Žalgiriečių užduotis – tiksliai smūgiuoti nedaug silpnų vietų turinčiai CSKA (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šiandien išvykoje stos į kovą su šešis pastaruosius sezonus Eurolygos finalo ketvertuose žaidusia Maskvos CSKA ekipa. Nors maskviečių titulų sąrašas ilgesnis nei kai kurių klubų istorija, žalgiriečiai yra pasirengę kovai su viena pirmaujančių Eurolygos ekipų.

Po ketvirtadienio vakarą pasibaigusios pirmosios „Žalgirio“ treniruotės Maskvos „Megasport“ sporto rūmuose „Žalgiris TV“ pakalbino komandos trenerį-skautą Evaldą Beržininkaitį ir ekipos kapitoną Paulių Jankūną.

„Kaip ir minėjo vyriausiasis treneris Š.Jasikevičius, šio sezono Maskvos CSKA komanda yra labiau atletiškesnė. Komandą papildė Willas Clyburne‘as, kuris gerai bėga greitajame puolime, o Sergio Rodgriguezas, apskritai, yra didžiulis faktorius maskviečių žaidime. CSKA žaidimas išliko panašiame stiliuje, o komandą papildė keli labai pajėgūs krepšininkai“, – maskviečių stiprybes vardino E.Beržininkaitis.

Pergalės skonį Eurolygoje prieš Rusijos klubą žalgiriečiai po ilgos pertraukos pajautė praėjusio sezono kovose. Kaune žalgiriečiai 79:74 įveikė varžovus ir šventė pergalę po 17 metų pertraukos stipriausiame Europos klubiniame krepšinio turnyre. Prieš tai komandos išbandė jėgas Maskvoje, kur šeimininkams kaip reikiant teko paprakaituoti dėl pergalės. Tąsyk maskviečius išgelbėjo puikus Milošo Teodosičiaus žaidimas, lėmęs šeimininkų pergalę – 86:95.

„Reikia to paties kaip ir pernai – žinojome, kur galime smogti CSKA komandai, kur galime atakuoti bei, kaip turime gintis, – aiškino E.Beržininkaitis. – Svarbiausia – geras plano laikymasis ir detalių išpildymas, tą reikėtų daryti ir būsimose rungtynėse. Neturime leisti jiems nuo pradžių atitrūkti, nes jie paskui mėgsta laisvai bėgti ir mesti. Išlikti iki ketvirtojo kėlinio taškas į tašką ir tada bus galime žiūrėti.“

E.Beržininkaičiui antrino ir P.Jankūnas. Žalgirietis praėjusiame sezone dvikovoje Maskvoje užfiksavo karjeros rezultatyvumo rekordą Eurolygoje, surinkęs 30 taškų. Krepšininkas prisiminė, jog tąsyk pakiliai Rusijoje žaidę „Žalgirio“ krepšininkai tiksliai gėlė į silpnąsias CSKA komandos vietas.

„Tikrai gerai kovėmės su jais iki paskutinių minučių ir vykdėme trenerių sudarytą planą. Žinojome, per kur juos galime nubausti, sužeisti, kur jų yra silpnesnės vietos. CSKA – labai stipri komanda ir tų silpnų vietų nėra labai daug arba jos nėra labai silpnos. Tikrai vykdėme gerai planą ir todėl ir pavyko išlikti varžybose ir pakovoti dėl pergalės“, – tvirtino P.Jankūnas.

Moderniosios Eurolygos istorijoje „Žalgiris“ ir CSKA Maskvoje susitiks jau dešimtąjį kartą. Nuo 2003-2004 m. sezono turnyre žalgiriečiai varžovų teritorijoje pergalės dar nėra iškovoję. Paklaustas, ar rytoj žalgiriečiai yra pasiryžę sulaužyti tradicijas, P.Jankūnas teigė, jog, visų pirma, reikia tinkamai sukovoti.

„Skambiai nesinori šnekėti, reikia tiesiog kautis ir vykdyti trenerių planą“, – kalbėjo P.Jankūnas.

Komentarai