Pirmasis naujokas Kauno „Žalgirio“ komandoje – Aaronas White‘as 24

Vos prieš kelias dienas Lietuvos čempionų titulą apgynusi Kauno „Žalgirio“ ekipa pradėjo naujojo sezono komandos komplektavimo darbus. Pirmuoju žalgiriečių naujoku tapo puolėjas Aaronas White‘as. Su 24 metų 206 cm ūgio amerikiečiu pasirašyta sutartis pagal formulę „1+1“.

Praėjusį sezoną A.White‘as rungtyniavo Sankt Peterburgo „Zenit“ komandoje. Su šia ekipa jis nužingsniavo iki Europos taurės ketvirtfinalio ir VTB Vieningosios lygos pusfinalio serijų.

Europos taurės turnyre A.White‘as iš viso sužaidė 16 rungtynių, iš kurių 10 pradėjo starto penkete. Vidutiniškai aikštelėje po 24 minutes praleisdavęs amerikietis pelnydavo po 8,7 taško (54,3 proc. dvit., 30,8 proc. trit.), atkovodavo po 5,2 kamuolio, atlikdavo po 1,2 rezultatyvaus perdavimo ir surinkdavo 10,4 naudingumo balo.

VTB Vieningoje lygoje 30 rungtynių sužaidęs sunkusis krašto puolėjas rinkdavo po 9,3 taško, sugriebdavo po 6,6 kamuolio ir turėjo 12,4 naudingumo balo vidurkį.

Po ketverių metų praleistų „Iowa“ universitete 2015 metais NBA naujokų biržoje A.White‘ą 49-uoju šaukimu pasirinko Vašingtono „Wizards“ klubas. Šios ekipos gretose jis rungtyniavo Vasaros lygos rungtynėse.

Europoje A.White‘as karjerą pradėjo Bonos „Telekom Baskets“ komandoje, kurioje rungtyniavo 2015-2016 m. sezone.

Komentarai

  1. Tom

    Nepasoka, trinas ant trajako, sugebejo sumesti 20 tsk pries Vef, bet komanda vstk pralaiminejo.. Reziume – silpnas.

  2. nemegsta

    jaska juodziu, o gaila

  3. lauk Seibutį

    Labai silpnas sunkusis krašto puolėjas, kūno sudėjimas kaip lengvo krašto. Pacentruoti jam be šansų, ant ūso nežaidžia, nugara į krepšį nežaidžia, prieš fiziškai stiprų nepasigina.

  4. vel

    nu ir nusipezat. Sako nepasoka :D Ant usu yra kam zaist, reik ir perimetre turet pf gebanti zaisti. Sunku suprast atsilikusiems krepsinyje. Turbut tebegyvenantiems Garasto laiku krepsinyje.

  5. nu

    taigi whiteas aiskiai vietoj motumo,bus dar tu juodu. o sitas uz motuma ir atletiskesnis,greitesnis,nors ir su prastesniu 3pt pataikymu. centruot ir ant uso zaist ir taip bus kam,sitas ne tam pirktas buvo

  6. white

    nereikia taip iskart menkinti ira straipsniu ka gali kokios jo savybes

  7. white

    ira viskas ka gynyboi gali ira panasumo tiek tritaskius meta meta dvitaskius ko nemesdavo motumas kova del kamuoliu gera ilgos rankos

  8. legionieriai

    dar vietoi seibucio westermano gali but amerikieciai juodukai vietos limos kogero bus solomonas

  9. lauk Seibutį

    Geriausias Žalgirio žaidėjas yra Jankūnas – tipinis sunkusis kraštas. Mokantis sužaisti po krepšiu, pacentruoti, bet ir iš toli turintis metimą, tik gal kiek per lėtą prasiveržimą. Dabar nupirko visai kitokio stiliaus sunkų kraštą ir man sako gerai. Sako tu nenusimanai krepšinyje, atsilikęs. tačiau jei aš atsilikęs, kodėl tada Jankūnas, tipinis klasikinis sunkusis kraštas, toks kaip iš Garasto laikų krepšinio, jau daug metų yra geriausias Žalgirio žaidėjas ?

  10. $$$

    perdaug ta aroganta sara Zalgiris kelia,Maskoliunas paveztu,is bedos Maskvytis,tegul vaziuoja iBarsa,marsa ir kitas platybes,rezultatai bus tokie patys,nes komandos zais su Zalgiriu rimtai,daug priklausys nuo komplektacijos,nes dveji metai buvo tragiska,geriau pinigu skirtu geriems zaidejams…..zaidejams

  11. lauk Seibutį tai nusišneka

    kažkoks trenktas, tai jei LeBronas geriausias Cavaliers, tuomet, visi kiti yra š, nors dx ten paties aukščiausio lygio nba žaidėjų, taip pat nusišnekama ir dėl stiliaus – visai į pievas, kad skirtingas stilius nuo jankūno, visi treneriai stengiasi kiekvienoje pozicijoje turėti skirtingų stilių žaidėjus, o tam ekspertui atrodo, kad turi būti tokie pat

  12. manau

    pasirinko saras , todel nesprendziu is pirmo zvilgsnio, taip jankunas ir klasikinis pf ir LS turejai progu ji stebeti labai daug rungtyniu ir gali kazka spresti, o apie naujoka sunku kazka spresti tikiuosi nebus blogiau uz motuma, o specialiai dolcui pasakysiu kad sveikinam pagaliau po dvieju metu nukritus is menulio, stebek naujienas ir suzinosi realia padeti

  13. R

    Mano manymu jis eurolyg nepasistumdys. Tikrai labai lengvas. Jaigu jam reikėtu stumdytis su Jankūnu ar Motumu, tai jis būtu nustumtas kaip pūkas.

  14. R

    Beto vieną toki jau turin. Kuris tik suolą trina – Hanteristeina

  15. matijosaitis

    kaunieciu zinute jesikeviciui sarai sarai pasilik

  16. zalgiris

    ka lauksim sekanciu naujoku westermanas palieka kelsis i cska gaus 600 700 tukstancius

  17. oooo!

    kokie ekspertai raso! Su Motumu galejo bet kas pasistumdyti, netgi koks varnas, ir gynyba pas motuma buvo zemiau kritikos ypac pirma sezona.

  18. R

    Tik neriaikia čia lele. EL jis tikrai pesilpnas .

  19. pagal

    viena video spresti yra kvaila, ar daug rungtyniu matei su juo?

  20. fan

    tikiuosi,kad bus ne vienas SG/SF zaidejas,o du – vienas SG/SF vietoj seibucio,pvz grigonis,o kitas – rimtesnis,atletiskesnis amerikietis,pvz andreson,pasikeitimui su ulanovu. nesinoretu,kad viskas liktu kaip siais metais,kai turejom tik viena zmogu 3 pozicijoj,ir ta ne itin greita ar atletiska

  21. kad

    zalgiryje daugiau 500 niekam nemoka, o andersonas kainuoja kokius 800

  22. fan

    buvo gandu,kad yra abipusis susidomejimas. darussafaka nezais EL,neteko pagrindinio remejo,nebegales islaikyti zaideju. matau visas salygas sugrizimui

  23. krepsinis.net

    zalgiris rinkoje iesko triju zaideju

  24. kesukazzz

    Lopai komentatoriai, pats geriausias legionierius nupirktas šiame sezone yra Aaronas White‘as. O jūs ant jo stūmėt, kad jis silpnas, nepašoka ir t.t. dūchai jūs totalūs, o ne komentatoriai. Geresnis jis už tą Motumą išėjusį. Tikiuosi Žalgiris White‘ą bent kokiem 5 metam išlaikys.