Kauno „Žalgiris“ Londone turėtų jaustis kaip namuose 2

Šį rudenį Londone rungtyniausianti Kauno „Žalgirio“ komanda Didžiosios Britanijos sostinėje lankysis ne pirmą kartą. Nuo pirmųjų „Žalgirio“ rungtynių Londone praėjus 16 metų, šį įvykį vis dar puikiai prisimena buvęs komandos krepšininkas Tomas Masiulis. Tąkart jam didžiausią įspūdį paliko ne miestas ar varžovai, o gausus tautiečių palaikymas.

Rugsėjo 22-ąją 19 val. olimpiniame Londono parke esančioje „Copper Box“ arenoje Kauno „Žalgiris“ ikisezoninėse varžybose išmėgins jėgas su viena stipriausių Lenkijos ekipų Torūnės „Polski Cukier“. Šarūno Jasikevičiaus treniruojamų Lietuvos čempionų pasirodymas jau kelia ažiotažą, todėl bilietų į šias rungtynes sparčiai mažėja. Tikimasi, jog visos Lietuvos komanda vadinamą „Žalgirį“ iš tribūnų palaikys itin didelis sirgalių būrys.

Tuo tarpu prieš beveik 16 metų, kai „Žalgiris“ pirmą kartą komandos istorijoje žaidė Londone, didžiulis tautiečių dėmesys buvo netikėtas. 2001 metų gruodžio 6-osios vakare kauniečiai Eurolygos reguliariojo sezono B grupės rungtynėse užtikrintai, rezultatu 81:58 nugalėjo Londono „Towers“ komandą.

Tąkart rezultatyviausiai tarp nugalėtojų žaidęs Tomas Masiulis tikina, jog šių rungtynių neįmanoma užmiršti būtent todėl, kad, didžiulei komandos narių nuostabai, juos svečiuose atėjo palaikyti labai daug lietuvių. Istorinė Eurolygos statistika nurodo, kad šį susitikimą pietryčių Londone esančioje ir iki 2000 žiūrovų talpinančioje „Crystal Palace“ sporto centro salėje stebėjo 1500 krepšinio gerbėjų.

„Galbūt oficialiame varžybų protokole nurodomas vienas žiūrovų skaičius, tačiau aš aiškiai pamenu, kad salės tribūnos buvo pilnutėlės, o didžiąją dalį žiūrovų tikrai sudarė lietuviai.

Nesitikėjome to. Šalyje, kurioje krepšinis tikrai nėra populiariausia sporto šaka, sulaukti tokio dėmesio buvo išties malonu ir dar labiau motyvavo komandą. Žaidėme, galima sakyti, kaip namuose“, –prisiminimais dalijosi buvęs „Žalgirio“ ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjas.

Dabar „Žalgirio“ jaunimo komandos treneriu dirbantis T. Masiulis įsitikinęs, kad ir rugsėjį komandos palaikyti susirinks gausus sirgalių būrys.

„Prieš keletą metų buvau ne mažiau nustebintas, kai į Londoną sugrįžau jau kaip treneris su Lietuvos studentų rinktine, žaidusia draugiškas rungtynes su Didžiosios Britanijos vyrų nacionaline komanda. Ir vėl sulaukėme netikėto, tačiau fantastiško fanų palaikymo.

Tai tik įrodo, kad lietuviai, nesvarbu kuriame pasaulio krašte jie yra, myli krepšinį ir serga už savo komandas.

Todėl neabejoju, kad rudenį „Žalgiris“ Londone bus sutiktas didžiulio fanų būrio“, – sakė T. Masiulis, „Žalgiriui“ atstovavęs 8 metus ir 1999-aisiais su komanda triumfavęs Eurolygoje.

Jo žodžius patvirtina ir tai, vos pradėjus prekybą bilietais jie tiesiog šluojami.

Žiūrovai išvys ne tik „Titanų trofėjaus“ turnyro rungtynes. „Limestar Promotions“ organizuojamame renginyje, kurį pristato Jungtinės Karalystės mažmeninės prekybos tinklas „Lituanica“, žiūrovams pasirodymą surengs Jungtinėje Karalystėje lietuvių įkurta krepšinio mokykla „Baltic Stars“, pertraukėlių metu ant parketo žengs žavingosios „Žalgirio“ šokėjos, lauks kitos atrakcijos.

Gerbėjai taip pat turės galimybę su „Žalgirio“ krepšininkais pabendrauti specialiame susitikime, paprašyti jų autografo, įsiamžinti nuotraukose. Bilietus į rungtynes Tiesa.com arba „See Tickets“ platformose.

Komentarai

  1. zalgiris

    o idomu dar be situ runktyniu ar dar numate daugiau su kuo zaist ar kaune suzaistu

  2. Jimmy

    NBA 2k17 geriau pažaisti. Kas nori sumest: http://www.gamerjar.com/lt/pagrindinis/240-nba-2k17.html