„Žalgirio“ direktorius su Eurolygos taryba aptarė galimus taisyklių pakeitimus 0

BasketNews.lt inf.

Pagyrų dėl naujo formato turnyro bei kitų naujovių sulaukianti Eurolyga nori toliau eiti į priekį. Turint tokį tikslą, nuspręsta įkurti Eurolygos patariamąją tarybą.

Pripažinimo ir pakvietimo į tarybą sulaukė Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas, kuris pirmajame pasitarime atstovavo visų Eurolygos klubų vadovybių interesus.

Kartu su lietuviu taryboje diskutavo trenerių atstovai Željko Obradovičius ir Aito Garcia Renesesas, teisėjų atstovas Luigis Lamonica ir sporto industrijos atstovas Paulas Gilsas.

„Nesustodami galvojame, kaip padaryti savo produktą patrauklesniu. Bėgant laikui išmokome, kad sporto industrija yra sudėtinga. Pritraukti dėmesį tampa vis sudėtingiau, todėl turime stengtis tai daryti įvairiais būdais“, – sakė Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu.

Pirmojo tarybos pasitarimo metu buvo aptarti galimi taisyklių pakeitimai – aikštelės išplėtimas į kraštus, trijų sekundžių taisyklės gynyboje įvedimas, techninių pražangų nesumavimas su asmeninėmis pražangomis. Taip pat buvo aptarta vaizdo peržiūrų sistema.

„Labai įdomu, kad Eurolyga įsteigė tokią tarybą, kurioje diskutuoja skirtingas pareigas sporte užimantys žmonės. Nors esame skirtingi, visiems mums rūpi fanai ir žaidimas.

Manau, kad Eurolygai tai yra didelis žingsnis. Džiaugiuosi būdamas čia ir galėdamas išgirsti visas naujas idėjas, galinčias padėti fanams, žaidėjams, treneriams, teisėjams ir visam krepšiniui“, – kalbėjo P.Motiejūnas.

Komentarai