Į Kauną atvyksta NBA patirties sukaupęs vidurio puolėjas B.Daviesas 17

Kauno „Žalgirio“ komandą stiprina NBA patirties turintis 25 metų 208 cm ūgio amerikietis Brandonas Daviesas, kuris su Lietuvos čempionais pasirašė sutartį pagal formulę „1+1”.

Naujausias „Žalgirio“ pirkinys kelią vyrų krepšinyje pradėjo iškart žengdamas į stipriausią pasaulio lygą, kur 2013 metų spalį užsivilko Filadelfijos „76ers” marškinėlius. Savo gimtajame mieste aukštaūgis praleido daugiau nei metus laiko, kol mainų būdu išvyko į Bruklino „Nets“ komandą.

Prieš palikdamas Filadelfijos klubą B.Daviesas spėjo sužaisti geriausią karjeros mačą NBA lygoje, kuomet 2014 metų lapkričio 5 dieną rungtynėse prieš Orlando „Magic“ pelnė net 20 taškų, o per praleistą laiką „76ers“ komandoje žaidėjas pelnydavo po 6,3 taško ir pridėdavo po 3,7 atkovoto kamuolio.

Po to amerikiečio karjera pakrypo į Europą. Išskirtinių fizinių duomenų aukštaūgis padėjo Šalono „Elan“ ekipai pasiekti Prancūzijos krepšinio lygos atkrintamąsias. 2015-2016 metų sezone B.Daviesas rungtyniavo Varezės „Openjobmetis“ klube ir, būdamas komandos lyderiu, FIBA „Europe Cup“ varžybose vidutiniškai rinkdavo po 15,1 taško bei atkovodavo po 7,6 kamuolio.

Praėjusį sezoną B.Daviesas vėl sugrįžo į Prancūziją, gynė reguliariojo sezono nugalėtojos Monako „Basket“ garbę, tačiau netikėtai baigė sezoną lygos ketvirtfinalyje. Prancūzijos pirmenybėse aukštaūgio statistika siekė 10,3 taško ir 5,1 atkovoto kamuolio per rungtynes. Su šia komanda amerikietis taip pat užkopė iki trečiosios vietos FIBA Čempionų lygoje.

Į Kauną atvyksiantis B.Daviesas aukštaūgių grandyje pakeis komandoje neberungtyniausiantį Augusto Limą. Tai jau trečiasis „Žalgirio“ naujokas šią vasarą – visai neseniai komandą papildė amerikietis Aaronas White‘as bei serbas Vasilije Micičius.

abonementai17-18_3840x530_2

Komentarai

  1. Arturas

    Žalgiris niekada nepasieks aukštų rezultatų pasirašydamas kontraktus 1+1,.

  2. Ll

    Pakrypo y europa??:D gal tiesiog šūdas buvo nba ir iškeitė tą gaidys greitai

  3. valio

    bravo vadybai,uz lima tikrai geresnis centras

  4. irmantas

    Labai geras:)))

  5. Xxx

    Is video net pagalvojau ar cia ne Randolph is Realo

  6. Centras

    Geras, o kas tavo manymu yra geri rezultatai? prieš porą metų dar buvo klausimas dėl bankroto, ką nori eurolyga laimėt?

  7. servelatas

    Puikus pirkinys tik kad nebūtų 1+1 butu kitoks krepšininko žaidimo lygos. O dabar jei taip sudarines kontraktus tai nieko gero nelaukti iš naujojo žaidėjo .

  8. Daniel

    Sužais nebloga sezoną, pasikels vertę taps žinomu Europoje ir kitą met lėks pas grandus.

  9. puiku

    viskas labai panašu į Limą, tik metimą turi nesulyginamai geresnį, net ir trajakų pataiko, nėra ką kalbėti apie baudos metimus, nes pas šitą viskas tvarkoj, o pas brazilą buvo tiesiog siaubas – 50 procentų nesiekė

  10. Pau

    Smagu..pagaliau..centras..greitas..ilgom rankom..metantis is vidutinio ir tolimu distanciju..puikiai dyrba zalgirio vadyba..dar i seibucio vieta kaska gero nupirkus..sudetis bus puiki..ir bus pasiekti gan neblogi rezultatai…

  11. zx

    Turėtų būti geras pirkinys. Laukiam dar O’nilo į 3 poziciją ir būtų puiku paskolinti kokiam Lietkabeliui ar Neptūnui vokietį ir priekinę liniją papildyti Mockevičium.

  12. zalgiris

    Viskas palei saro vizija renkama puikus darbai

  13. zalgiris

    Siemet zalgiris saras renkas juoduku labiau atletisku energyngu

  14. zalgiris

    Tai beliko royce o neal jei pavyks susitart kadangi dar zais vasaros lygoi

  15. Seibuti lauk

    Uztikrintai komplektuojasi, tik nereikia pripirkti per daug uzsienieciu, jau gal gana ?

  16. royce oneal

    Rašyti komentarą…pasieke susitarima zalgiris

  17. na

    nieko gero tas 1+1