#DėmesysEurolygai. A.Kavaliauskas: „Turime eiti kovoti ir atlikti savo darbus“ 5

Sekmadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai baigė penkerių rungtynių per devynias dienas maratoną LKL čempionate ir Eurolygoje. Šią savaitę treniruočių režimu pradėję žalgiriečiai ruošiasi aukščiausio kalibro varžovui – penktadienį Maskvoje Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai kovos su vietos CSKA.

Komandai tęsiant pasiruošimą dvikovai Kaune, prieš būsimą kelionę į Rusiją su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai bendravo vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas.

„Rungtynėse su „Lietkabeliu“ galbūt kažkiek tas nuovargis ir pasirodė – ketvirtajame kėlinyje šiek tiek pritrūko jėgų. Galbūt ir atsipalaidavome, nes turėjome didžiulę persvarą. Tiesa, buvome viskam pasiruošę. Turime gerą fizinį pasirengimą, treneriai geri. Treneriai krūvius nuolat reguliuoja“, – apie praėjusių rungtynių seriją kalbėjo vidurio puolėjas.

Antrąjį sezoną „Žalgiryje“ rungtyniaujantis A.Kavaliauskas praėjusios savaitės dvikovose su Madrido „Real“ ir Panevėžio „Lietkabeliu“ buvo vienas svarbiausių kauniečių krepšininkų. Eurolygoje į Ispanijos klubo krepšį aukštaūgis įmetė 16 taškų, susitikime su panevėžiečiais – 19.

Krepšininkas šiose dvikovose pademonstravo ir šiame sezone dar neregėtą metimų dažnumą. Į „Real“ krepšį žalgirietis metė dešimt kartų, į „Lietkabelio“ – septynis. Tiesa, paties A.Kavaliausko teigimu, dažnesni metimai į varžovų krepšį – tiesiog žaidėjo vykdomas trenerių numatytas rungtynių planas.

„Negali sau išsikelti tikslo, kad šiandien turiu išmesti dešimt metimų, nes gali įvykti ir visokių nesąmonių. Viskas priklauso nuo situacijos – būna, kad išmeti dešimt metimų, būna – septynis, o būna – du ar trys. Čia nėra kažkokio nurodymo dėl pastovaus metimų skaičiaus. Tai – dalis krepšinio, rungtynių plano“, – teigė A.Kavaliauskas.

Praėjusiame sezone Maskvoje Kauno „Žalgirio“ ekipa ilgai priešinosi Rusijos klubui, o trečiajame kėlinyje žaliai balti dar pirmavo devynių taškų skirtumu. Tiesa, tąsyk žalgiriečiai nusileido varžovams – 86:95. Dvikova su Maskvos klubui penktadienį nieko lengvesnio nei praėjusio sezono rungtynėse nežada – CSKA eilinį sezoną Eurolygoje taikosi tik į nugalėtojų titulą. Nepaisant to, A.Kavaliauskas tiki savo komandos nusiteikimu.

„Koncentracija, nusiteikimas, išėjimas, agresyvumas – tai turi būti visose rungtynėse, nesvarbu, prieš ką žaidi. Kaip treneris pasakytų – „building a good habit“. Turime eiti kovoti ir atlikti savo darbus“, – tvirtino A..Kavaliauskas.

Komentarai

  1. Dee

    Gallie kas zinok kokia istorija su dee?

  2. 10 25

    http://www.krepsinis.net/naujiena/s-jasikevicius-apie-nerima-del-d-bosto-ir-real-stiprybes/278953 „Mažai šansų, kad Bostas žais. Jo laukia pakartotini tyrimai, nes situacija įdomi. Atrodo, nieko nerado, bet jis progresuoja sunkiai“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

  3. saras

    siaip ir po maco su lietkabeliu zurnalistas paklause kaip situacija del dee bosto nieko konkretaus nepasake tik kad ira kas pakeicia pangos micicius valinskas

  4. dee bostas

    na galbut si vakara ar ryt pries iskrendat paaiskes ar jis siom dienom pilnai sportavo ar isbeks su cska

  5. Toupane

    Galetu ileist I atakuojancio pozicija ir leistu pasizymet. A to ileidzia pangose izaist o misic atakuojanciu. Pangosa pavarksta ir vsio tada leidzia valinska kuris nieko nepadaro. Turetu laikyt Keva su Vasia izaidejais ir leistu toupana su milu atakuojanciais. Chujova gal su lengvu krastu sunkiau bet manau galetu gal masiulis pakeist.