Auksinius universiados medalius Lietuvos rinktinei padėjo nukalti ir trys žalgiriečiai (VIDEO) 0

Prieš kiek daugiau nei savaitę, po dešimties metų pertraukos, Lietuvos studentų krepšinio rinktinė iškovojo aukso medalius pasaulio studentų universiadoje.

Ryškų indėlį į studentų pergalę įnešė ir Kauno „Žalgirio“ sistemos atstovai – Kauno „Žalgirio“ dublerių vyriausiasis treneris Tomas Masiulis vadovavo studentų rinktinei, Kauno „Žalgirio“ klubo treneris-skautas Evaldas Beržininkaitis darbavosi rinktinės trenerių štabe, o į „Žalgirio“ vyrų komandą po sezono pertraukos sugrįžęs Martynas Sajus buvo vienas studentų rinktinės lyderių.

Į Kauną sugrįžę žalgiriečiai kartu su „Žalgiris TV“ dalijosi dar gyvais įspūdžiais po universiados turnyro.

„Mintys buvo, kuo geriau pasirodyti turnyre, – apie lūkesčius prieš turnyrą, vykusį Taivane, kalbėjo T.Masiulis. – Prieš važiuojant į universiadą, matėm, kad vaikinai tikrai gerai dirba. Surinkome gerus žaidėjus, tikrai „alkanus“, kurie norėjo žaisti ir kažką pasiekti, todėl tikrai tikėjomės, kad galime neblogai pasirodyti.“

Grupėje iškovoję keturias pergales ir patyrę nesėkmę australams lietuviai žengė į ketvirtfinalį. Dramatiškoje paskutinių sekundžių kovoje mūsų šalies rinktinė palaužė Argentiną, o jau kitą dieną turnyro pusfinalyje lygiai po tokios pat įtemptos dvikovos buvo įveikta ir Latvijos ekipa. Vyšnaite ant torto tapo finale įveikta JAV studentų komanda.

Universiadoje darbavęsis E.Beržininkaitis pabrėžė, jog turnyre kovojo aukšto pajėgumo rinktinės, savo sudėtyje turėjusios profesionalių krepšininkų.

„Turnyras buvo tikrai aukšto lygio. Tikri studentai rungtyniavo tik Rusijos rinktinėje, kuri neturėjo profesionalių žaidėjų. Galima išskirti ir Latvijos rinktinę, tačiau joje žaidžiantys studentai rungtyniauja studentų komandoje, kuri žaidžia ir aukščiausioje Latvijos krepšinio lygoje. Su latviais turėjome ypatingai sunkias rungtynes“, – pasakojo „Žalgirio“ ekipos treneris-skautas.

Universiados turnyre rungtyniavęs M.Sajus šią vasarą prisimins ne tik dėl iškovotų aukso medalių Taivane. Žaidėjas po 2016-2017 m. sezono praleisto Lenkijoje grįžta rungtyniauti į Kauno „Žalgirio“ ekipą, o dar iki prisijundamas prie studentų rinktinės treniravosi su Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatais bei žaidė draugiškose rungtynėse.

„Vasarą vertinu teigiamai, – teigė M.Sajus. – Turėjau vieną mėnesį laisvą, o vėliau dirbau su vyrų bei studentų rinktinėmis. Pamačiau daug gerų žaidėjų, daug ko išmokau.“

M.Sajaus darbus vasarą ir praėjusiame įvertino ir jį tiek „Žalgirio“ dublerių ekipoje, tiek universiadoje treniravęs T.Masiulis.

„Martyno Sajaus žaidime matosi, kad krepšininkas patobulėjo po sezono Lenkijoje. Tiesa, prieš universiadą M.Sajui kortas kiek sumaišė per paskutines draugiškas rungtynes gauta trauma. Žaidėjas savaitę nesportavo ir jam nebuvo lengvas visas turnyras. Jis praktiškai žaidė ant vienos kojos, bet tikrai parodė charakterį ir aukojosi dėl komandos bei jai padėjo. Tikiuosi M.Sajus turės gerą sezoną ir džiugins sirgalius savo žaidimu „Žalgiryje“, – teigė specialistas.

Komentarai