasakyti – ir sudrausminti ir užvesti ir nuteikti komandą, jei mato, kad vyksta kažkas negerai. Ir pralaimėjus, Robertas moka pradėti kalbą ir nutraukti tylą. Jis turi puikių savybių ir yra tikras rūbinės generolas“, – kalbėjo P.Jankūnas.

Specialiame „Žalgiris TV“ vaizdo reportaže išvysite visą pokalbį su trimis pašnekovais apie vieną geriausių visų laikų Lietuvos krepšinio vidurio puolėjų bei išgirsite, ko R.Javtokui linkėjo P.Motiejūnas, Š.Jasikevičius ir P.Jankūnas.

Komentarai