„Lietkabelį“ įveikęs „Žalgiris“ pakilo į pirmą LKL turnyrinės lentelės vietą (VIDEO) 43

Nuo pat pirmos atakos priekyje buvę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pratęsė pergalių seriją „Betsafe–LKL“ čempionate. Sekmadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai sužaidė rezultatyvų mačą ir išrašė pirmąjį pralaimėjimą Panevėžio „Lietkabelio“ komandai 92:90 (31:21, 21:22, 28:18, 12:29). Su 8 pergalėmis ir 1 pralaimėjimu žalgiriečiai aplenkė panevėžiečius LKL turnyrinėje lentelėje.

Lietuvos krepšinio lygos lyderių dvikovą šalies čempionai pradėjo be didesnės žvalgybos ir svečius tolimais šūviais apšaudžius Aaronui White‘ui bei Kevinui Pangosui galingai truktelėjo į priekį – 12:2. Po varžovų sušauktos minutės pertraukėlės dar vienu tolimu dūriu baudė Vasilije Micičius, dvitaškiu pasižymėjo A.White’as, bet puolime vis laisviau jautėsi atsilikimą iki 17:10 švelninę „Lietkabelio“ krepšininkai. Dviženklę persvarą kauniečiams netrukus grąžino nesustabdomai rungtyniavęs V.Micičius bei gražiais reidais savo pasirodymus pradėję Artūras Milaknis ir Antanas Kavaliauskas – 25:14. Axelio Toupane perdavimą taškais pavertė A.Kavaliauskas, o veiksmo kupiną pirmąjį ketvirtį uždarė drąsiai krepšį atakavęs ir dviženklį pranašumą 31:21 išsaugojęs Paulius Valinskas.

Antrajame kėlinyje tritaškiai pasipylė jau iš panevėžiečių pusės, tad turėtas solidus pranašumas per keletą minučių ištirpo iki 33:31. Agresyviu žaidimu teisę stoti prie baudų metimų linijos užsidirbo Edgaras Ulanovas ir A.Kavaliauskas, keturis taškus rinko žodį taręs komandos kapitonas Paulius Jankūnas – 42:33. Aistrų nesuvaldęs svečių treneris buvo nubaustas technine pražanga, o „Žalgiriui“ vėl atsiplėšti leido arčiau krepšio dominavę P.Jankūnas, Brandonas Daviesas ir A.White‘as – 52:38. Tiesa, prieš didžiąją pertrauką geresnę atkarpą sužaidė atotrūkį tarp komandų iki 52:43 sumažinę varžovai.

Po didžiosios pertraukos lyderio vaidmens ėmėsi svečių gynybą talžęs A.Kavaliauskas, gražų kamuolio judėjimą tritaškiu iš krašto pavertė V.Micičius – 59:45. Tuomet puolime sužibėjo K.Pangosas, po kurio rezultatyvios vagystės skirtumas šoktelėjo iki 67:50. Kėlinukui persiritus į antrą pusę iš toli pataikė V.Micičius, apie save priminė B.Daviesas, o solidžiai laimėtą dešimties minučių atkarpą užbaigė po tris taškus skirtingais būdais susirinkę A.Toupane bei K.Pangosas – 80:61.

Lemiamą rungtynių dalį „Lietkabelio“ krepšininkai pradėjo tritaškių lietumi, kurio pabijojo pasitarimą sušaukęs Šarūnas Jasikevičius – 80:67. Pokalbis su žaidėjais iškart davė apčiuopiamos naudos, kadangi tolimu šūviu iš krašto pasižymėjo A.White‘as, o penkioliktąjį savo tašką rinko A.Kavaliauskas – 85:67. Tiesa, netrukus savo atsaką sudavė ir svečiai, artėję iki 87:76. Svarbiu metu užtikrintai sužaidė komandos puolimo generolas V.Micičius ir nuostabų mačą žaidžiantis A.Kavaliauskas – 91:76. Charakterį demonstravę varžovai sudėti ginklų neketino ir surengę didžiausią spurtą kilo į lemiamą šturmą (91:86). Tylą Lietuvos čempionų žaidime nutraukė prie baudų metimų linijos stojęs komandos kapitonas P.Jankūnas, tačiau prasidėjus paskutinei minutei skirtumas ištirpo iki 92:90. Per likusį laiką žalgiriečiai krepšio taip ir neužpuolė, bet pasižymėti nepavyko ir „Lietkabelio“ komandai, tad nuaidėjusi sirena skelbė „Žalgirio“ pergalę rezultatu 92:90.

„Žalgiris“: A.Kavaliauskas 19 (7/7 dvit.), V.Micičius 19 (3/3 trit., 7 rez. perd., 2 per. kam.), K.Pangosas 17 (5 rez. perd., 4 per. kam.), A.White‘as 11, P.Jankūnas 7 (9 atk. kam.), A.Toupane 5 (2 per. kam.), A.Milaknis 4 (4 rez. perd.), B.Daviesas 4, P.Valinskas 4, E.Ulanovas 2, G.Masiulis 0.

„Lietkabelis“: G.Taltonas 20 (9 rez. perd., 2 per. kam., 5 kld.), Ž.Skučas 13 (2 blk.), S.Jasaitis 11 (5 atk. kam., 4 per. kam.).

Komentarai

  1. 709

    Manau bus geros rungtynes ir pirmas Lietkabelio pralaimejimas

  2. f

    zais bostas?

  3. tai va

    neaisku su bostu matem su vytautu bande zaist ir skausmai bet kiek gali testis manau turetu zaist bostas

  4. 709

    Varom i arena ir viska pamatysim

  5. c

    Gaila, bet dabar Žalgirio žaidimas tikra tragedija. Todėl, kad žalgiris laimės 30-40 proc.

  6. f

    vel bosto nera.. labai truksta tokio greito,astraus pg, draskancio ginyba taip kaip lukas

  7. f

    toupanas beveik neigalus poziciniam puolime. greitas,aukstas,ilgos kojos,rankos,bet technikos ar igudziu nerasta. kazkiek atperka savo ginyba ir sugebejimais atviram puolime,bet apskritai,tai nelabai jis tinkamas europiniam krepsiniui

  8. BC

    Bandziau uztart bet milaknis vapse nulis. Baisu tiesiog

  9. g

    EILINĖ GĖDA

  10. kaunas

    Sulankstem dratus saras maladec

  11. Darius

    Per sias rungtynes supratau, kad Milaknis ir taiklus tritaskis yra niekaip tarpusavyje nesusije dalykai.

  12. basketnews

    zalgirio fanams – piktos jasikeciaus replikos del poziurio i milakni

  13. zalgiris

    na vos neprisizaidem atrodo +19 15 ir atrodo bus ramu bet taip viska isbarstit sustot ant 91

  14. zalgiris

    tai idomu kokia situacija su bostu ar tiesiog laukiama kad isigyditu iki galo trauma ir neleido

  15. 15min

    jasikevicius kirto A. milakni usipuolusiam sirgaliui geriau nebeateik i arena

  16. saras savus uzstoja

    kad ir ka sirgaliai reikstu bloga savo nuomone apie viena ar kita

  17. saras savus uzstoja

    jasikevicius kreipiasi i zalgirio sirgalius jei keliate balsa pries sava nesate verti palaikyti komandos

  18. kaunas

    Saras jega kas stums ant saro tam bus atspardyta subine

  19. ......

    Kada pripažinsim, kad kažką reikia daryti su degraduojančiu palaikymu ?? Lkl rungtynės primena laidotuves, o Eurolygoj palaikymas irgi žiauriai suprastejęs. Kad ir šiandien fanų tribūnoj gal tik 20 žmonių buvo, negirdėjau nei vienos skanduotės, nes jas tiesiog perrėkė 10 Lietkabelio fanų. Gėda… O jei šiandien Šaras tikrai atsisukęs į tribūną žmones koliojo tai tik žemą kultūros lygį parodė.

  20. To .........

    Pasakysiu taip, kad Jasikevicius, Tel Avive gaves 5 bauda, ateme is Zalgirio galimybe patekti i Eurolygos top 4. Nepamirsome ir to, kaip jam sirgaliai plakatus kele su uzrasais „Šarai, pasiklydai“, kada sis vel buvo grizes zaisti uz sikpopierio komanda. Dabar Jaska Žalgirio treneris ir drista arenoje keikti sirgalius ? Aiskinti kur jiems eiti ? Neblogai kaip zmogui, kuris pats daugybe metu zaisdamas pries Zalgiri ardesi su triguba energija. Tas sirgalius, kazka leptelejes Milo adresu, buvo ir bus. Jis nesiblaskys. Jis sirgs arenoje ir tada, kai ponas Jasikevicius pasirinks treniruoti kita komanda del didesniu pinigu. Parduos taip sakant mus. O vat tas sirgalius neparduos. Primokek jam euru, uz Ryta jis nesirgs. Taip kad Jasikeviciau, nustok lot ir dirbk.

  21. To to .......

    Saras teisingai sako. Nechui stumt ant zaideju o juos palaikyt. Labai jau juokingai skamba kai pradedama savus nusvilpinet. Fanai turi kitas komandas nusvilpinet o ne savus. Jai Milaknio taiklumas tragedija tai nereiskia kad kai nusvilpinesi inai pastaisys, tai daro dar blogiau, pakerta psichologija. Ir beto Saras dabar zalgiryje ir jis kovoja uz savus. Kai paliks tada ir stumkit. O dabar reikia palaikyt komanda ir zaidejus o ne stumt ant ju. Stumimu jiems nepadesi

  22. Darius

    Zalgirio sirgaliai ne visada palaiko savo komandos narius ir tai yra gerai. Kiek atsimenu, pirmas, kuri nusvilpe, buvo Algirdas Brazys, visiskai nutreniraves komanda. Sakai reikejo palaikyt ? Tikrai buvo palaikymas, kol dantu neapseme. Brazi pakeites Sireika pasake, kad tokios nutreniruotos komandos gyvenime nemate, net nezino nuo kurio galo pradet darba. Jei sirgaliai ant savu svilpia, jau signalas rimtas. Mes kantrus ir niekas iskart nesvilpa. Kiek pamenu, Jasikevicius trenerio kede taip pat gavo po to, kai buvo nusvilptas beviltiskas Krapikas, taip kad… svilpimas ant savu taip pat yra palaikymas. Tai krastutine priemone. E tribunos sirgaliai taip pat ant Zalgirio svilpe. Primint ? Kai Kaune mus dauze Neptunas. Va taip va.

  23. To Darius

    Tai nafik vapse tada palaikyt. Nusvilpiam ir viskas. Nafik cia kliedet apie palaikymus.

  24. To Darius

    Be to nechujova jusu vadinamuju fanu kantrybe visos 12 rungtyniu ir 9is ju pergales. El 4 rungtynes is ju 2pergales ir pries stiprius varzovus. Komandai fapse skirie 15 vieta o jie jau turi neblogai 2/2, ar jus svajojat apie visas pergales iseiles kaip jus visi cia kliedit is vidutinioku.

  25. Darius

    Kas liecia mane, as Zalgiriui niekada nesvilpiau ir nesvilpsiu, gali nesiulyti. Bet suprantu tuos, kurie tai daro. Retai tiesa tas pasitaiko ir ne be pagrindo. Kas liecia Mila, antras sezonas is eiles tusciais saudo.

  26. To Darius

    As bendrai tai komentuoju. Bet nusvilpinet nemanau kad gerai. Cia mano nuomone

  27. krc

    Milaknio alga dar didesne uz Tupano. Tupas bent pasigint gali pries kazka, bet saras jau realiai nusodino ji kiek tik imanoma. Gerai jei deriniu nesupranta ir komandines ginybos, tai leisk lkl pries luzerius zaist daug laiko, kad ismoktu. Dabar sako tipo, kodel puolat milakni jei yra ir legionieriu stringanciu.

  28. zz

    Kažkaip tas užsisėdimas ant vieno žaidėjo labai neskaniai atrodo. Brandonas ir Toupane irgi beviltiškai atrodo, bet ant jų kažkodėl niekas nevaro, nors prancūzas dar ir šaltu veidu padėjęs ant komandos vaikšto. O Milaknis matosi psichologiškai duobėj dabar, geriau palaikymą parodyt, nes spaudimas tikrai nepadės jam pataikyti. Be to Žalgiris taip tragiškai žaidžia Kaune, vien dėl šitos neigiamos atmosferos. Išvykose visai kitoks žaidimas.

  29. gerai

    yra kai treneris aiskiai isdesto savo nuomone, o sirgaliai gali elgtis ir i ta nuomone nekreipdami demesio, jei jau buti teisingiems ne tik milakniui galima svilpti , bet ar reikia svilpti kazkam is savo komandos siuo metu? Tokios padeties kaip kad buvo su krapiku nera , ir komandos vadovai bei treneriai viska dar geriau mato ir bando taisyti situacija , pvz kavaliauskas sezono pradzioj atrode visai beviltiskas o dabar rodo atsigavimo pozymius.

  30. Darius

    Be jokio abejo, švilpti dar tikrai nėra kam, nebent Tupacui, asmeniškai mane jis labiausiai ir nervina, o Milaknį po rungtynių su Real vienas iš nedaugelio dar ir užstojau. Žmogus nepataiko, bet stengiasi, o va Tupacas antru bėgiu į šviesų rytojų važiuoja. Tai va, bet čia jei pasakai tokius dalykus, ateina abiturientai su septintoko lygio proteliais, tokie kaip BC ir aiškina, kad gink dieve apie Žalgirį galima tik gerai arba nieko. Nu bet Milas tai rungtynėse su Lietkabeliu tikrai metė tuos tritaškius laisvas, sakykit ką norit, kaip taip visai neįmeta, protu nesuvokiama, rungtynių vos negavom, 12 taškų 4-me kėlinyje tesukrapštėm prieš veteranus, o jie dar ir be 2 pagrindinių lošė.

  31. pastebejau

    ir as kad toupane pastovi , palaukia kazko puolime ir bega atgal, po issikeitimo likes pries mazesni net nebando vertztis , zodziu tikejomes kad vez komanda, o dabar vienas prasciausiu. O del milaknio tai reiktu tvarkytis su psichologija, dabar yra uzsikirtimas ir kiekvien matima metant kala i smegenis

  32. Samb

    Kazkaip norisi tiketi kad Milas atsigaus man irgi kaip ir sakyciau daugiau neramina Toupane kazkoks be emociju toks saltu veidu noretusi kazko kaip buvo M.Brown nors puse tokio emociju protrukio ailsteleje

  33. zalgiris

    nieks nieko nesvilpe o saras atsigrezes i arciausia tribuna ko jus norite tarsi klause ziurovu kurie ka tik arturo milaknio sprendima nemesti is toli palydejo murmesiu

  34. 709

    siulau nauja mada gal pabandom ir varzovus pristatymo metu priimt svetingai plojimais okai prasideda varzybos tada jau ZALGIRI,

  35. 709

    Gal pabandom ir varzovus pristatymo metu priimt svetingai plojimais, Gal tada dings neapykanta saviems, Bet rungtyniu metu palaikom tik ZALGIRI

  36. 15min

    emocijas padekite i sali metas pakalbeti apie arturo milaknio problema

  37. Darius

    Buvo toks Dejuan Colins, kur zmogus Eurolygoje pataike 3 metimus is 24, o po sitos tragiskos serijos pradejo mesti taikliai. Tada buvo tylu, niekas nieko nekalbejo. Net nepastebejo to.

  38. zal

    šarai nenusišnekėk sirgaliai moka pinigus jums ir jie turi teisę pamatyti gerę renginį,Milaknis prameta apytiksliai 2 tritaškius kur Pangosas 1 iš tų dviejų tikrai įmestų,2 kartus prameta iš 2 taškų ar prasiveržimo kurio jis tiesiog neturi ir dar 2 kartus praranda kamuolį grubiai sakant žalgiris per jį praranda apie 10 taškų bet tu glušas to nesupranti ar neturi kiaušų jį iškeisti kol jis dar kažko vertas

  39. eeee

    sumaisei sporto varzybas su cirku arba koncertu, jei nepatinka kas nors tai nemokek tu pinigu , viskas labai paprasta

  40. Tupanas

    turbut tikejosi but lyderis komandos, bet nepaejo. siuo metu atrodo bijodamas zaidzia, nes ka bepadarytu gaus pizdy nuo saro ir dar labiau ant suolo ses. Nzn sita situacija nei jam nei zalgiriui nenaudinga, arba duot zaist arba paleist

  41. Tiesa

    Uzpisa kartais saro philosofija kad zaidejas turi nusipelnyt zaist, o tai jis nepagalvoja kaip nusipelnys jei zaidzia 5 min. Padaro pora klaideliu ginyboj ir kartais nespeja metimo padaryt ir seda ant suolo. Per tas kelias minutes turi labai gerai pakrist jai gauni mest, o gintis papuola situacijos kai neiseina apdengt ar komandos draugai nepadeda. Vapsie tobulu gineju nera vapse kurie viska uzdengtu. Taigi jei saras nori gat legionieriai kazka suregstu turi duot laiko jiems zaist ir leist parodyt ka jie gali bent jau lkl jei nepaitiki el o ne valinskus leist ir pudyt ant suolo legionierius. Man atrodo siuose saro veiksuose ir mastyme logikos nera

  42. Ir be to

    Per tas kelias minutes zaidejas nespeja nieko paryt ir fanai pradeda nusivylti. Siuo atveju mano nuomone treneriu stabas kalti del tokio legionieriu zaidimo

  43. kaunas

    tai valinskas ir uzima daugiausia laiko tol kol dee bosto nera bet kai grys bostas tada jau valinskui minuciu sumazes