LKL sezono uždaryme – gausybė apdovanojimų žalgiriečiams (VIDEO) 0

BasketNews.lt inf.

Antradienio vakarą Trakų pilyje įvyko 24-ojo „Tete-A-Tete Casino – LKL“ pirmenybių sezono uždarymo iškilmės.

Šventės metu Kauno „Žalgirio“ krepšininkams buvo įteikti čempionų žiedai, kuriuos jie iškovojo finalo serijoje 4-1 įveikdami Panevėžio „Lietkabelį“.

Šių metų čempionų žiedai yra tokie patys, kokius „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo tapę 2007-2008 metų sezono nugalėtojais.

Buvo apdovanotos ir kitos čempionato prizininkės Panevėžio „Lietkabelio“ bei Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos.

Taip pat išdalinti individualūs sezono apdovanojimai. Į simbolinį geriausių žaidėjų penketą išrinkti Lukas Lekavičius, Tomas Delininkaitis, Kšištofas Lavrinovičius, Paulius Jankūnas ir Artūras Gudaitis.

Garbingo įvertinimo sulaukė čempionų strategas Šarūnas Jasikevičius. Jam įteiktas geriausio metų trenerio titulas. Finalo MVP trofėjus buvo įteiktas „Žalgirio“ puolėjui Edgarui Ulanovui.

LKL reguliariojo sezono naudingiausiu žaidėju buvo paskelbtas Utenos „Juventus“ legionierius Jamaras Diggsas, už kurį apdovanojimą atsiėmė komandos strategas Antanas Sireika.

Geriausiu sezono legionieriumi pripažintas Jimmy Baronas, už kurį apdovanojimą atsiėmė Vilniaus „Lietuvos ryto“ prezidentas Gedvydas Vainauskas.

Lietuvos olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė paskelbė, jog geriausia metų organizacija yra Kauno „Žalgiris“.

Geriausiu jaunuoju lygos žaidėju pripažintas „Žalgirio“ puolėjas Martynas Echodas, šį sezoną gynęs „Šiaulių“ garbę.

Garbingiausio krepšininko apdovanojimas jau trečiąjį kartą karjeroje atiteko Panevėžio „Lietkabelio“ veteranui Mindaugui Lukauskiui.

Be apdovanojimų neliko ir Klaipėdos „Neptūnas“. Uostamiesčio ekipos kapitonui Martynui Mažeikai atiteko geriausiai besiginančio žaidėjo apdovanojimas.

Geriausių šokėjų apdovanojimas įteiktas „Žalgirio“ šokėjoms, o geriausio metų žaidimo momento – dar vienam patyrusiam krepšininkui Gintarui Leonavičiui.

Geriausiu teisėju pripažintas Tomas Jasevičius.

Ceremonijos pradžioje už nuopelnus buvo apdovanoti teisėjas Antanas Ramanauskas ir karjeros pabaigą paskelbęs Robertas Javtokas. Tuo metu jau 20 metų „Lietuvos rytui“ vadovaujančiam Vainauskui buvo įteiktas LKL garbės ordinas.

Ilgametis lygos rėmėjas Samoilas Kacas ypatingus padėkos apdovanojimus įteikė LKL prezidentui Remigijui Milašiui ir krepšinio metraštininkui Vidui Mačiui.

Apdovanojimas už džentelmeniškumą atiteko lygos generaliniui direktoriui Romualdui Brazauskui.

Komentarai