Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Belgrado „Crvena Zvezda“ 78:76 37

Penktadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje prasidėjo 2017-2018 m. Eurolygos sezonas. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pademonstravo įspūdingą kovą, įveikė Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipą 78:76 (15:13, 28:17, 10:17, 25:19) ir į savo sąskaitą įsirašė pirmąją pergalę.

Lietuvos čempionų sezoną Eurolygoje prasiveržimu atidarė Axelis Toupane, po kurio sekė šešiais taškais vainikuotas Brandono Davieso karaliavimas baudos aikštelėje – 8:5. Ant suolo atsisėdus B.Daviesui, dvitaškiais savo pasirodymą pradėjo kiti aukštaūgiai Antanas Kavaliauskas ir Aaronas White‘as – 12:10. Nerezultatyvaus kėlinuko pabaigoje pirmą kauniečių tritaškį Eurolygoje smeigė B.Davieso pastebėtas A.White‘as, o šansą bent trumpam debiutuoti gavo jaunieji Gytis Masiulis ir Martynas Arlauskas – 15:13.

Puikiai deriniui išvestas tolimą bombą paleido Artūras Milaknis, toliau sunkiai sustabdomą žaidimą demonstravo iš viršaus krovęs B.Daviesas, tačiau vis laisviau puolime jautėsi iniciatyvą perėmę svečiai (20:24). Tuomet vienas pats visą varžovų gynybą pergudravo Kevinas Pangosas, o svarstykles „Žalgirio“ pusėn tritaškiu iš krašto persvėrė Edgaras Ulanovas – 25:24. Ketvirčiui įpusėjus triukšmo lygį arenoje kėlė A.Milaknio suorganizuotas fantastiškas A.White‘o skrydis, pirmuosius savo taškus rinko Vasilije Micičius bei komandos kapitonas Paulius Jankūnas – 33:29. Artėjant didžiajai pertraukai vis dažniau kamuolys atsirasdavo patikimose kapitono rankose, užtikrintą žaidimą nugara pademonstravo E.Ulanovas, reidą krepšio link atliko V.Micičius, bet pirma rungtynių pusė aiškaus lyderio neatskleidė – 43:40.

Po dar vieno B.Davieso galingo dėjimo kauniečiai buvo susikrovę didžiausią pranašumą šiame mačą (47:40), tiesa, čia pat iš jo nebeliko praktiškai nieko – 47:45. Tada pasižymėjo P.Jankūnas, baudas sumetė A.Kavaliauskas, bet ir įpusėjus ketvirčiui rungtynės vyko taškas į tašką (51:47). Serbijos čempionams surengus savo spurtą, svarbų kamuolį puolime ėmė tylą puolime nutraukęs A.Kavaliauskas, tačiau į lemiamą rungtynių atkarpą rezultatu 53:57 pirmaudami keliavo svečiai.

Ketvirtajame kėlinyje Lietuvos čempionams stringant, lyderio vaidmens ėmėsi K.Pangosas, po kurio penkių taškų deficitas tirpo iki 58:59. Variklį užsikūręs K.Pangosas smeigė dar vieną tritaškį, o jo pavyzdžiu užsikrėtę lygiai tą patį darė A.White‘as ir P.Jankūnas – 69:62. Skirtumui ištirpus iki 70:68, prabilo stipriąsias savo žaidimo puses po krepšiu išnaudojęs E.Ulanovas – 74:68. Tiesa, Pero Antičiaus vedini serbai baltos vėliavos nekėlė ir po pastarojo tolimo šūvio užvirė tikrą dramą (74:73). Prasidėjus paskutinei minutei saugesnį pranašumą sugrąžino K.Pangosas, o didelės svarbos baudas šaltakraujiškai realizavo E.Ulanovas – 78:73. Visgi, visko taip užbaigti svečiai nesiruošė ir įsmeigę dar vieną tritaškį kiek pritildė įsiaudrinusią „Žalgirio“ arenos publiką (78:76). Pergalę savo rankose jau laikę žalgiriečiai apmaudžiai suklydę padovanojo varžovams šansą išsigelbėti, tačiau pastarųjų tritaškis tikslo nepasiekė ir nuaidėjusi sirena kėlė susirinkusių žiūrovų rankas į viršų – Eurolygos atidarymo mačas laimėtas rezultatu 78:76!

Žalgiris“: P.Jankūnas 15 (5 atk. kam., 2 per. kam.), K.Pangosas 14, E.Ulanovas 11 (6 atk. kam.), B.Daviesas 10 (5 atk. kam.), A.White’as 10 (5 atk. kam.), V.Micičius 7 (4 rez. perd., 2 per. kam.), A.Kavaliauskas 6, A.Milaknis 3, A.Toupane 2, P.Valinskas 0, M.Arlauskas 0, G.Masiulis 0.

„Crvena Zvezda“: M.Bjelica 18, P.Antičius 17 (3 per. kam.), T.Rochestie 10 (7 rez. perd., 3 per. kam.).

Komentarai

  1. 15min

    ilgai lauktas startas naujas zalgiris su kuriuo sarunas jasikevicius gyvens ir mirs

  2. 15min

    nauja didzioji kauno zalgirio viltys

  3. kaunas pirmyn

    zalia balta uzpildom arena zaliai baltai bus fantastiskas vakaras

  4. Anonimas

    Visi i arena.Zalgiriui padet.

  5. Gerasis lenkas

    Kad prie tokiu bilietu kainu …..padeje jau seniai

  6. kaunas

    kai jei uz zalgiri ir fanas tai kad ir kokia kaina nebutu gaila pirkt kaip kainos kaip kainos reikia uzpildyt arena

  7. win

    davai pirkit biletus zalgerio fanai. padekit komandai :D

  8. Kaunas

    Ei kauniokai greitai perkame bilietus ir užpildomas arena

  9. Sakalas

    gyvai su vaizdu internete galesite ziureti per ia – http://basketzone.lt

  10. tomas

    kad vaizdo irasa

  11. Žydas

    Kur transliaciją galima žiūrėti internete?

  12. x

    nezinau bet man atrodo kad micicius visai nevaldo komandos,su westermanu nera net ka lyginti

  13. x

    nu va jankis pradejo jau zaist,white irgi nenuvilia,gal ir kevalas isivaziuos

  14. Kkk

    Mes laimėsime

  15. Arvydas

    Bjelica myne linija, turejo du taskai but

  16. as

    aciu rochestie. istraukem

  17. Kkk

    Va taip reikia lošti euro mūsų hey hey

  18. as

    Miciciui tik turkijose zaist,jau zvezdoj kai zaide matesi jo lubos,kaip pagrindinis izaidejas EL komandai jis tragiskas. Bostas kai gris manau turetu atrodyt geriau. Valinskas tai isvis klaidu masina,netempia eurolygos lygio ir nepateisina vilciu

  19. zalgiris

    Pergale ira pergale labai nesusitvarkem su bjelica pero anticium

  20. zalgiris

    Na nors kovojom kietai iki galo padejo tritaskiai tiek jankuno white pangos

  21. zalgiris

    Nu sakau nu ir grybas valinskas saras per daug patikejo laksto salia aiksteles mina linijas parduodant kamuolius klaidos

  22. Darius

    Man nesuprantama, kaip turint 5 tasku persvara galima leisti Bjelicai mesti tritaski ? Bauduok pries metima ir tegu meta 2 baudas. Liks 3 taskai ir jei neimesim, vel galima bus bauduoti. Kaip galima sitaip tragiskai suzaisti is taktines puses ? Vos nepalaidojo laimetu rungtyniu. Tai toks pastebejimas. Kas liecia rungtynes, suklysti virs 20 kartu, ka padare Zalgiris, rezultatas baisus. Jei darys tiek klaidu, daugiau nelaimes pries nieka.

  23. BC

    Su pirma pergale EL!!!! Del klaidu tai prisiminkit pernai metus ir laimejom nemazai rungtyniu. Beto nera ko noreti cia tik pirmos EL rungtynes ir jas anksciau zalgiris gaudavo. Tai kad reikia dziaugtis pergale ir tiketis kad su laiku zaidimas geres.

  24. Darius

    Reikia dziaugtis, kad nuo 2 kel isizaide Jankunas, butume gave jei ne geras jo zaidimas, Pangos gerai suzaide, White nustebino is geros puses, Davies atrodo bus neprastas centras. Dar turim rezervu, nezaide Bost, Micic tikrai turi zaisti geriau, na ir Tupacas. Pagal fizines galimybes zveris, bet aiksteleje to nesimato. Dinges. O Kavaliauskui tai reiktu jau nustori drebeti, visa laika kazkoks isitempes, susikaustes. Tai paso nepagauna, tai is po krepsio meta bulve.

  25. zalgiris

    sezono starte zalgiri timptelejo patikrinti garveziai

  26. pangos

    zalgiri tempes pangosas man patinka zaisti runktyniu pabaigas

  27. jankunas

    20 klaidu yra musu sio sezono vidurkis liudnai konstatavo puolejas

  28. saras

    jei zaidejai nepersilaus turesime problemu

  29. kaunas

    na buvo galima manyt kad visas runktynes nesijaus ramus turint 5 7 tasku skirtuma ir atrode jau bus ramu pirmaujant 73-78 bet ne dar klaidos taip ir gali nudegt sirgalius turejo panervint

  30. basketnews

    zalgirio zaideju ivertinimai lyderis jankunas ir nudziugines white,as

  31. 15min

    zalgirio naujokai ivertino debiuta aiskejanti vieta negrazi pergale ir nuostabi atmosfera

  32. saras

    Apie toupane trukumus jam truksta iejimo i situacijas ir supratimo kas vyksta treneris yra su aibe detaliu jam sunku persilauzti vieni pripranta greiciau kiti uztrunka ilgiau sezono pradzioje tikrai tokiose situacijose lengviau pasitiketi tais kurie jau yra zaide mano sistemoje

  33. Sonny air lines

    Yra bent tris treneriai ir dar tiek pat prisitrynysių specialistų nejaugi niekas negali paaiškinti Valinskui ir Pangosui kad neliptų ant galinės linijos dvi klaidos kartais tos dvi klaidos gali nulemti rungtynių baigtį

  34. Tautvydas

    Viskas puikiai tik pasigedau Ziurausko zudancio balso :D

  35. lrytas

    sergejaus jovaisos izvalga sarunas jasikevicius yra pasmerktas rizikuoti

  36. taiva

    praita sezona tai dare lukas verzdavosi pro galine linija po krepsiu daznai tai dabar pangos ir vakar valinskas nelogiska kam taip verztis nematant ar uzminsi linija

  37. Tata

    Nesuprantu)), čia to “ jumoristo“ Stonkaus plaukai tokie balti, ar dantys tokie geltoni??? Visiškai viens prie vieno))