Š.Jasikevičius: „Komanda tapo atletiškesnė“ (VIDEO) 3

Zigmas Jurevičius, „Kauno diena“

Vis gausėjantis Kauno „Žalgirio“ krepšininkų būrys jau lieja prakaitą „Žalgirio“ arenoje. Antradienį Lietuvos čempionai surengė atvirą treniruotę, kurioje dar nedalyvavo amerikietis Dee Bostas. Legionieriaus Kaune laukiama dar šią savaitę.

„Jaučiuosi neblogai nusiteikęs, mano kūnas gerai pailsėjo per vasarą. Tad dabar lieka tinkamai pasiruošti sezonui“, – šypsojosi Paulius Jankūnas.

„Žalgirio“ kapitonui antrino ir treneris Šarūnas Jasikevičius. Tiesa, neslėpęs nerimo dėl kiek  sujaukto pasirengimo grafiko, ypač žalgiriečiams, kurie gina rinktinių garbę.

– Treneri, kokiuose aspektuose norėtumėte komandos tobulėjimo šiemet?
– Norėtume išlaikyti tą patį lygį. Krepšinis atletiškėja, bet tų labai atletiškų žaidėjų rasti sunku. Manau, kad tiek Aarono White‘o, tiek Brandono Davieso prisidėjimas padės, Axelis Toupane prisijungė, Dee Bostas irgi atrodo atletiškesnis. Pirminis vaizdas, kad praradome snaiperių: ir Luką Lekavičių, ir Brocką Motumą. Bet tose pozicijose tapome atletiškesni, kas yra svarbu Eurolygoje. Bet išvadas daryti dar ankstoka, nes mes dar nežaidėme rungtynių.

– Ar yra pozicijų, kuriose akivaizdžiai sustiprėjote arba susilpnėjote?
– Bandysime išlaikyti panašų braižą. Komanda kažkiek keisis. Mes turime labiau išnaudoti savo atletiškumą nei pernai. Kaip patys matote, dauguma žaidėjų naujų. Turėsime dominuoti atletiškumu. Naujas sezonas ir viskas prasideda iš naujo. Blogiausia, kad nėra tęstinumo, tai krepšinyje yra labai svarbu. Nors trenerių štabas ir personalas išlikęs, bet žaidėjai skirtingi. Jiems reikės taikytis prie naujos sistemos. Kiek jie tai greitai padarys, bus labai svarbu.

– Ar didelis nuostolis komandai yra Luko Lekavičiaus netektis?
– Didžiulis. Prarandame auklėtinį iš mūsų dublerių sistemos, o jie mums patys svarbiausi. Prarandame jauną lietuvį. Labai gerų lietuvių nėra daug. Patys geriausi yra NBA arba išvažiuoja į geriausias komandas. Jo praradimas yra skausmingas. Iš kitos pusės, džiugu, kad išvažiuoja į elitinį Europos klubą, o tai – mūsų sistemos įvertinimas.

– Lieka nemažai jaunimo: Paulius Valinskas, Martynas Varnas, Martynas Sajus – šie jaunieji žaidėjai gali tikėtis svarbesnio vaidmens?
– Sezone bus 80 rungtynių, todėl šansą gaus visi. Nedarysime panikos dėl pralaimėjimų, vien jau vardan jaunimo tobulėjimo. Jų vaidmuo priklausys tik nuo jų pačių. Mano darbas yra reaguoti į jų darbus. Tai yra klubas, kuris atsakingas už gerus rezultatus. Eurolygoje žais geriausi.

– Kiek komandos darbą apsunkina tai, kad viso pasirengimo metu neturėsite būrio žaidėjų, dalyvausiančių Europos čempionate?
–  Šita Europos krepšinio sistema yra katastrofa. Jeigu mūsų žaidėjai grįš sezono išvakarėse, tai bus absurdas. Turėsime vieną treniruotę ir jau kitą dieną žaisime rungtynes su „Dzūkija“. Jeigu mes išvis turėsime tą treniruotę… Jiems juk reikės grįžti namo, pasiimti daiktus ir taip toliau. Sakau, tai yra katastrofa, tragedija, bet mes negalime to kontroliuoti.

– Ar paseksite Milano „Emporio Armani“ klubo pavyzdžiu, pareiškusio, kad išleis žaidėjus per Eurolygos kovas į šalių rinktines?
– Tokių planų neturime.

–  Vasarą daug Eurolygos žaidėjų išėjo į NBA arba Kinijos lygą. Ar, jūsų nuomone, Eurolyga  susilpnėjo?
– Sunku pasakyti. Jeigu pasižiūrėsime į komandas, kurios liko už aštuntuko ribos, manau, kad jos sustiprėjo – tai yra Milano klubas, „Maccabi“, „Barcelona“. Dabar viskas yra „ant popieriaus“. Paskui bus labai svarbu, kaip vieni su kitais susižais. Vaizdas toks, kad dvi ispanų komandos yra aukščiausio lygio ir gerokai geresnės už tas ekipas, kurios buvo praėjusiais metais. Vaizdas toks, kad Eurolyga bus dar stipresnė, o mus tai nelabai džiugina. Bet eisime žingsnis po žingsnio kaip ir visą praėjusį sezoną.

Komentarai

  1. ???

    Milaknis visai nepasiruoses zaisti Zalgirije,klaikus pataikymas, zaidimas rinktineje,bus naujas seibutis….

  2. NOSIS

    -MILAKNIS KOMADNOS INKARAS,VEL SNAIPERIS IS 10 PATAIKYS 1-2 METIMUS,GYNYBA 0,NIEKUR NESPEJA GYNYBOJE,M.GECEVICIUS ,A.JUSKEVICIUS GERIAU ATRODO,KOMANDOS VADYBOS SPECAI IVERTINKITE SITUACIJA,PABUVES RUSIJOJE,VISAI NUSILOSE…….?

  3. VILNIAUS SULERIAI-lIETUVOS BIUDZETO VAGYS

    kOMANDOJE NERA GERU SNAIPERIU,M.GECEVICIUS LAISVAS,NIEMEGOKITE VADYBA…..