Š.Jasikevičius: „CSKA komanda – su milžinišku potencialu“ (VIDEO) 8

Tomas Vanagas, „BasketNews.lt“

Kauno „Žalgiris“ penktadienio vakarą Maskvoje susikaus su viena stipriausių Eurolygos komandų CSKA, tačiau oponentų gretose nebus praėjusį sezoną Šarūno Jasikevičiaus ekipoje suspindusio Leo Westermanno.

Žalgiriečių treneris nemano, kad tai didelis praradimas Maskvos komandai – anot jo, vidutiniškai po 4,5 taško pelnantį ir 2,3 rezultatyvaus perdavimo atliekantį įžaidėją tikrai kompensuos kiti krepšininkai.

Ne tik CSKA, bet ir „Žalgiris“ turi problemų dėl žaidėjų sveikatos. Kojos traumą patyręs Dee Bostas nė neišskrido į Maskvą, o skausmus dėl klubo uždegimo jaučiantis Edgaras Ulanovas bus atidžiai stebimas medikų. Visgi pats puolėjas sako, kad yra pasiruošęs padėti „Žalgiriui“.

– Kokios mintys apie CSKA komandą? – žurnalistai oro uoste paklausė Š.Jasikevičiaus.
– Tai komanda su milžinišku potencialu. Galvoju, kad kaip ir kiekvienais metais, ši komanda kovos dėl visko. Ji tapo dar atletiškesnė. Kaip supratau, tai buvo vienas iš jų tarpsezonio tikslų. Jie tikrai tapo dar didesni, dar atletiškesni, dominuoja fizine jėga, labai dažnai keičiasi gynyboje. Į greitą puolimą jie bėga įspūdingai, taip pat ir veržiasi po krepšiu. Mūsų tikslas – sustabdyti greitą puolimą ir nepraleisti savo varžovų.

– Leo Westeramanno nebus CSKA komandoje. Ar tai didelis CSKA praradimas?
– Leo visada labiau orientuotas į komandą. Jo praradimas yra praradimas, bet tai yra CSKA – vienas žaidėjas iškrenta, bet jie tikrai turi kuo kompensuoti tą netektį. Manau, kad kiti žaidėjai jį kompensuos.

– Kokia situacija su komandos žaidėjų sveikata?
– Dee Bostas dar su komanda neskrenda, o šiandien ir rytoj žiūrėsime, kaip atrodys klubo skausmus jaučiantis Edgaras Ulanovas.

– Sezoną CSKA pradėjo sunkiomis rungtynėmis. Ar dabar oponentai jau įsivažiavo į savo žaidimą?
– Žiūrint CSKA trenerio interviu net jautėsi sukrėtimas. Bet po to jie tiek su Atėnų „Panathinaikos“, tiek ir su Stambulo „Anadolu Efes“ sužaidė labai solidžiai. CSKA po truputį rodo savo potencialą. Sezono pradžioje grandams pralaimėjimų tikrai gali būti, nes nėra nusistovėjusio komandinio žaidimo, komandinio ryšio. Visiems sunku.

– CSKA komandoje Milošą Teodosičių pakeitė Sergio Rodriguezas. Ar ši rokiruotė sustiprino, ar susilpnino komandą?
– Sunku pasakyti, jūs po keturių turų apie visus jau darote išvadas. Abu jie yra aukščiausio lygio žaidėjai, o kaip bus… Tokios komandos apie savo sezoną nuspręs tik birželio mėnesį. Dabar kažką spręsti kaip vienas ar kitas pradėjo sezoną yra sunku.

Rodriguezas atėjo į Teodosičiaus rolę. Milošo rolė buvo didelė, panašiai bus ir su Rodriguezu. Jis tikrai nupirktas tam, kad vestų į priekį, kad būtų svarbus, kad imtųsi iniciatyvos. Tą jis ir daro ir kuo toliau, tuo darys labiau.

– Ar Eurolygos komandose matote stipresnę gynėjų liniją lyginant su CSKA?
– Jeigu sugrįžta Sergio Llullas, Madride situacija būtų nebloga (šypsosi).

Komentarai

  1. taip

    ir nesugeba paklausti kas tam bostui yra , klausineja veju visokiu , siuolaikiniai reporteriai blyn

  2. wtf

    pries savaite sake bus papildomi tyrimai del kojos,negi dar neatliko?

  3. su bostu jau pabodo

    dar ulanovui skausmai pradejo jaustis saras kaip del ulanovo nerimavo del bosto laukia

  4. zalgiris

    detaliau paklaustu dar su komanda neskrenda dar kai pabande su vytautu zaist nesigavo rizikavo tai poto praleido dvi runktynes tai ir dar negali zaist

  5. zalgiris

    ar laukia kol iki galo bostas isigydis kulno trauma kiek gali testis

  6. sarui

    bent svarbu ira kas pavaduoja bosta pangos micicius bostui atsibos tai delsti sedet manau nera patenkintas kad negali padet komandaI

  7. basketdrems

    paaiskejo D. bosto sugrizimo i aikstele data

  8. basketdrems

    praktiskai visa menesi aiksteleja nepasirodes kauno zalgirio izaidejas dee bostas jau savaitgali vel vilkes laikinosios sostines marskinelius