N.De Colo: „Žalgiris“ turi gerą sudėtį ir niekada nepasiduoda“ (VIDEO) 0

Ketvirtadienio vakarą Maskvos CSKA krepšininkai jau buvo baigę savo vakarinę treniruotę, kai į „Megasport“ areną treniruotis atvyko Kauno „Žalgirio“ komanda. Rusijos sostinės klubo Eurolygos namų arenoje rytoj žalgiriečiai išmėgins jėgas su CSKA ekipa.

Kol žalgiriečiai dar tik rinkosi treniruotei į aikštę, „Žalgiris TV“ pakalbino vieną maskviečių komandos lyderių Nando De Colo. Prancūzas kalbėjo apie rytojaus rungtynes bei abejose komandose ryšių su žalgiriečiais turinčius savo tautiečius.

„Sezono pradžioje esame nuveikę neblogą darbą, – apie komandos pasirodymą pirmuose keturiuose Eurolygos turuose kalbėjo N.De Colo. – Turime gana naują sudėtį, todėl mums reikia stiprinti komandos žaidėjų tarpusavio ryšius. Manau, esame teisingame kelyje ir turime kasdien dirbti, kad taptume geresne komanda. Kol kas viskas gerai.“

Po kiek sunkesnės Eurolygos sezono pradžios – nelengvos pergalės prieš Milano klubą ir pralaimėjimo „Real“ ekipai, Dimitrio Itoudžio auklėtiniai įsivažiavo įtikinamai įveikdami Atėnų „Panathinaikos“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ ekipas.

Pergalingu ritmu CSKA žygiavo ir praėjusiame sezone. Tiesa, dvikovos su žalgiriečiais Rusijos klubui nebuvo lengvos – namuose žaliai balti buvo palaužti tik po atkaklios kovos (86:96), o Kaune šeimininkai šventė pergalę (78:73), nutraukę ilgą pralaimėjimų seriją CSKA klubui Eurolygoje.

„Tos rungtynės buvo praėjusį sezoną, todėl apie praeitį labai negalvoju. Svarbiausia, kas mūsų laukia rytoj. Kaip bebūtų, rungtynės su „Žalgiriu“ visada būna sunkios, jie turi surinkę gerą sudėtį ir „Žalgiris“ niekada nepasiduoda. Mūsų laukia sunkios rungtynės“, – žalgiriečius gyrė prancūzas.

Rytojaus dvikovoje Maskvoje „Žalgirio“ sirgaliai neišvys CSKA gretose rungtyniaujančio buvusio žalgiriečio Leo Westermanno. Vienas svarbiausių praėjusio sezono Kauno klubo žaidėjų, Maskvoje spėjęs sužaisti keletą rungtynių, patyrė traumą ir universalaus įžaidėjo laukia operacija.

Kalbėdamas apie savo komandos draugą ir tautietį L.Westermanną, N. De Colo išskyrė jo naudą Maskvos CSKA komandai.

„Pažinojau Leo dar iki jam prisijungiant prie Maskvos CSKA. Jis puikus vyrukas. Visuomet smagu turėti komandos draugą iš tos pačios valstybės. Komandai yra svarbu turėti daugiau tokių žaidėjų kaip Leo, kuris moka gerai žaisti krepšinį“, – tvirtino CSKA lyderis.

Tiesa, rytojaus dvikovoje aikštėje N. De Colo nebus vienintelis krepšininkas iš Prancūzijos. „Žalgirio“ ekipos puolėjas Axelis Toupane su varžovų komandos gynėju dar šį vasarą ir rudenį treniravosi ir žaidė kartu Prancūzijos nacionalinėje krepšinio rinktinėje.

„Tiesa pasakius, iki šios vasaros nebuvau susipažinęs su Axeliu. Žinojau, ką žmonės kalbėjo apie jį, – įspūdžiais apie žalgirietį dalinosi CSKA krepšininkas. – Žaisdamas Prancūzijoje, jis buvo labiau gynybinio plano žaidėjas. Nustebau pamatęs jį šią vasarą, nacionalinėje rinktinėje jis atnešė nemažai naudos – buvo aktyvus aikštėje, tokie žaidėjai komandai yra svarbūs. Jis yra aukštas, gynyboje galintis dirbti greitai. Treniruotėse jis mane stebino savo greičiais. Koks greitas jis gali būti ginantis.“

Komentarai